Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story + Bowser Jr.’s Journey

Systeem: Nintendo 3DS Releasedatum: 25-01-2019

Belangrijke informatie

Het zal vanaf 27 maart 2023 niet langer mogelijk zijn om aankopen te doen in de Nintendo eShop voor de Wii U en de verschillende Nintendo 3DS-systemen.
Abonneer je op op
YouTube

Heeft Bowser het in zich om de wereld te redden?!

Vorm een onwaarschijnlijk team met de koning van de Koopa's om de kwaadaardige Fawful te verslaan in Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story + Bowser Jr.’s Journey, een verbeterde remake van de MAAGische RPG-klassieker, exclusief voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen!

CI_3DS_MarioAndLuigiBowsersInsideStoryAndBowserJrsJourney_overview_01.jpg

Een onwaarschijnlijke samenwerking

Nadat hij Toads heeft besmet met de afgrijselijke Blorbs en ervoor heeft gezorgd dat Bowser Mario, Luigi en prinses Peach heeft opgeslokt, heeft het kwaadwillende genie Fawful beslag gelegd op het Paddenstoelenrijk! De Mario-broers moeten samenwerken met Bowser vanuit het binnenste van hun aartsvijand om de plannen van Fawful te dwarsbomen en de wereld te redden.

Het verhaal

Een fantastische reis

Ga op een superkomisch avontuur dat je meeneemt van Bowsers maag tot de stranden en bossen van het Paddenstoelenrijk. Los met Mario en Luigi puzzels op, versla vijanden in turn-based gevechten en ontmoet de anderen die gevangenzitten in de buik van het beest. Daarbuiten is het aan de grote gemenerik zelf om het land te doorkruisen en daarbij met bruut geweld alles en iedereen te vernietigen die hem in de weg staat!

Naar de gameplay

Een aspirant-slechterik

CI_3DS_MarioAndLuigiBowsersInsideStoryAndBowserJrsJourney_journey_01.jpg

Ga met Bowser Jr. en de Koopalings op een hilarische missie om een remedie tegen de Blorbs te vinden in Bowser Jr.'s Journey! Denk strategisch wanneer je je eigen bullebakkenteam samenstelt waarmee je het tegen Fawfuls onderdanen wilt gaan opnemen in dit gloednieuwe avontuur. Je kunt direct aan dit avontuur beginnen.

Bereid je voor op de reis

Hulp nodig?

Als je compatibele amiibo (apart verkrijgbaar) scant, kun je nuttige voorwerpen krijgen in zowel Bowser’s Inside Story als in Bowser Jr.’s Journey. Die komen vast en zeker van pas!

CI_3DS_MarioAndLuigiBowsersInsideStoryPlusBowsersJrsJourney_amiibo.jpg

Help Mario, Luigi en Bowser een gemeenschappelijke vijand te verslaan in Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story + Bowser Jr.’s Journey, een kolderiek RPG-avontuur vol actie, exclusief voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen.

Ontdek het verhaal tot dusver…

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Opmerking: je kunt het 3D-effect van de Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL alleen waarnemen op het systeem zelf. De weergave op de Nintendo 2DS en New Nintendo 2DS XL is in 2D. Alle schermafbeeldingen en video's op deze site zijn genomen in de 2D-stand.

Een mysterieuze kwaal


Het Paddenstoelenrijk wordt geteisterd door een epidemie! Toads in het hele land zwellen op als ballonnen vanwege een vreemde ziekte die bekendstaat als de Blorbs. Om deze crisis het hoofd te bieden organiseert prinses Peach een spoedberaad met Mario, Luigi, Starlow, Toadsworth en vele prominenten uit het rijk.

Wanneer Bowser deze geïmproviseerde vergadering ruw verstoort en vervolgens zonder pardon uit het kasteel van Peach wordt gegooid, wil de Koopakoning wraak nemen.

Even slikken

CI_3DS_MarioAndLuigiBowsersInsideStoryAndBowserJrsJourney_story_01.jpg

Nadat hij een "geluks"-paddenstoel naar binnen heeft gewerkt die hij van een vreemdeling met een capuchon heeft gekregen, begint Bowser ongecontroleerd alles en iedereen op zijn pad op te zuigen. De mysterieuze verschijning is tot in zijn nopjes dat zijn plan heeft gewerkt en uit vreugde onthult hij zijn ware identiteit: de gekke wetenschapper Fawful!

Bowser is witheet omdat hij zo makkelijk in dat trucje is getuind. Hij stormt terug naar het kasteel om iedereen te waarschuwen voor de geniepige misleiding van Fawful. De vergadering in het kasteel is nog gaande en tot overmaat van ramp zuigt de slechterik per ongeluk alle aanwezigen op, waaronder Mario, Luigi en prinses Peach. Nog voor Bowser zijn overwinning kan vieren, gaat hij van zijn stokje.

Twee handen op een buik

CI_3DS_MarioAndLuigiBowsersInsideStoryAndBowserJrsJourney_story_02.jpg

Omdat er niemand meer is om het kasteel van Peach te bewaken, is het voor Fawful de uitgelezen kans om zijn plannen voor totale wereldoverheersing goed voor te bereiden. Ondertussen zitten Mario en Luigi vast in de buik van hun aartsvijand en ontsnappen lijkt in eerste instantie niet mogelijk. Ze moeten een briljant plan bedenken om een oplossing te vinden voor de Blorbs, het rijk te redden en uit Bowsers lichaam te ontsnappen!

De buik van het beest

CI_3DS_MarioAndLuigiBowsersInsideStoryAndBowserJrsJourney_gameplay_01.jpg

In dit unieke RPG-avontuur zitten Mario en Luigi vast in Bowsers lichaam en onze helden moeten samenwerken met hun vijand om de wereld te redden! Verken een wereld vol waanzinnige personages, los kleine en grote puzzels op, vecht het uit in spannende turn-based gevechten en versla Fawful.

Een klus van binnenuit

Je loopt als Mario en Luigi door Bowsers lichaam en helpt de enorme engerd problemen op te lossen in het Paddenstoelenrijk en in zijn lichaam. Blijkt Bowser niet sterk genoeg om iets op te tillen? Geef zijn armspieren een boost met een snelle ritmische game! Waren Bowsers ogen groter dan zijn maag? Ga naar die maag en laat zijn spijsvertering op volle toeren draaien met een kostelijke minigame!


Door objecten te gebruiken in de buitenwereld kan de bonkige bullebak Mario en Luigi helpen. Hij kan bijvoorbeeld liters water drinken om zijn keel vol te laten lopen. Op die manier kunnen de broers plekken bereiken die normaal gesproken onbereikbaar zijn. Als dit trio goed samenwerkt, is geen uitdaging te groot voor ze!


Laat elkaar niet stikken

CI_3DS_MarioAndLuigiBowsersInsideStoryAndBowserJrsJourney_gameplay_05.jpg

Ongeacht of je Bowsers buik of de wereld daarbuiten verkent, Bowser en de Mario-broers moeten het tegen allerlei vijanden opnemen in turn-based gevechten. Om een gevecht te beginnen loop je gewoon tegen een tegenstander aan.

De dappere broers kunnen hun hamers gebruiken of op het hoofd van de vijand springen om schade toe te brengen. Met de juiste timing kun je je aanvallen nog wat extra kracht bijzetten, of zelfs vijandelijke aanvallen ontwijken!


Als je een gevecht wint, krijg je waardevolle "EXP" waarmee je helden nog sterker kunnen worden. Je kunt ook een voordeeltje krijgen in de strijd door de broers uit te rusten met speciale Badges. Deze nuttige voorwerpen kunnen je statistieken verbeteren en je zelfs nieuwe vaardigheden geven als je aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Als een baas

Bowser is een echte vechtersbaas. Dit brute beest kan flinke optaters uitdelen met zijn vuisten of de boel in vuur en vlam zetten! De Koopakoning kan, net als Mario en Luigi, zijn aanvallen sterker maken en zich verdedigen tegen vijandelijke aanvallen door op het juiste moment op de knoppen te drukken.


Dankzij die vreemde paddenstoel kan Bowser ook voorwerpen en zelfs kleine vijanden opzuigen, waardoor Mario en Luigi van binnenuit mee kunnen vechten. Als je een gevecht wint, krijgt Bowser EXP, waardoor deze krachtpatser nog sterker wordt!


Val aan in stijl

CI_3DS_MarioAndLuigiBowsersInsideStoryAndBowserJrsJourney_gameplay_08.jpg

Wil je je aanvallen nog sterker maken? Gebruik de sterke band die Mario en Luigi met elkaar hebben om speciale Bros. Attacks te ontketenen. Dat zijn krachtige teamaanvallen. Met de juiste timing kun je de volledige kracht ervan benutten. Deze aanvallen kosten je wel Bros. Points, dus kies het juiste moment om toe te slaan!

Wanneer Bowser zijn vijanden echt goed wil aanpakken, kan hij zijn kameraden oproepen om verwoestende schade uit te delen met speciale Brawl Attacks. Zo kunnen Shy Guys hem vanuit een enorme katapult vol tegen zijn tegenstanders lanceren en kunnen Magikoopa's het vuurballen laten regenen. Naarmate je meer troepen bevrijdt uit Fawfuls greep, krijg je meer Brawl Attacks tot je beschikking.


Een kolossale Koopa

Als het hem echt heet onder de voeten wordt, kan Bowser gigantisch worden en het tegen gigantische vijanden opnemen! Tijdens deze enorme gevechten moet je je Nintendo 3DS zijdelings houden (als een boek) en het touchscreen gebruiken.

CI_3DS_MarioAndLuigiBowsersInsideStoryAndBowserJrsJourney_gameplay_11.jpg

Een man van het blok

CI_3DS_MarioAndLuigiBowsersInsideStoryAndBowserJrsJourney_gameplay_10.jpg

Bowser ontmoet tijdens zijn reis Broque Monsieur, een goedgemanierde kenner van alles wat blokkerig is. Als je Broque Monsieur en zijn premium voorraad blokken red van een eiland, zal hij op allerlei locaties in het Paddenstoelenrijk winkels opzetten. Hij is ook een fervent verzamelaar van Blitties, een zeldzaam type katachtige blokken. Als het je lukt om vijftien van deze blokken naar Broque Monsieur te brengen, schijnt het dat hij je beloont met iets speciaals...

Dat komt als geroepen

Heb je niet zo veel voorwerpen meer? Je kunt een amiibo van Mario, Luigi, Peach, Toad of Bowser scannen (apart verkrijgbaar) om wat extra voorwerpen te krijgen.

En dat is nog niet alles! Bowser Jr. beleeft zijn eigen avontuur. Bekijk wat hij precies gaat doen.

Mijn tijd om te schitteren!

CI_3DS_MarioAndLuigiBowsersInsideStoryAndBowserJrsJourney_overview_05.jpg

Zoek een geneesmiddel voor het Blorbs-probleem in Bowser Jr.'s Journey! In dit splinternieuwe avontuur, dat beschikbaar is zodra je aan de game begint, neem je de leiding over je eigen groep soldaten om de slechterik in de dop te helpen om de troepen van Fawful met de grond gelijk te maken in tactische, real-time gevechten.

Zo vader, zo zoon

CI_3DS_MarioAndLuigiBowsersInsideStoryAndBowserJrsJourney_journey_02.jpg

Met de Koopalings en Kamek aan jullie zijde is het aan jou en Bowser Jr. de taak om dit mysterieuze medicijn te vinden en te vechten tegen de Best Fitness Friends, drie van Fawfuls gemeenste onderdanen. Hij mag dan wel de zoon van de grote gemenerik zijn, Bowser Jr. staat nog in de kinderschoenen wat leiderschap betreft. Lukt het de jonge Koopa zijn grofheid te beteugelen en zijn troepen naar de overwinning te leiden?

Een goede voorbereiding is het halve werk

Je krijg voor elke missie te zien tegenover welke vijanden je komt te staan, variërend van Fawfuls troepen tot ontevreden leden van Bowsers leger. Elke soldaat valt onder een van de drie klassen (ranged, flying of melee). Elke klasse heeft zo zijn sterke en zwakke punten, dus een goede voorbereiding is ontzettend belangrijk.

Kies je troepen en speel bonussen vrij, zoals meer aanvalskracht of verdedigend vermogen voor je hele team, door ze in bepaalde formaties op te stellen. Benoem bepaalde eenheden, zoals de Koopalings, tot First Officer van je leger en gebruik Captain Commands. Je kunt het tij volledig doen keren door bijvoorbeeld een schild rondom je troepen op te werpen of bliksemschichten op het slagveld te ontketenen!


Magische boontjes

Naast dat je ze in level kunt laten stijgen, kun je de statistieken van je eenheden ook een boost geven met speciale bonen. Die krijg je na een succesvolle veldslag. Zorg dat je je team een uitgebalanceerd dieet geeft om je statistieken optimaal te houden. Kun je wel wat hulp gebruiken? Je kunt bonen ontvangen om je leger sterker te maken door een amiibo van Bowser Jr., Goomba, Koopa Troopa, Boo of Bowser te scannen (apart verkrijgbaar).

Meer dolle pret met Mario, Luigi en Bowser!

Categorieën

RPG

Uitgever

Nintendo

Leeftijdsclassificatie

Nintendo 3DS Game Card

Systeem

Nintendo 3DS (Europese versie)

Releasedatum

25-01-2019

Leeftijdsclassificatie

PEGI 3

Talen

Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans

Downloadversie (Nintendo 3DS)

Systeem

Nintendo 3DS (Europese versie)

Releasedatum

25-01-2019

Leeftijdsclassificatie

PEGI 3

Talen

Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans

Downloadgrootte

5758 blokken