Picross 3D: Round 2

Systeem: Nintendo 3DS Releasedatum: 02-12-2016

Belangrijke informatie

Het zal vanaf 27 maart 2023 niet langer mogelijk zijn om aankopen te doen in de Nintendo eShop voor de Wii U en de verschillende Nintendo 3DS-systemen.
Abonneer je op op
YouTube

Ga schilderen op nummer in Picross 3D: Round 2, een breinbrekend blokjespuzzelspel, exclusief voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen! Kraak ruim 300 driedimensionale puzzels door blokjes weg te beitelen en allerlei verborgen vormen te onthullen.

Beitel de blokjes weg

CI7_3DS_Picross3DRound2_Camera.jpg

Welkom in het Picross Café! Hier vind je honderden gloednieuwe Picross 3D-puzzels om je logisch denkvermogen te beproeven. In elke puzzel wacht een gedetailleerd 3D-model om ontdekt te worden! Gebruik je stylus om de overbodige blokjes weg te beitelen en de blokjes die moeten blijven te schilderen. Zo onthul je allerlei verrassende vormen en objecten.

CI7_3DS_Picross3DRound2_04.jpg

Een heel nieuwe laag verf - en strategie!

Dit keer gebruik je twee kleuren verf om nog fraaiere modellen te vormen, zoals katten, kastelen en koekoeksklokken! Er zijn meer dan 300 puzzels om op te lossen, en dat kan steeds op drie verschillende moeilijkheidsniveaus. Het is makkelijk om met deze 3D-puzzels te beginnen, maar sommige laten zich niet makkelijk kraken! Kijk maar eens hoe het werkt in de Gameplay-sectie.

CI16_3DS_Picross3DRound2_MarioAndKirbyamiibo.jpg

Meer plezier met amiibo

Door compatibele amiibo (apart verkrijgbaar) te gebruiken, kun je speciale puzzels met Nintendo-thema's vrijspelen. Deze aanvullende puzzels zijn zeer uitgebreid, met rijk gedetailleerde modellen van beroemde personages. Je leest er meer over in de amiibo-sectie.

TM_NintendoeShoplogo.png

Demo beschikbaar

Je kunt nu al een aantal puzzels proberen te kraken met de gratis Picross 3D: Round 2-demo* die je kunt downloaden in de Nintendo eShop. Je kunt de demo ook via deze website direct op je Nintendo 3DS-systeem downloaden - klik daarvoor op de knop GRATIS DEMO op deze pagina!**


Beproef je puzzelvermogen in Picross 3D: Round 2, exclusief voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen.

*Hiervoor moet je een Nintendo Network ID koppelen en akkoord gaan met de Nintendo Network-overeenkomst en het privacybeleid.

**Om downloadgames te kopen of demo's te downloaden in de Nintendo eShop op de officiële website heb je een Nintendo-account nodig die is gekoppeld aan een Nintendo Network ID. Ook moet je de Nintendo eShop al eens hebben bezocht op het systeem waarop je de gekochte game wilt downloaden. Om games automatisch te downloaden moet op je systeem de nieuwste update zijn uitgevoerd en moet het systeem met het internet zijn verbonden. Zorg ervoor dat de functie voor automatisch downloaden ingeschakeld is en dat er voldoende ruimte vrij is om het downloaden te voltooien. Ga voor meer informatie naar Klantenservice. Wanneer je games aanschaft of demo's downloadt op de Nintendo-website, wordt dit via de Nintendo eShop verwerkt.

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Je hebt een NFC-lezer/-schrijver voor Nintendo 3DS (wordt apart verkocht) nodig om amiibo te kunnen gebruiken met Nintendo 3DS-, 3DS XL- en 2DS-systemen.

Opmerking: je kunt het 3D-effect van de Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL alleen waarnemen op het systeem zelf. De weergave op de Nintendo 2DS en New Nintendo 2DS XL is in 2D. Alle schermafbeeldingen en video's op deze site zijn genomen in de 2D-stand.

Voor het downloaden van demo's in de Nintendo eShop moet je een Nintendo Network ID koppelen. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Gameplay

CI7_3DS_Picross3DRound2_01.jpg

Elke Picross 3D: Round 2-puzzel begint met een simpel groot blok, maar daar zit altijd iets in verstopt! Gebruik de nummers op de kanten als aanwijzingen om te ontdekken welke blokjes je moet houden of verwijderen. Daarbij hoef je nooit te raden - je kunt de oplossing altijd met logisch denkwerk vinden!

CI7_3DS_Picross3DRound2_03.jpg

Je moet ook nog uitvogelen of je een blokje blauw of oranje moet schilderen. Blauwe blokjes worden eenvoudige, hoekige vormen, terwijl oranje blokjes kunnen veranderen in bogen, hoeken of zelf bolletjes om je vorm meer detail te geven. Het klinkt in het begin misschien wat ingewikkeld, maar je hebt het zo door. Weet je wat, laten we meteen eens een puzzel proberen!

CI7_3DS_Picross3DRound2_Bus.jpg

Aan elkaar of gesplitst

Tuurlijk, die puzzel was heel makkelijk. Als je verder komt, worden de vormen steeds complexer, en is wat meer denkwerk vereist. In de puzzel hierboven waren alle gekleurde blokjes met elkaar verbonden, maar dat is niet altijd zo. Soms zijn de blokjes gesplitst in verschillende groepen!

Een gewoon nummer betekent dat de gekleurde blokjes in die rij of kolom allemaal verbonden zijn. Maar als het nummer op de kant van een blokje is omcirkeld, zijn de blokjes in die rij of kolom gesplitst in exact twee groepen, terwijl een nummer omcirkeld door een vierkant betekent dat de blokjes in drie of meer groepen zijn gesplitst! Bij dit soort puzzels moet je goed opletten.

Sommige rijen en kolommen bevatten zowel oranje als blauwe blokjes. In dat geval staan zowel oranje als blauwe nummers op de kant van het blokje. Wanneer de puzzels zo ingewikkeld worden is dat misschien wat intimiderend, maar geen zorgen - je lost ze op met exact dezelfde methode, en een beetje geduld.

Laten we nu eens een wat lastigere puzzel bekijken! We gaan 'm niet stap voor stap doorlopen, maar het is een mooi voorbeeld van de complexe vormen die je kunt ontdekken.

CI7_3DS_Picross3DRound2_05.jpg

Een bieb vol puzzels

Puzzels zijn verdeeld over boeken, en veel daarvan hebben een eigen thema, zoals sprookjes, eten en de boerderij! Je vindt al je boeken in het Picross Café. Daar kun je de puzzels die je hebt voltooid, opnieuw spelen wanneer je maar wilt. Door puzzels te voltooien verdien je edelstenen waarmee je nog meer puzzelboeken kunt vrijspelen.

Supergroot

De puzzels die je in sommige boeken oplost komen allemaal samen om één groot diorama te vormen. Voltooi zoals gebruikelijk de puzzels om aparte onderdelen te vormen, en kijk hoe ze samenkomen in een koninklijke koets, Japans kasteel of iets heel anders! Er zijn in totaal vijf taferelen te ontdekken - dus blijf vooral beitelen!

CI7_3DS_Picross3DRound2_02.jpg

Speel op je eigen niveau

Elke puzzel kun je op drie moeilijkheidsniveaus proberen te kraken. Dus of je nou een beginner bent of een Picross-pro, je vindt altijd een passende uitdaging. Afhankelijk van het gekozen niveau verschilt het aantal aanwijzingen dat je krijgt, maar je vindt altijd dezelfde vorm in elke puzzel. Dus op welk niveau je ook speelt, je mist niks.

Als je op een moeilijker niveau speelt, krijg je wel bonusedelstenen die je helpen om nieuwe puzzels sneller vrij te spelen. Als je een level in een goede tijd voltooit, verdien je ook een betere score, zeker als je daarbij geen vergissingen maakt. Als je echt vast zit op een bijzonder ingewikkelde puzzel, kun je altijd het Help-pictogram op het touchscreen aanraken voor een handige tip.

amiibo

Als je een compatibele amiibo (apart verkrijgbaar) hebt, kun je zelfs nog meer puzzels krijgen! Als je ver genoeg bent gevorderd, krijg je toegang tot het 'Your amiibo Album'. Hier kun je je tanden zetten in enkele van de pittigste puzzels die deze game te bieden heeft.

Lees er meer over in onze amiibo-sectie

amiibo

Wanneer je genoeg puzzels hebt voltooid, komt het 'Your amiibo Album' beschikbaar. Hierin kun je coole extra puzzels vrijspelen door compatibele amiibo (apart verkrijgbaar) te gebruiken.

Deze pittige puzzels heb je niet zomaar voltooid. Ze resulteren in rijk gedetailleerde scènes uit bekende games - Kirby die een vijand opslokt, Mario die een superpaddenstoel pakt en meer! Er zijn in totaal negen amiibo-puzzels - kun jij ze allemaal kraken?

amiibo gebruiken

Als je een New Nintendo 3DS of New Nintendo 3DS XL bezit, kun je amiibo gebruiken op het NFC-gebied van het onderste scherm. Via de NFC-lezer/-schrijver (apart verkrijgbaar) kun je ook amiibo gebruiken op je Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL en Nintendo 2DS.

Bekijk compatibele amiibo

Categorieën

Puzzelen

Spelers

1

Uitgever

Nintendo

Meer informatie

Leeftijdsclassificatie

Downloadversie (Nintendo 3DS)

Systeem

Nintendo 3DS (Europese versie)

Releasedatum

02-12-2016

Leeftijdsclassificatie

PEGI 3

Talen

Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans

Downloadgrootte

1060 blokken

Nintendo 3DS Game Card

Systeem

Nintendo 3DS (Europese versie)

Releasedatum

02-12-2016

Leeftijdsclassificatie

PEGI 3