Art Academy: Atelier

Systeem: Wii U Releasedatum: 26-06-2015

Belangrijke informatie

Het zal vanaf 27 maart 2023 niet langer mogelijk zijn om aankopen te doen in de Nintendo eShop voor de Wii U en de verschillende Nintendo 3DS-systemen.

Belangrijke informatie over de stopzetting van Miiverse

De Miiverse-diensten zijn stopgezet.

Kom meer te weten



CI7_WiiU_ArtAcademy_Glasses_01.jpg

Welkom in je nieuwe atelier! Leer stap voor stap tekenen en schilderen met allerlei materialen in Art Academy: Atelier, exclusief voor de Wii U. Gebruik realistische technieken en diverse materialen op het touchscreen van de Wii U GamePad, die je allemaal leert kennen in gestructureerde lessen. Open je eigen virtuele galerie, deel je creaties via Miiverse, en zet video's van je werk op YouTube*!

Korting voor bezitters van Art Academy: SketchPad

Wii U-bezitters die Art Academy: SketchPad al hebben aangeschaft in de Nintendo eShop, kunnen met korting upgraden naar Art Academy: Atelier als ze deze software aanschaffen in de Nintendo eShop.**

CI16_WiiU_ArtAcademy_HOL.jpg

*Hiervoor heb je een Google-account nodig.

**Prijs met korting: € 26,00 - Normale prijs: € 29,99. Je moet Art Academy: SketchPad hebben gedownload in de Nintendo eShop op dezelfde Wii U, voordat je Art Academy: Atelier aanschaft.

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Spelstanden en cursussen

Er zijn twee spelstanden in Art Academy: Atelier: Cursussen en Vrij schilderen. In de eerste stand raak je vertrouwd met realistische materialen en technieken. Vervolgens kun je oefenen en je vaardigheden stap voor stap verbeteren. In Vrij schilderen kun je naar hartenlust experimenteren. Maak een kunstwerk op basis van een voorbeeld, of laat je fantasie de vrije loop!

Leren schilderen

Je vriendelijke gids Vincent helpt je stap voor stap door lessen die je elk een andere techniek bijbrengen. Je leert eerst de theorie, krijgt dan een demonstratie van Vincent, en mag het vervolgens zelf proberen met de stylus op de GamePad! Pas als je tevreden bent over je werk, ga je verder met de volgende les. Je doet alles op je eigen tempo, en kunt wanneer je maar wilt een les onderbreken voor een pauze.


De drie cursussen zijn onderverdeeld in zestien lessen en veertien minilessen. In de toegankelijke minilessen kun je vaardigheden oppoetsen zonder toeters en bellen, want ze bevatten geen theorie, geschiedenis en demonstraties.

Intro_Lesson_Still_9.jpg

Cursus voor beginners

Hier begint je artistieke reis. Leer de basisbeginselen voor vormen, tinten en kleuren. Maak stillevens en ga dan verder met landschapscomposities.

Lessen – Tomaat, Appel, Lelies, Aardbei, Ei, Landschap, Zeegezicht.

Minilessen – Boom, Schoen, Citroen, Sinaasappels, Weilanden, Paadje in het park.

ADVANCED_02_motion.jpg

Cursus voor gevorderden

Til je kennis naar een hoger niveau en polijst je vaardigheden met stillevens en modeltekenen, evenals landschappen met complexere details.

Lessen – Stilleven, Kat, Park, Buste.

Minilessen – Lantaarn, Koperen schaal, Hert, IJsvogel, Vijver, Kasteel, Jonge vrouw, Danseres.

Charcoal_Still_7.jpg

Cursus over materialen

Leer meer over de vijf materialen die je tegenkomt, en hoe je ze optimaal kunt gebruiken.

Lessen – Potloden, Pastelkrijt, Kleurpotloden, Houtskool, Verf.

CI7_WiiU_ArtAcademy_Gamepad.jpg

Word een meesterschilder

Als je met je eerste les begint, ontdek je al gauw hoe de Wii U GamePad en de tv elkaar aanvullen. Wanneer Vincent iets uitlegt, verschijnt de les op beide schermen. Soms moet je naar de GamePad kijken als er iets wordt uitgelicht, maar zodra je zelf aan de slag gaat, kun je het voorbeeld op de tv zien, en de GamePad gebruiken om te tekenen en te schilderen. Je kunt op de tv het voorbeeld laten weergeven, evenals Vincents instructies en je eigen creatie. Op die manier kun je je vooruitgang in de gaten houden.

De GamePad biedt ook een heleboel hulpmiddelen, zoals een rooster dat je helpt bij composities, inzoommogelijkheden voor gedetailleerd werk en een kleurenwiel dat je helpt de juiste kleuren te vinden. Je kunt je laatste wijzigingen ongedaan maken, en als je een term niet kent, kun je 'm meteen opzoeken in de woordenlijst!

Materialen en hulpmiddelen

Artistieke keuzes

Je hebt de keuze uit allerlei materialen. Het is belangrijk dat je de juiste kiest, want ze vereisen allemaal een andere werkwijze, en leiden tot wezenlijk andere eindresultaten.

Gen31.jpg

Potloden

Er zijn allerlei soorten potloden beschikbaar:

Potlood (2H, HB, 2B, 4B, 6B), grafietstift, aardekleurige potloden (bruin, rood, roze, beige) en een wit potlood.

Gen25.jpg

Kleurpotloden

Dankzij het grote aantal kleuren en tinten kun je met deze set je kunstwerk subtiele, zachte kleuren geven, die alleen potloden te bieden hebben.

Gen28.jpg

Pastelkrijt

Pastelkrijt staat bekend om zijn zachtere tinten. Deze uitgebreide set geeft al je kleurverloop een unieke helderheid.

Gen26.jpg

Houtskool

In deze set vind je wilgenhoutskool, houtskoolstaafjes, fusain (met de hardheid H, HB en B), wit krijt, een mengpenseel en zeemleer.

Elke set is voorzien van een doezelaar, een vlakgum en een kneedgum waarmee je je kunstwerk kunt aanpassen en vlekken kunt verwijderen.

Gen24.jpg

Verf

Gebruik allerlei penselen en 96 plekken op je palet om talloze kleuren te vermengen. Indien nodig kun je je verf ook verdunnen met water. Ben je niet tevreden met het resultaat? Gebruik dan de verflap om de verf van het doek of het papier te vegen!

Papier

Kies uit glad papier, manillapapier voor het zwaardere werk, pastelpapier met extra textuur of grof doek, dat meer verf opneemt en doorgaans de beste keuze is als je gaat schilderen.

Tentoonstellen en delen

Je kunt je kunstwerken opslaan en bekijken in je portfolio, maar wat Art Academy: Atelier echt uniek maakt is de mogelijkheid om je kunst met anderen te delen!

Galerie

In deze ruimte kun je rondlopen in een first-person perspectief om je meesterwerken te bewonderen! In deze galerie vind je ook een familiemuur waar alle gezinsleden die hetzelfde Wii U-systeem gebruiken, hun artistieke werkjes bij elkaar kunnen hangen.

YouTube

Je kunt je creatieve proces aan iedereen laten zien door een time-lapse video ervan op YouTube* te zetten. Zo’n time-lapse video toont het proces van de eerste pennenstreek tot de laatste, waarbij je kunt kiezen om de video één, twee of vier minuten te laten duren.


Miiverse.jpg

Miiverse

Gebruikers kunnen hun creaties ook delen via Miiverse, Nintendo’s netwerkdienst die gelijkgestemde mensen samenbrengt in wereldwijde community's. De kunstwerken van andere gebruikers zijn makkelijk te vinden in diverse categorieën en te bekijken zonder de software te verlaten.

CI16_WiiU_ArtAcademy_SDCard.jpg

Exporteren naar een SD-kaart

Je kunt je creaties ook op een SD-kaart zetten om ze op een pc te bekijken, naar een vriend te mailen of met een geschikt apparaat te printen.

Een andere handige functie is de mogelijkheid om je lessen halverwege op te slaan op een SD-kaart, voor het geval je extra ruimte nodig hebt voor al die kunstwerken!


*Hiervoor heb je een Google-account nodig.

Categorieën

Praktisch, Educatief spel

Spelers

1

Uitgever

Nintendo

Ontwikkelaar

Headstrong Games

Meer informatie

Leeftijdsclassificatie

Downloadversie (Wii U)

Systeem

Wii U (Europese versie)

Releasedatum

26-06-2015

Leeftijdsclassificatie

PEGI 3

Compatibele controllers

  • Wii U GamePad

Talen

Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Nederlands, Portugees, Russisch

Downloadgrootte

5802,50 MB

Wii U

Systeem

Wii U (Europese versie)

Releasedatum

26-06-2015

Leeftijdsclassificatie

PEGI 3

Compatibele controllers

  • Wii U GamePad

Talen

Engels, Duits, Frans, Spaans, Nederlands, Italiaans, Portugees, Russisch