6. Uit liefde voor Kirby

Iwata:

Tot slot wil ik jullie allemaal vragen om iets tegen de fans te zeggen over de release van het eerste Kirby-spel in de gewone serie sinds elf jaar. Yamagami, zou jij willen beginnen?

Yamagami:

Oké. Ik ben ongelofelijk blij dat we een Kirby-spel hebben weten te maken dat door vier spelers gespeeld kan worden, maar HAL Laboratory heeft zich met veel van de details ook overtroffen. Als Kirby bijvoorbeeld nog maar weinig energie overheeft, kunnen de andere spelers je helpen. Het gebaar om energie te delen is een kus! Dat is wel zó onvoorstelbaar aandoenlijk! Ik hoop dat iedereen samen met vrienden speelt, en dat hun personages elkaar kussen. Je valt meteen voor het spel als je ziet hoe schattig dat is (lacht)! En dan zijn er al die verschillende uitdagingen om

Video: energiebollen

Tot slot wil ik jullie allemaal vragen om iets tegen de fans te zeggen over de release van het eerste Kirby-spel in de gewone serie sinds elf jaar. Yamagami, zou jij willen beginnen?
energiebollen te verzamelen. Ze zijn precies lang genoeg en je kunt je er vol overgave op storten.

Iwata:

Ze zijn volledig in balans – niet te makkelijk of te moeilijk. Met een klein beetje moeite kun je ze makkelijk vinden.

Yamagami:

Ik hoop dat iedereen geniet van het moeilijkheidsniveau en de details die je ontdekt als je samenspeelt met vrienden.

Iwata Asks
Iwata:

Goed. Hattori?

Hattori:

Voor mij is het de manier waarop de woorden ‘alles is mogelijk’ symbool staan voor dit spel. Ik denk dat iedereen het spel kan spelen en ervan kan genieten. Zowel nieuwe spelers als spelers die eerdere delen uit de serie hebben gespeeld kunnen er plezier aan beleven. Als je houdt van diepgang, vind je dat in dit spel, maar ook spelers die van actiespellen houden kunnen hier hun hart aan ophalen. Het is perfect in balans, dus ik hoop dat mensen het spel spelen, en dat iedereen op zijn eigen manier met Kirby speelt.

Iwata Asks
Iwata:

Oké. Kawase.

Kawase:

Het is elf jaar geleden, dus...

Iwata:

Uh-huh (lacht).

Kawase:

Gedurende elf jaar wilden we de fans trakteren op een nieuw spel, en het spijt me enorm dat dat niet is gelukt. Veel mensen binnen het bedrijf waren hier ook gefrustreerd over, maar dit keer hebben we het spel volledig weten af te ronden. HAL Laboratory blijft uitdagingen zoeken, en ik hoop dat er nog vele Kirby-spellen volgen.

Iwata Asks
Iwata:

Die elf jaar waren niet voor niets. Zonder die eerdere pogingen had dit spel niet bestaan. Oké, Kumazaki?

Kumazaki:

Ik hoop dat spelers volop zullen genieten van dit spetterende en prachtige Kirby-spel, waarin je voor het eerst in lange tijd weer kunt genieten van het opzuigen en kopiëren, en uitvoeren van nieuwe moves. Ik houd van het ontwerpen van bazen, dus als ik iets aan mag raden, dan is de laatste baas in het bijzonder erg goed. We hebben iets gedaan tijdens het hoogtepunt waar je stijl van achterover valt.

Iwata:

Je bent een regisseur met een ongekende liefde voor bazen (lacht)!

Kumazaki:

Dat zeg je goed (lacht)! De hoofdingrediënten van een actiespel zijn voorwerpen, plattegronden en pittige eindbaasgevechten. Ik werkte aan de laatste baas met de programmeur waar ik het eerder over had, en kon de climax precies zo in beeld brengen als ik het voor ogen had. Als je tot aan het eind speelt, staan je een aantal spannende ontwikkelingen te wachten die je doen denken, ‘Dit is super!’ Dus alsjeblieft, speel het tot aan het eind!

Iwata Asks
Iwata:

Nakano?

Nakano:

Het eerste Kirby-spel dat ik speelde was Kirby’s Adventure. Ik begon Kirby leuk te vinden en uiteindelijk vond ik een baan bij HAL Laboratory. Als fan van de Kirby-serie kon ik allerlei elementen toevoegen die ik zelf leuk zou vinden om te spelen. Toen het af was zag ik dat veel van mijn wensen waren uitgekomen. Maar ik was niet de enige. Er waren veel ontwikkelaars die er net zo over dachten. We hebben kans gezien om alle ideeën en spanning in het spel te verwerken. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen, en natuurlijk de fans van de serie, van deze aspecten zullen genieten.

Iwata Asks
Iwata:

Nou! De gevoelens die iedereen voor Kirby heeft zijn ongelofelijk. Ik ben jullie erg dankbaar.

Iedereen:

(lacht.)

Iwata:

Toen ik aan Kirby begon zaten we naast een kinderdagverblijf. Ik zal nooit vergeten hoe ik me voelde toen ik daar tekeningen van Kirby zag hangen. Ik denk dat het de eerste keer was dat ik me realiseerde dat de hele wereld zou zien wat we hadden gemaakt. Door dat gevoel heeft Kirby een speciaal plaatsje in mijn hart veroverd. Maar nu ik zo naar jullie luister, krijg ik het gevoel dat mijn liefde voor Kirby niet eens in de buurt komt bij dat van jullie. Oké, brei er een eind aan, Kamitake.

Kamitake:

Toen ik voor het eerst hoorde dat spelers op elk moment mee konden doen, wilde ik het met mijn familie spelen. Omdat je op elk moment kunt beginnen en stoppen, kunnen vaders en moeders gemakkelijk meespelen. Mijn kinderen vragen me al een tijdje om een nieuw spel voor ze te kopen, en ik zeg steeds, ‘Als jullie nog heel even wachten, koop ik er een voor jullie.’

Iedereen:

(lacht.)

Kumazaki:

Niet, ‘dan koop ik er een voor jullie,’ maar, ‘dan maak ik er eindelijk een af voor jullie.’

Kamitake:

Ja (lacht). Ik kan het ze eindelijk geven. Dit is persoonlijk, maar ik kijk er echt naar uit om dit spel binnenkort met mijn kinderen te spelen!

Iwata Asks
Iedereen:

(lacht luid.)

Iwata:

Dat slaat inderdaad alleen op jezelf! Nou ja, hopelijk lijkt het mensen een goed idee en denken ze er net zo over (lacht). In de ‘Iwata vraagt’ van vandaag spraken we meer dan gewoonlijk vanuit het oogpunt van de consument. Dat heeft een behoorlijk indruk op me achtergelaten. Ik vind het ontroerend dat de leerlingen van mijn leerlingen dit hebben weten te maken. Ik denk dat je het harde werk terugziet in het spel, en dat het bloed, het zweet en de tranen van de afgelopen elf jaar niet voor niets zijn geweest. Ik hoop dus dat iedereen die hier ook maar een beetje interesse voor heeft het spel zal uitproberen. Ik weet zeker dat je het leuk zult vinden, wat je niveau ook is. Nogmaals, bedankt iedereen voor jullie komst vandaag.

Iwata Asks
Iedereen:

Dankjewel.

Iwata:

Ik ben blij dat jullie het hebben afgerond.

Iedereen:

(zucht.)

Nakano:

Ik kan het nog steeds niet geloven (lacht).

Iedereen:

(lacht.)