5. De synergie van een team techneuten

Iwata:

Kun je misschien uitleggen hoe jullie beide leiding geven aan NERD? Ik weet dat Jérôme niet altijd hier in Parijs werkt.

Alex:

Hoewel Jérôme niet altijd in de buurt is, zijn we het, merkwaardig genoeg, toch vaak met elkaar eens, meestal voordat we zelfs maar over een probleem hebben gesproken. Dus verlopen discussies heel vlot en soepel. We hoeven onze gedachtes niet de hele tijd op elkaar af te stemmen. We hebben aan een half woord genoeg, en komen snel tot oplossingen.

Jérôme:

Het is een soort magie die tussen ons bestaat. Natuurlijk bespreken we wel eens wat dingen, maar dat gaat veel sneller dan bij andere mensen die ik ken.

Alex:

Volgens mij was dit in het begin nog niet zo sterk, maar hebben we deze relatie gaandeweg opgebouwd. We hebben geleerd hoe we onze ideeën het best kunnen uitwisselen. Maar het bedrijf bestaat niet alleen uit ons twee, dus praten we veel met NERD-personeel en nemen we de tijd om elkaars ideeën op een wetenschappelijke manier uit te dagen, met argumenten die duidelijk maken waarom bepaalde ideeën niet kloppen. We werken hier met een heleboel NERDs die zeer fanatieke meningen hebben over technologie, en daar maken we dankbaar gebruik van om problemen te kraken.

Iwata:

Dus als mensen met verschillende kennis, ervaring en perspectieven samenkomen, worden dingen mogelijk die een enkeling niet voor elkaar krijgt.

Jérôme:

In de moderne wetenschap is het niet mogelijk dat een enkele persoon alles op elk gebied doet, zoals Newton20 dat ooit deed. Techneuten uit verschillende gebieden, leren elkaar van alles. Je kunt wat ze je leren misschien niet binnen je eigen gebied bereiken, maar zo krijg je wel ideeën om je plannen te verbeteren.20. Sir Isaac Newton, een beroemde natuurkundige en wiskundige die leefde van 1643 tot 1727. Hij formuleerde onder andere de wetten van beweging en universele zwaartekracht.

Iwata Asks
Iwata:

Toen je die aanpak eenmaal had gevonden, werd je werk vast een stuk spannender.

Alex:

Inderdaad. Toen we begrepen dat er een soort synergie kan ontstaan die meer oplevert dan de som van de individuele mensen die je verzamelt, richtten we ons op het verzamelen van mensen die onze filosofie deelden. Mensen die denken dat het efficiënter is om samen te werken dan om apart te werken.Ik moet zeggen dat het erg plezierig is om leiding te geven aan een bedrijf met enkel techneuten, het is een beetje als Disney Land. Iedereen is vriendelijk en gericht op samenwerking, mensen proberen elkaar niet af te troeven. We weten dat we samen beter kunnen worden door ons werk te delen. Onze techneuten kennen ook hun eigen sterke punten, en die van hun collega’s. Ze erkennen dat ze zwakke en sterke punten hebben, zwakke vaardigheden en sterke vaardigheden. Ze weten dat ze met een collega kunnen praten om de vaardigheden te krijgen of te leren die ze nodig hebben. Zo kunnen we elkaar verbeteren.Het is ook een voordeel van een klein bedrijf dat je slechts 10 meter hoeft te lopen om een expert op een bepaald gebied te vinden. Als techneuten pas bij ons werken, zijn ze soms verlegen, omdat ze geïntimideerd raken door alle experts om hen heen. Maar al snel zien ze hoeveel iedereen van elkaar kan leren, en maken ze zich de bedrijfscultuur eigen.

Iwata:

Dus NERD is opgericht door jullie twee, elk met jullie eigen sterke punten in wiskunde en programmeren, en daarna sloten experts van diverse andere gebieden zich bij jullie aan. Al die techneuten kunnen elkaar helpen en van elkaar leren, en zo konden jullie de gebieden waar jullie uitzonderlijk goed in zijn verder uitbreiden.