• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Trage downloads of foutmeldingen bij het maken van een verbinding

    Als je last hebt van trage downloads of wanneer je foutmeldingen ontvangt bij het maken van een verbinding, probeer dan het volgende:

    1. Controleer de plaatsing van de router.
      Plaats de router uit de buurt van muren en plaats hem niet op de vloer. Probeer de router een centrale plaats in je woning te geven. Houd de router ook uit de buurt van metalen dossierkasten, aangezien zij het signaal kunnen verstoren.
    2. Kijk uit voor storingen.
      Er zijn twee soorten storing die problemen kunnen veroorzaken met de draadloze verbinding:
      1. Draadloze storing door andere Wi-Fi-routers in de omgeving. Verschijnen er meerdere netwerknamen (SSID's) wanneer je kiest voor 'Access Point zoeken'? Dit wijst er mogelijk op dat er veel Wi-Fi-activiteit is in je omgeving en dat kan voor storing zorgen.
      2. De aanwezigheid van draadloze apparaten (draadloze telefoons bijvoorbeeld) of draadloze elektronica (draadloze toetsenborden, hoofdtelefoons, mobiele telefoons), in het bijzonder wanneer gebruik wordt gemaakt van de 2.4GHz-frequentie, kan je Wi-Fi-signaal verstoren. Daarnaast kunnen oudere modellen magnetrons zorgen voor storing.

      Probeer het volgende om de storing te beperken:

      • Gebruik geen andere draadloze apparaten (Wi-Fi) wanneer je een verbinding probeert te maken met het Wii-systeem. Vermijd ook het gebruik van elektronica die de 2,4GHz-frequentie gebruikt. Je kunt beter apparaten zoeken die gebruik maken van 5.8GHz- of 900MHz-frequenties.
      • Verander het kanaal van je router. Standaard zenden de meeste routers hun signaal uit op kanaal 6. Verander de kanaalinstelling in 1 of 11, aangezien zij niet overlappen met andere kanalen. De kanaalinstellingen ('Channels') van je router kun je doorgaans vinden onder 'Wireless Settings' (draadloze of Wi-Fi-instellingen) in de routerinstellingen.
    3. Rust de router uit met een zogeheten 'hi-gain'-antenne en/of schaf een Wi-Fi-versterker aan.
      Als het Wi-Fi-signaal zwak is, kun je de router uitrusten met een zogeheten hi-gain-antenne die het signaal in een bepaalde richting versterkt. Hiermee kun je het signaal direct op de Wii richten. Een Wi-Fi-versterker vergroot het bereik van het Wi-Fi-signaal. Beide apparaten kunnen de signaalsterkte vergroten en zorgen ervoor dat het signaal storing eerder overleeft. De meeste verkopers van Wi-Fi-routers bieden ook deze accessoires aan.
    4. Waardeer 802.11b-apparaten op naar 802.11g.
      Hoewel 802.11b het meest gangbare Wi-Fi-netwerktype is, is een 802.11g-netwerk zo'n vijf maal sneller. De meeste 802.11g-routers kunnen ook overweg met de 802.11b-standaard, dus je kunt nog steeds gebruik maken van de 802.11b-apparaten die je bezit.