• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • GDC 2007: Spelontwikkelaars belonen Nintendo


    09-03-2007

    Een jury van vakgenoten heeft Nintendo's Wii Sports - dat bij elke Wii wordt meegeleverd - beloond met de Game Developers Choice Awards voor innovatie en spelontwerp. Nintendo ontving eveneens een prijs voor het script van The Legend of Zelda: Twilight Princess.

    De prijzen werden op de avond van 7 maart uitgereikt op de Game Developers Conference in San Francisco. Aangezien spelontwikkelaars van over de hele wereld hiervoor hun stem uitbrengen, vertegenwoordigen deze prijzen de absolute top van de videospelindustrie. De Game Developers Choice Awards Advisory Board eerde daarnaast Nintendo's legendarische spelontwikkelaar Shigeru Miyamoto met een Lifetime Achievement Award.

    "Wii Sports houdt niet alleen de aandacht van de consument vast, maar ook die van de creatieve breinen in ons vakgebied: de spelontwikkelaars zelf," aldus Reggie Fils-Aime, president-directeur van Nintendo of America. "De Wii is zo ontworpen dat creativiteit niet afhankelijk is van technische en financiële grenzen. Wii Sports is een perfect voorbeeld van hoe een fantastisch idee succesvol kan zijn."

    Wii Sports en The Legend of Zelda: Twilight Princess waren voor vijf prijzen genomineerd in vier categorieën.