• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Mario is het beroemdste videogamepersonage in Europa!


    07-12-2009

    7 december 2009 – Na 28 jaar en meer dan 100 games, die samen goed zijn voor 222 miljoen verkochte exemplaren, blijkt uit nieuw onderzoek dat Mario het beroemdste videogamepersonage in Europa is. Uit onafhankelijk onderzoek van YouGov blijkt dat de Italiaanse held in Europa beroemder is dan andere game-iconen als Lara Croft, Sonic the Hedgehog, Pac-man en de Master Chief uit Halo.

    Ook de soundtrack van Mario is in Europa welbekend. Het grootste deel van de Europese ondervraagden herkenden direct de Mario-melodie. De soundtrack van Mario werd in 1985 gemaakt voor de eerste Super Mario Bros.-game door componist en sound director Koji Kondo.


    De beroemde themamuziek van Mario stemt meteen vrolijk, en ondersteunt aanhoudend  en herhaaldelijk de gameplay zonder te gaan vervelen. Het is de eerste grote  game-soundtrack van Koji Kondo, die later ook vele andere soundtracks maakte, waaronder die voor de Legend of Zelda-serie en Starfox. Hij zegt voor zijn werk inspiratie te putten uit verschillende muziekgenres, waaronder Latin, Jazz en Rock. Soms duurt het een maand of langer voor hij een videogame-soundtrack heeft voltooid.

    New Super Mario Bros. Wii brengt Mario’s klassieke platformactie naar de Wii, en natuurlijk wordt de actie begeleid door nieuwe bewerkingen van Koji Kondo’s originele melodieën, aangevuld met nieuwe effecten en geheel nieuwe muziek.

    Voor het eerst in de geschiedenis van de Mario-serie kunnen vier spelers zich ook tegelijk aan de actie wagen, spelend met Mario, Luigi, een blauwe Toad en een gele Toad. Spelers kunnen samenwerken om hindernissen te passeren, vijanden te verslaan en de finish te bereiken, of juist proberen hun medespelers dwars te zitten door power-ups voor hun neuzen weg te pikken of ze in de lava te gooien. Dikke pret gegarandeerd!

    In de Story Mode kan een speler alleen of samenwerkend met vrienden proberen alle levels te voltooien om Princess Peach uit de klauwen van Bowser te bevrijden. In de Free Mode en Coin Battle Mode draait het niet om samenwerken maar moeten spelers elkaar juist hinderen in een poging als eerste de finish aan het eind van het level te halen, of deze met de meeste munten te bereiken.