• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Spelhoogtepunten van 2009


    21-12-2009

    Nu het doek bijna is gevallen voor 2009, is dit het ideale moment om een blik te werpen op het afgelopen jaar en stil te staan bij een greep uit de geweldige spellen die in de afgelopen 12 maanden naar de Wii en Nintendo DS kwamen!

    Bekijk onze lijst met slechts een greep uit de toptitels die dit jaar gelanceerd werden voor Nintendo-systemen en kijk of er iets tussen staat dat je gemist hebt!

    Wii

    New Super Mario Bros. Wii

    NI_TEXT_Bestof2009_01.jpg In november keerde Mario terug naar het Mushroom Kingdom voor de nodige klassieke platformactie in New Super Mario Bros. Wii. Het spel nodigt vier spelers uit om zich voor het eerst samen in een Mario-avontuur te storten. Nu we het toch over het nieuwste deel van de serie hebben: Mario-bedenker Shigeru Miyamoto zei dat de meerspelerstand van het spel het resultaat is van ideeën die zich in meer dan 20 jaar hebben opgehoopt.

    Wii Fit Plus

    NI_TEXT_Bestof2009_02.jpg Wii Fit Plus bouwde voort op de functies van de oorspronkelijke Wii Fit. De software werd in oktober uitgebracht om Wii-bezitters nieuwe manieren te bieden om te trainen met het Wii Balance Board en hun fitnessvoortgang bij te houden. Om MET - het telsysteem voor calorieën dat de software gebruikt - optimaal af te stellen, besteedden onderzoekers van het nationale Japanse gezondheids- en voedingsinstituut twee maanden aan het meten van de fysieke intensiteit van de oefeningen in Wii Fit Plus, door een baandbrekend stukje machinerie te gebruiken dat ze de "metabolische kamer" noemden. 

    Wii Sports Resort

    NI_TEXT_Bestof2009_03.jpg Wuhu Island was deze zomer een gewilde bestemming. Wii Sports Resort streek er neer om spelers meer te bieden van de leuke sportactie die ze gewend waren van Wii Sports. Dankzij Wii MotionPlus was er ditmaal echter een nieuwe manier om de actie te besturen. Zoals de eerste zwaai met de Wii-afstandsbediening in Wii Sports Tennis bij veel spelers de ogen opende voor een nieuw speltijdperk, zo luidde de eerste effectbal in de hoek met Wii Sports Resort Table Tennis het volgende niveau in, wat betreft precieze bewegingsbesturing in spellen.

    Little King’s Story

    NI_TEXT_Bestof2009_04.jpg Het alom geprezen Little King’s Story leek lang in de maak te zijn voordat het eindelijk arriveerde in april. Maar je kunt makkelijk zien waarom het zo lang duurde. Dit prachtige, cartoonachtige strategiespel bedeelt je de rol van een kleine koning toe, met de opdracht om een onbetekend dorp om te bouwen tot een bloeiend rijk, met je uitstekende leiderschap als enige verdienste. Met de Wii-afstandsbediening in de hand is het aansturen van je mensen een charmante, vermakelijke en verslavende ervaring, waardoor het spel zich na lancering al snel een plaatsje veroverde in de harten van zowel Wii-bezitters als de complete spelpers.

    NyxQuest: Kindred Spirits

    NI_TEXT_Bestof2009_05.jpg Innovatie en mythologie komen samen in de WiiWare-titel NyxQuest: Kindred Spirits. Via de Wii-afstandsbediening legt dit platformavontuur de krachten van de goden in jouw handen. Of je het spel nu alleen speelt of de last deelt met een vriend, NyxQuest verplaatst je naar het oude, door de zon verschroeide  Griekenland, waar je probeert je vermiste vriend Icarus terug te vinden. De stijlvolle beelden, innovatieve besturing en ingenieuze puzzels zorgen samen voor een meeslepende ervaring. Maar je hoeft ons niet op ons woord te geloven:download een gratis proefversie van het spel in het Wii-winkelkanaal en oordeel zelf!

    Tales of Monkey Island

    NI_TEXT_Bestof2009_06.jpg Bijna 20 jaar na het debuut van de serie, maakte Monkey Island een comeback op de Wii in de vorm van de gloednieuwe, episodische WiiWare-titel Tales of Monkey Island. Fans van de klassieke serie waren dolblij om de terugkeer van hun onwaarschijnlijke held Guybrush Threepwood mee te maken, terwijl de spelers die nieuw waren in de Monkey Island-serie een wereld aantroffen die boordevol zit met humor, zombiepiraten, onconventionele puzzels en zeeraadsels. De aantrekkingskracht van één van de uniekste series in de spelhistorie is nog net zo groot als twee decennia geleden.

    Nintendo DS

    Nintendo presents: Style Boutique

    NI_TEXT_Bestof2009_07.jpg De mode kreeg in november zelf een nieuw jasje aangemeten, toen een stijlvolle titel verscheen die ontworpen was om aanstormende catwalkkoninginnen overal ter wereld aan te spreken. Nintendo presents: Style Boutique plaatste je in de schoenen van een beginnende boutiquestyliste, met het doel om op te klimmen naar de top van de modewereld. En door een combinatie van charmes, ondernemerszin en hard werken, werd die droom voor beginnende mode-experts in heel Europa werkelijkheid. Wil je zien waar het leven van een modediva om draait? Download dan via het Nintendo-kanaal op een Wii-systeem een gratis proefversie naar je Nintendo DS, zolang het nog kan!

    Mario & Luigi: Bowser's Inside Story

    NI_TEXT_Bestof2009_08.jpg Hilarisch, uitdagend en visueel verbluffend: het baanbrekende derde deel van de Mario & Luigi RPG-serie stuurde de broers de buik van het beest in – letterlijk! Bij lancering werd Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story overal ter wereld geprezen. In het spel is het duo vast komen te zitten in het lichaam van hun aartsvijand Bowser. De titel combineerde herkenbare elementen uit het Mario-universum op nooit eerder vertoonde manieren en maakte volop gebruik van de mogelijkheden die de Nintendo DS biedt. Dit resulteerde in een spel dat het systeem op het lijf is geschreven.

    Rhythm Paradise

    NI_TEXT_Bestof2009_09.jpg Na de lancering van Rythm Paradise in mei dit jaar, was het tikken en slepen met je stylus misschien wel het leukste tijdverdrijf ter wereld. Dankzij de unieke presentatie en pakkende beats knikten spelers met hun hoofden, terwijl ze probeerden om op het touchscreen in de maat te blijven. Dankzij de unieke humor in het spel werd deze bezigheid er niet makkelijker op, want hierdoor schoot je in de lach, wanneer je juist moest opletten!

    Scribblenauts

    NI_TEXT_Bestof2009_10.jpg Schrijf iets op, los alles op. Zo luidde de toepasselijke slogan van Scribblenauts, toen het spel voor het eerst werd onthuld voor de Nintendo DS. Na de lancering in oktober konden spelers zelf ontdekken wat dat precies betekende. De baanbrekende titel nodigde je uit om je fantasie op hol te laten slaan en alles op het touchscreen van je DS te schrijven wat je maar te binnen schoot. Om vervolgens toe te kijken hoe het tot leven kwam en je hielp (of juist niet) bij het oplossen van de puzzel in kwestie. Gelukkig was Scribblenauts veel meer dan alleen een nieuw idee en oogste het overal lof voor zijn ontzettend originele spelverloop.

    Flipnote Studio

    NI_TEXT_Bestof2009_11.jpg Animatiesensatie Flipnote Studio arriveerde in augustus als een gratis Nintendo DSiWare-applicatie, en al snel zette het de creatieve geesten op het hele continent aan het werk. Het simpele concept stelde gebruikers in staat om ideeën op virtuele pagina's op het touchscreen van de Nintendo DS te schetsen, om ze vervolgens tot leven te zien komen in de vorm van korte animaties. Zoals alle goede dingen in het leven moedigde Flipnote Studio het delen van creaties aan via de Flipnote Hatena-website. Daar kunnen gebruikers van over de hele wereld hun animaties achterlaten. Er zijn zelfs enkele Flipnote Studio-creaties van wereldberoemde animators te zien.

    ArtStyle: PiCOPiCT

    NI_TEXT_Bestof2009_12.jpg De titels in de ArtStyle-serie staan bekend om hun rechttoe rechtaan, maar zeer verslavende spelverloop. Bovendien zijn ze een lust voor oog en oor. In de Nintendo DSiWare-titel ArtStyle: PiCOPiCT zijn al die elementen volop aanwezig. Gecombineerd met een vrolijke Nintendo-stijl zorgde dat ervoor dat Nintendo DSi-bezetters al snel verslaafd raakten. De slimme draai aan het puzzelprincipe met vallende blokken, gepaard met het geluid van 8-bits beats en het doel om op het bovenste scherm beelden te creëren van klassieke Nintendo-personages, zorgde voor een feest van herkenning en een verrassende uitdaging die zich uitstekend leent om onderweg te spelen.

     

    Alle bovengenoemde titels liggen nu in de winkel voor de Nintendo DS en Wii. Nintendo DSiWare- en WiiWare-titels zijn te downloaden in de Nintendo DSi Shop en het Wii-winkelkanaal.