• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • De Professor Layton-serie voor beginners


    15-12-2011

    Als je je hersenen graag laat kraken maar geen idee hebt wie professor Layton is, of waarom hij zo populair is, dan heb je heel wat puzzelpret gemist!

    Professor Layton en de Melodie van het Spook verscheen onlangs voor de Nintendo DS - net op tijd voor de feestdagen - en hoewel dit het vierde deel is in de succesvolle puzzelspellenserie, is het ook een introductie tot de serie die drie jaren voor de gebeurtenissen in het eerste deel speelt. Waardoor het dus de perfecte titel is om de serie mee te beginnen...

    Wat zijn het voor spellen?

    Alle Professor Layton-spellen zijn puzzelavonturen voor de Nintendo DS. Samen met hoofdrolspelers professor Layton en Luke Triton moet de spelers een groot mysterie onderzoeken en oplossen door een groot aantal kleinere puzzels te kraken. Zo vorder je gestaag in het avontuur en ontrafel je steeds meer geheimen.

    De spellen hebben de sfeer van klassieke detectiveromans. Ze zitten vol prettig gestoorde personages en merkwaardige, mysterieuze locaties die allemaal tot leven worden gewekt met stijlvolle, tekenfilmachtige beelden en prachtige animaties. De puzzels waar het avontuur om draait zijn gemaakt door Akira Tago, wiens puzzelboeken in Japan meer dan 12 miljoen keer zijn verkocht. Ze zullen zelfs de grootste puzzelfans uitdagen en vermaken!

    Wie is wie:

    Hoewel de serie voorziet in een flink aantal interessante, ongebruikelijke en ronduit raadselachtige terugkerende personages - zoals de humeurige inspecteur Chelmey en de obscure oma Riddleton - zijn de twee hoofdrolspelers Hershel Layton en Luke Triton natuurlijk het belangrijkst:

    Professor Hershel Layton:
    Layton is een echte Engelse heer en professor in de archeologie. Hij is beroemd vanwege zijn bijzonder scherpe vermogen puzzels te kraken en zijn archeologische ontdekkingen. Hij gaat altijd netjes gekleed in een pak met hoge hoed, is dol op breinbrekers en altijd in de stemming voor een vers kopje thee. Hij is extreem beleefd en ervan overtuigd dat een echte heer zich in alle omstandigheden als een echte heer moet gedragen.

    Luke Triton:
    Professor Laytons 13-jaar oude assistent. Luke vergezelt Layton op al zijn avonturen. Hij draagt altijd een pet en een blauw pakje met korte broek. Hij houdt ook van puzzels en kan goed met dieren opschieten. Luke kan soms wat brutaal en ongeduldig zijn, maar hij hoopt ooit net zo'n heer als zijn mentor te worden.

    Avonturen met puzzels!

    Deze spellen zijn veel meer dan een serie droge beproevingen voor je brein! De puzzels zijn geïntegreerd in meeslepende avontuurlijke verhalen. Als een echte detective moet je elke omgeving grondig doorzoeken, rondlopen, met mensen praten (en ze eventueel een handje helpen) en puzzels oplossen om verder te komen. In de loop van de serie komt je steeds meer te weten over de hoofdrolspelers. Je graaft in hun verleden, ziet de gebeurtenissen die hun persoonlijkheden vormden, en leert ze als echte mensen kennen.

    Iwata Asks

    Je gebruikt het touchscreen om het spel te besturen, locaties te onderzoeken en antwoorden op puzzels te noteren. Om een antwoord te geven moet je bijvoorbeeld iets omcirkelen, tekenen, verschuiven, aantikken, wegstrepen of opschrijven. Door op alle opvallende objecten in je omgeving te tikken, kun je soms ook heel handige dingen vinden!
     
    Gevarieerde puzzels

    De spellen bevatten allerlei verschillende soorten puzzels, variërend van taalraadsels en logische opgaves tot schuifpuzzels en rekenkundige breinbrekers. Je wordt dus stevig aan het denken gezet, en het voelt natuurlijk geweldig als je weer zo'n lastige puzzel hebt gekraakt!

    De puzzels variëren in moeilijkheidsgraad van vrij eenvoudig tot extreem lastig. Maar geen zorgen, bij het onderzoeken van de omgevingen zul je ook veel hintmuntjes vinden. Bij elke puzzel kun je die hintmuntjes inleveren voor hints die je helpen elk raadsel op te lossen!

    Naast de puzzels die over de wereld liggen verspreid, bevatten de nieuwste delen ook minigames, waarin je bijvoorbeeld het spoor voor een speelgoedtrein moet plaatsen, een hindernisbaan voor een mollige hamster moet maken, en meer. Deze minigames zullen ook het nodige van je denkvermogen vergen.

    Iwata Asks

    De serie tot nu toe…

    Er zijn vier titels verschenen in de Professor Layton-serie voor de Nintendo DS...

    De eerste: Professor Layton and the Curious Village, verscheen op 7 november 2008.
    Het puzzelkrakende duo reist naar het stadje St Mystere om het mysterie te onderzoeken dat kleeft aan de erfenis en het testament van de onlangs overleden Baron Augustus Reinhold. Volgens het testament van de baron zal zijn complete fortuin worden geërfd door de persoon die de kostbare schat vindt die de Golden Apple wordt genoemd! Deze schat moet ergens in de stad zijn verborgen, maar in St Mystere is niet alles wat het lijkt te zijn.

    De tweede: Professor Layton en de Doos van Pandora, verscheen op 25 september 2009.
    Layton en Luke volgen het spoor van de mythische Elyseïsche kist (een mysterieus voorwerp dat elk mens doodt dat hem opent) die is gestolen door een onbekende dief. Hun onderzoek brengt hen aan boord van de Molentary Express, een vreemde trein die ze naar de dromerige stad Folsense voert. Hier schuilen meer geheimen dan het tweetal ooit voor mogelijk had gehouden.

    De derde: Professor Layton en de Verloren Toekomst, verscheen op 22 oktober 2010.
    Terwijl hij assisteert bij de demonstratie van een prototype van een tijdmachine, verdwijnt de premier in het ogenschijnlijke niets. Een week later ontvangt de professor een brief van Luke - maar dan van 10 jaar in de toekomst! In de loop van hun onderzoek, worden Luke en Layton verplaatst naar het Londen van de toekomst, waar alles anders is, en niets is wat het lijkt...

    Het vierde deel in de serie - een spel dat plaatsvindt vóór de andere delen en laat zien hoe de eerste samenwerking tussen Luke en Layton tot stand kwam -  verscheen op 25 november 2011. In dit avontuur moeten professor Layton en zijn toenmalige assistente (Emmy Altava) het mysterie onderzoeken van een verschrikkelijk spook dat 's nachts de gebouwen van een mistig stadje in puin legt... Ga snel naar onze website van professor Layton en de Melodie van het Spook voor meer informatie!

    Je kunt ook onze Professor Layton-site toevoegen aan je bladwijzers voor directe toegang tot informatie over alle spellen in de serie!

    Wanneer je ons nieuwste portable systeem al hebt, kun je deze Nintendo DS-spellen ook in 2D spelen op je Nintendo 3DS. En je hebt geluk, want volgend jaar komt professor Layton terug in een heel nieuwe 3D-deel dat exclusief voor de Nintendo 3DS verschijnt!

    Professor Layton en de Melodie van het Spook ligt nu in de winkels voor de Nintendo DS.