Ontdek een nieuwe generatie Pokémon™


02-03-2011

2 maart 2011 – Vanaf 4 maart zijn ze verkrijgbaar: Pokémon™ Black Version en Pokémon™ White Version. Deze twee versies van de nieuwe Pokémon-sensatie introduceren niet alleen een groot aantal nieuwe Pokémon om te vangen en te trainen, ze bieden Pokémon-trainers van over de hele wereld ook nieuwe mogelijkheden om met elkaar verbinding te maken via de Pokémon Global Link!

Iwata Asks

Spelers kunnen om te beginnen kiezen voor Snivy, een Pokémon van het Grass-type Pokémon™, Tepig, een Fire-type Pokémon™ of Oshawott, een Water-type Pokémon™- en natuurlijk kunnen ze de gekozen Pokémon weer trainen en laten evolueren in sterkere nieuwe Pokémon. Er zijn verschillende manieren om Pokémon te laten evolueren, bijvoorbeeld door ze steeds hoger in level te laten stijgen, bepaalde voorwerpen te gebruiken, of door ze te ruilen met een vriend. Zo kun je Tepig laten evolueren in Pignite, verandert Snivy in Servine en wordt je Oshawott een Dewott.

Iwata Asks

In Pokémon Black Version en Pokémon White Version is het nu ook mogelijk om acties te combineren voor extra aanvalskracht. Daarvoor kunnen Snivy, Tepig, Oshawott en hun evoluties respectievelijk de acties Grass Pledge, Fire Pledge en Water Pledge gebruiken. Door deze acties te combineren in Double Battles en Triple Battles ontstaan vernietigende effecten.

In zowel Pokémon Black Version als Pokémon White Version kun je meer dan 150 geheel nieuwe Pokémon vangen en trainen, met als ultieme doel het verslaan van de Elite Four en al vechtend de kampioen van Unova te worden. Dankzij de nieuwe verbindingsmogelijkheden kun je via de Nintendo Wi-Fi Connection strijden tegen willekeurige tegenstanders om steeds betere vechtstrategieën te ontwikkelen.

Iwata Asks

Deze lente wordt ook de Pokémon Global Link gelanceerd. Deze website geeft spelers de mogelijkheid hun spel voor het Nintendo DS™-systeem via internet te synchroniseren met de PC. Hierdoor hebben spelers toegang tot exclusieve, aanpasbare content en nieuwe Pokémon om vriendschap mee te sluiten, waarbij ze ook kunnen communiceren met andere Pokémon-trainers en wereldwijde klassementen kunnen bekijken. De Pokémon Global Link laat de ervaringen op beide systemen vloeiend in elkaar overlopen, zodat de activiteiten die spelers online hebben verricht direct van invloed zijn op de spellen voor de Nintendo DS. Spelers kunnen voor de Pokémon Global Link inloggen met hun eigen Pokémon Trainer Club-account, die ze gratis kunnen aanmaken op www.pokemon.com.

Pokémon Global Link bevat drie belangrijke onderdelen om de beleving van Pokémon online uit te breiden. De Pokémon Dream World biedt geheel nieuwe manieren om met Pokémon om te gaan in een aanpasbare omgeving op het internet, inclusief minigames die het mogelijk maken om Pokémon en voorwerpen terug te sturen naar de videogames Pokémon Black Version en Pokémon White Version video. De Global Battle Union biedt een overzicht van de gevechten die de speler leverde tegen andere spelers van over de hele wereld, en toont zijn positie in de wereldwijde klassementen. De Pokémon Global Link geeft ook toegang tot de Pokémon Global Trade Station website die later zal worden gelanceerd. Hiermee kunnen spelers van over de hele wereld zien welke Pokémon te ruil worden aangeboden.

Pokémon™ Black Version en Pokémon™ White Version bieden zowel fans als nieuwkomers een compleet nieuw avontuur vol verrassingen. Pokémon Black Version en Pokémon White Version verschijnen op 4 maart 2011, dus eind deze week. Zorg dat je er klaar voor bent!

Ga voor meer informatie naar www.PokemonBlackWhite.com/nl-nl/.

Over Pokémon:

The Pokémon Company International, een dochterbedrijf van The Pokémon Company in Japan, beheert de franchise buiten Azië & is verantwoordelijk voor merkmanagement, licenties, marketing, de Pokémon Trading Card Game, de tekenfilmserie op tv, home entertainment en de populaire website van Pokémon. Pokémon werd in 1996 gelanceerd in Japan en is wereldwijd één van de populairste entertainmentfranchises voor kinderen.