Diverse spelvarianten onthuld van Kid Icarus: Uprising voor Nintendo 3DS


29-02-2012

Nintendo heeft nieuwe details bekend gemaakt over Kid Icarus: Uprising, een spel dat in Europa wordt uitgebracht op 23 maart, exclusief voor Nintendo 3DS. Meer dan 25 jaar na de lancering van het originele Kid Icarus voor de NES, voert Kid Icarus: Uprising de actie en het avontuur van deze geliefde serie naar nieuwe hoogten. Het nieuwe spel bevat onder andere de volgende spelvarianten:

Light Versus Dark: Spelers kunnen teamwerk gebruiken in de spelstand Light vs. Dark, waarin twee teams van elk drie spelers tegenover elkaar worden gezet. Het ultieme doel is het leegmaken van de energiemeter van de tegenstander, waarna de laatste speler van het verslagen team in een engel verandert. Het team dat de engel van het andere team weet te verslaan, is de winnaar. Deze unieke spelstand voor zes spelers daagt spelers uit om als een team samen te werken, waarbij de focus constant verschuift: het ene moment probeer je de vijand zoveel mogelijk schade toe te brengen, het volgende probeer je de engel van je eigen team te beschermen.

Free-for-All: In dit speltype kunnen maximaal zes spelers (inclusief computergestuurde spelers) elkaar op een ‘ieder voor zich’-manier bestrijden. De winnaar is de speler die eindigt met de hoogste score, wat nauw samenhangt met het aantal verslagen tegenstanders en de keren dat de speler zelf het onderspit delfde.

Match Set-up: De multiplayer-standen Light vs. Dark en Free-for-All zijn beide speelbaar via draadloze communicatie of online, dIt laatste voor spelers met toegang tot breedbandinternet. Als zich minder dan zes spelers voor een partij hebben gemeld, worden de overige posities door computergestuurde spelers ingevuld. Aan het begin van een multiplayer-gevecht kunnen diverse instellingen worden gekozen, zoals de duur van het gevecht, het niveau van computergestuurde spelers, wapens en team-handicaps.

Wapens en wapenfusie: Het brede arsenaal aan wapens dat spelers kunnen verzamelen in het avontuur voor een enkele speler, kunnen ze ook gebruiken tijdens multiplayer-gevechten. Spelers kunnen in een multiplayer-spel ook nieuwe wapens verdienen en - voorafgaand aan een gevecht - combinaties van wapens en krachten kiezen. Dit moedigt spelers aan om het avontuur voor een enkele speler steeds verder en vaker te spelen om andere en sterkere wapens te verzamelen. Spelers kunnen ook twee verschillende wapens fuseren bij het Arms Altar, wat resulteert in een krachtiger wapen dat enkele voorname pluspunten van beide wapens behoudt. Zo kunnen spelers wapens maken die perfect op hun speelstijl aansluiten. Gefuseerde wapens kunnen ook worden gebruikt tijdens multiplayer-gevechten.

StreetPass: Via de StreetPass-functie van Nintendo 3DS, kunnen spelers één van hun wapens uitwisselen met andere bezitters van Kid Icarus: Uprising. Het gekozen wapen verandert in een Weapon Gem. Ontvangen Weapon Gems kunnen met betaling van Harten worden omgezet naar echte wapens. Spelers kunnen na betaling van Harten ook Weapon Gems fuseren om een sterker wapen te maken.

Kid Icarus: Uprising wordt in Europa gelanceerd op 23 maart, exclusief voor Nintendo 3DS. Ga voor meer informatie naar www.kidicarusuprising.nl