• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Kerstgroet van Satoru Shibata!


    21-12-2012

    Hallo allemaal! Ik ben Satoru Shibata van Nintendo of Europe.

    Heel erg bedankt dat jullie dit jaar naar de Europese afleveringen van Nintendo Direct hebben gekeken! Ik wil graag van deze gelegenheid gebruikmaken om een kerstgroet over te brengen, als blijk van waardering voor jullie steun aan Nintendo.

    Sinds de eerste Europese aflevering van Nintendo Direct in april verscheen, heb ik al vijf uitzendingen gepresenteerd waarin we rechtstreeks informatie over spellen aan jullie verstrekten. Zoals sommigen van jullie zullen weten, liet ik mezelf zelden in het openbaar zien voordat Nintendo Direct van start ging (ik was te verlegen!) en aanvankelijk had ik zo mijn twijfels over de presentatie van Nintendo Direct. Dat had meerdere redenen. Om te beginnen was ik er bijna zeker van dat niemand me zou herkennen als jullie me in beeld zagen verschijnen, ik was bezorgd dat jullie mijn Engels misschien niet zouden kunnen verstaan vanwege mijn verschrikkelijke accent (ik word af en toe nog steeds uitgelachen om mijn Engelse uitspraak!) en ik wist niet zeker of jullie überhaupt wel interesse zouden hebben in een Europese versie van Nintendo Direct.

    Maar ondanks mijn aanvankelijke zorgen, ben ik blij dat ik besloten heb om het risico te nemen en te beginnen met de Europese Nintendo Direct. Hoewel ik noch een professionele talkshowpresentator, noch een knappe beroemdheid ben – ik ben een doodgewone vent van middelbare leeftijd – ben ik erg dankbaar dat er zoveel toegewijde fans zijn die regelmatig afstemmen op de Europese Nintendo Direct om te horen hoe ik jullie van spelinformatie voorzie. Toen ik in oktober op zakenreis was in Spanje, vond ik het zo leuk toen ik op straat benaderd werd door een Nintendo-fan die me vertelde dat hij er altijd van genoot om de Europese Nintendo Direct te zien. Om nog maar te zwijgen van de journalisten in Spanje en Italië die me zeiden: “Nintendo Direct is goed!”

    CI7_NOE_ShibatasChristmasMessage_karaoke.png

    Ik voelde me ook gevleid toen een spelwebsite mijn vertolking van het lied Call Me Maybe opnam in de lijst van ‘Memorabele Nintendo Direct-momenten’ (bedankt!). Ik geef toe dat ik me een beetje schaamde om in het openbaar te zingen, maar als het heeft geholpen om de plezier over te brengen die je met het spel kunt beleven, ben ik achteraf blij dat ik het gedaan heb. Eerlijk gezegd was dat liedje erg moeilijk om te zingen, want de toonhoogte varieert niet veel in het begin van het refrein, maar na meer dan 30 keer te hebben gerepeteerd, bleek ik in staat om meer dan 90 punten te scoren in de oefenstand! Maar desondanks gebruikte het Nintendo Direct-team uiteindelijk maar een fragment van 5 seconden waarin jullie mij konden horen zingen… wat zonde. :) Als ik er nu op terugkijk, had ik in de afleveringen van Nintendo Direct nog een beroemdheidsmomentje dat slechts enkele seconden duurde, toen ik voor New Style Boutique een modeshow gaf met de kleding uit mijn garderobe… :)

    Maar goed, dat waren wel weer genoeg grappen. Na elke aflevering van Nintendo Direct lees ik altijd iedere individuele reactie die jullie op verschillende websites plaatsen. Ik spring een gat in de lucht als ik lees dat iemand opgewonden is over een nog te verschijnen titel die ik heb aangekondigd. Aan de andere kant voel ik me sip als ik reacties lees als: “Ik ben teleurgesteld dat er geen nieuwe informatie werd gegeven”, of: “De lancering laat te lang op zich wachten!" (Dat was de laatste keer het geval…)

    Maar of het nu gaat om lovende woorden of kritiek, ik waardeer het echt om jullie oprechte gevoelens over Nintendo en onze producten te lezen. Misschien is dit slechts mijn persoonlijke indruk, maar na iedere aflevering van Nintendo Direct heb ik het gevoel dat onze band met jullie iets hechter is geworden.

    Ook al kost het wat tijd om ze voor te bereiden, we hebben de intentie om door te gaan met het uitbrengen van spellen die jullie leuk vinden om te spelen, evenals spellen waarvan we graag zouden zien dat jullie ze zoveel mogelijk spelen. Volgend jaar zullen we alles op alles blijven zetten om ervoor te zorgen dat jullie kunnen genieten van een scala aan spellen voor de Wii U en Nintendo 3DS!

    Ik zie ernaar uit om jullie oprechte reacties te lezen over Nintendo en onze producten. Tot ziens bij de volgende Nintendo Direct!

    O… ten slotte nog even iets over mijn leven met de Wii U.

    We hebben onlangs zelf de Wii U in huis gehaald en in de woonkamer geïnstalleerd; we gebruiken het systeem zoals ieder ander doet. Ik ben me gaan realiseren dat ik veel tijd doorbreng door alleen maar naar WaraWara Plaza te kijken en te denken: “Dit zijn allemaal echte mensen!" En: “Wauw, wat kunnen ze goed tekenen!” En met Miiverse kan ik van alles te weten komen door alleen maar naar de berichten te kijken die iedereen achterlaat.

    CI16_NOE_ShibatasChristmasMessage.png

    Ik moet toegeven dat ik helemaal niet goed ben in FPS-spellen. Ik kan mijn personage niet goed bewegen als ik een Nunchuk gebruik en het lukt me niet om mijn doelwit in het vizier te krijgen, dus ik heb tot voorheen nauwelijks FPS-spellen gespeeld. Maar toen ik op Miiverse de reacties van mensen over Call of Duty: Black Ops II las, voelde ik een onweerstaanbare drang om het spel te spelen, dus ging ik de uitdaging aan en speelde ik de titel voor de eerste keer van mijn leven. Maar ik wil niet dat mijn vrouw ziet hoe slecht ik erin ben, dus heb ik het stiekem op het scherm van de GamePad gespeeld. Het zal wel even duren voordat ik net zo'n doorgewinterde Call of Duty-speler word als de meesten van jullie, maar het is mijn doel om op een dag net zo goed te worden!

    CI7_NOE_ShibatasChristmasMessage.png

    Tot voor kort wilde mijn vrouw de nieuwe GamePad niet uitproberen. Maar onlangs veranderde er iets en begon ze de internetbrowser op de GamePad te gebruiken. Eerlijk gezegd wilden we een keertje tijdens een weekend een bepaalde tablet kopen, maar de tablet die we wilden hebben, was overal uitverkocht, dus lieten we het idee om er eentje te halen maar varen. Eenmaal thuisgekomen zei ik: “Waarom proberen niet gewoon de GamePad te gebruiken?” Ik liet mijn vrouw de GamePad bedienen en omdat ze het zo moeiteloos oppikte, moest ik uiteindelijk de Nintendo Direct van 5 december samen met haar kijken op de tv in onze woonkamer. Ik moet zeggen, het was een beetje gênant om mezelf terug te zien op een gigantische televisie, samen met mijn vrouw, vooral omdat mijn gezicht er zo vermoeid uitzag in die bewuste aflevering van Nintendo Direct…

    Ze zei vervolgens dat ze geen tablet meer nodig zou hebben, als ze de GamePad mee kon nemen naar de slaapkamer om daar over het internet te surfen, dus namen we de GamePad behoedzaam mee vanuit de woonkamer. Halverwege de trap raakte de verbinding echter verbroken. Maar we waren er bijna, dus nu hebben we serieuze gesprekken, zo van: “Zullen we een tweede Wii U halen voor boven?”, “De goedkopere witte uitvoering moet absoluut ons tweede systeem worden, hè?”, “Dat is toch goedkoper dan de tablet?”, enzovoorts.

    Langzaam maar zeker beginnen we thuis te genieten van ons leven met de Wii U!

    Oké, als laatste wil ik jullie om een gunst vragen: als je een Wii U in huis haalt, verbind hem dan met het internet. Het klinkt als een verkooppraatje als ik dit zo zeg, maar je kunt zoveel meer van de Wii U genieten als je het systeem met het internet verbindt. Ik zeg dit omdat mijn vrouw en ik dit met eigen ogen hebben mogen ervaren!

    En wie weet verschijnt op een dag mijn Mii-personage, "Satoru", in WaraWara Plaza om kennis met je te maken!

    Maar voor dit moment wens ik je een vrolijk kerstfeest en veel speelplezier!