Bekijk onze speciale trailer over indie-games in de Nintendo eShop!


07-03-2013

Als er iets is waar de Nintendo eShop voor de Nintendo 3DS voldoende van heeft, dan zijn het wel spellen. Met een wekelijks groeiende verzameling toptitels, valt er voor iedereen meer dan genoeg te downloaden. En dan hebben we het niet alleen over downloadversies van je favoriete verpakte spellen. Bekijk onze nieuwe indie-gametrailer hieronder, en je zult zien dat er een gigantische verzameling spellen bestaat die direct afkomstig is van onafhankelijke ontwikkelaars – kleinere teams die niet zijn aangesloten bij de grote softwarehuizen en zelfstandig kans zien om kwaliteitsspellen te ontwikkelen. Deze titels zijn alleen beschikbaar in de Nintendo eShop!


Voor kenners is de term 'indie' bijna een apart spelgenre, met de vaak maffe, slimme of retrothema's. Voor mensen die nog niet zo lang videogames spelen, bieden indie-games een fantastische nieuwe ervaring, maar voor degenen die al langer videogames spelen, kunnen deze titels herinneringen oproepen uit lang vervlogen tijden.

Neem VVVVVV, een titel die teruggrijpt naar het tijdperk van de klassieke platformspellen. Maar vergis je niet. Hoewel het er eenvoudig uitziet, is dit een verraderlijk listig platformspel! De truc om de talloze gebieden in VVVVVV te verkennen, is de mogelijkheid om de zwaartekracht met een druk op de knop om te zetten. Maak hier gebruik van om door de diabolisch ontworpen kamers te navigeren, dodelijke spiesen en vallen te ontwijken terwijl je je vrienden te hulp schiet, en te vluchten naar een andere dimensie.

Maar dit is niet de enige indie-game in de Nintendo eShop die herinneringen aan klassieke spellen zal oproepen. Gunman Clive is voorzien van handgetekende illustratie en speelt zich af in het Wilde Westen. Dit zijwaarts bewegende schietspel lijkt rechtstreeks afkomstig te zijn uit een speelhal in de jaren '80, met een moeilijkheidsniveau dat daarbij past. Mutant Mudds is een klassiek actie-avonturenspel dat gebruikmaakt van de mogelijkheden van de Nintendo 3DS, waardoor tweedimensionale sprites in 3D het scherm in en uit bewegen. Ren en spring de levels door, verzamel juwelen en schiet de kwaadaardige Mutant Mudds aan stukken met je vertrouwde waterpistool!

Als je houdt van snelheid, dan is 2 Fast 4 Gnomz een indie-game voor jou! Sprint als een dolle over land en door de lucht, en ga op zoek naar sokken en je eigen prinsesje. Je moet beschikken over een scherpe blik en razendsnelle reflexen als je aan het eind van elk level het maximale aantal sterren wilt verdienen! Voor spelers die de voorkeur geven aan een wat ontspannender maar net zo verslingerend spel is er escapeVektor, een futuristisch actie-puzzelspel waar je gemakkelijk aan begint, maar dat o zo moeilijk is om te beheersen. Vul het raster, gebruik je vermogens en ontwijk vijanden om aan de CPU te ontsnappen. En dat is moeilijker dan je denkt! Vervolgens kun je je scores voor de 150 levels online uploaden, en zie je hoe je het hebt gedaan in vergelijking met je vrienden.

Hoewel je het idee kunt krijgen dat alle indie-games een retrothema hebben, zijn er ook klassieke spellen met modernere beelden. Fractured Soul is zo'n titel, – een bloedstollend sciencefictionspel met een twist. Je bestuurt tegelijkertijd personages op allebei de schermen van je Nintendo 3DS! Elk scherm biedt zijn eigen mix van platformen, vijanden en obstakels, wat betekent dat je tussen de twee schermen moet wisselen om de levels te voltooien. Zo'n combinatie van klassieke platformactie en moderne technologie vind je alleen op de Nintendo 3DS.

Al deze spellen zie je in onze indie-gametrailer, die je hier of via de Nintendo eShop op je Nintendo 3DS-systeem kunt bekijken. Met zo veel beschikbare spellen is het moeilijk kiezen. De vraag is met welk spel je begint!