• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Super Smash Bros. Direct onthult nieuwe informatie over games voor Wii en Nintendo 3DS


    09-04-2014

    9 april 2014 – In een nieuwe Nintendo Direct-video zijn talrijke details onthuld over de aankomende Super Smash Bros.-games voor de Wii U en de Nintendo 3DS. De bedenker van de reeks, Masahiro Sakurai, begon de uitzending met de aankondiging dat de Nintendo 3DS-versie van de game gepland staat voor aankomende zomer, en de Wii U-versie voor aankomende winter. Beide games zullen zowel in de winkel als in de Nintendo eShop beschikbaar zijn. Ook liet Sakurai veel levels en voorwerpen uit beide versies zien, besprak hij de onlinefuncties van de games, onthulde hij een nieuwe spelstand die exclusief is voor de Nintendo 3DS-versie, en kondigde hij een nieuw speelbaar personage aan: Greninja, een populaire Pokémon uit Pokémon X en Pokémon Y.

    De volledige Nintendo Direct is terug te zien op http://www.nintendo.nl/nintendodirect en bevat onder meer de volgende aankondigingen:

    Releaseperiodes: Super Smash Bros. for Nintendo 3DS staat gepland voor aankomende zomer; Super Smash Bros. for Wii U staat gepland voor de winter van 2014.

    Vloeiend 3D: De meeste gameplay-elementen in de Nintendo 3DS-versie zullen draaien op 60 frames per seconde, en allemaal in stereoscopisch 3D.

    Zoek & Smash: De nieuwe spelstand Zoek & Smash is exclusief voor de Nintendo 3DS-versie van de game. In deze stand krijgen vier spelers vijf minuten de tijd om in een dungeon de omgeving te verkennen, tegen vijanden te vechten en power-ups te verzamelen waarmee ze hun vechters sterker maken. Na deze vijf minuten gaan de spelers elkaar te lijf in een gevechtsarena, gebruikmakend van hun power-ups en voorwerpen. De vijanden in Zoek & Smash komen uit uiteenlopende gamereeksen. Om deze stand met meerdere spelers te spelen heeft elke speler een Nintendo 3DS-systeem en een exemplaar van de game nodig.

    Nieuwe uitdager: Greninja, de ultieme evolutie van Froakie uit Pokémon X en Pokémon Y, is een nieuw speelbaar personage in zowel de Wii U- als de Nintendo 3DS-versie van Super Smash Bros.

    Oud maar goud: Veel klassieke personages uit vorige Super Smash Bros.-games die terugkeren in Super Smash Bros. for Wii U en Super Smash Bros. for Nintendo 3DS, hebben nieuwe moves en krachten. Vier oude bekenden die nog niet waren aangekondigd, zijn:

    • Zero Suit Samus: Inderdaad, Zero Suit Samus is terug! Maar dit keer is ze een volledig zelfstandig personage, onafhankelijk van de gewone Samus. In de nieuwe games draagt ze raketschoenen, die haar nog sterker maken.
    • Sheik: Net als Zero Suit Samus is Sheik een personage dat al in eerdere Super Smash Bros.-games voorkwam, maar in de games voor de Wii U en de Nintendo 3DS een uniek speelbaar personage is. Haar nieuwe moves zijn onder andere Flitsgranaat en Vliegende Vis.
    • Yoshi: In voorgaande games stond Yoshi een beetje voorover op zijn achterpoten, alsof Mario op elk moment op zijn rug kon springen. In zijn nieuwe ontwerp staat Yoshi rechtop, wat hem alleen nog maar sterker maakt.
    • Charizard: Nadat hij eerder in Super Smash Bros. Melee al was voorgekomen in een Pokébal, en via de Pokémon-trainer te gebruiken was in Super Smash Bros. Brawl, is deze vuurspuwende Pokémon nu een volwaardig speelbaar personage.

    Online spelen: Zowel in de Wii U- als de Nintendo 3DS-versie van Super Smash Bros. zul je online tegen andere spelers met hetzelfde systeem kunnen spelen. Spelers met een breedbandinternetverbinding kunnen tegen andere spelers vechten die ook online zijn en de game hebben.

    • Wanneer je online tegen willekeurige spelers speelt, kun je op twee manieren spelen: ‘Voor de lol’ of ‘Voor de roem’. Als je voor de roem speelt, zijn alleen de Eindstation-varianten van de levels beschikbaar: hierin zijn geen platformen, verhogingen of voorwerpen te vinden. Kortom, hierin vinden pure, rechttoe-rechtaan-gevechten tussen vechters plaats. Speel je voor de lol, dan wordt elk level willekeurig gekozen en zijn alle voorwerpen en power-ups beschikbaar.
    • Wanneer je tegen vrienden speelt, kun je alles naar hartenlust aanpassen: de regels, de levels en de voorwerpen.

    Gevarieerde levels: De speelbare personages zijn in beide versies van de nieuwe game hetzelfde, maar de levels waarin de gevechten plaatsvinden, zullen sterk verschillen afhankelijk van welk systeem de speler kiest. De Wii U-levels zijn hoofdzakelijk gebaseerd op games die op thuisconsoles zijn verschenen; de Nintendo 3DS-levels halen hun inspiratie met name uit games voor draagbare systemen.

    • In sommige levels komen eindbazen voor, zoals de Yellow Devil in Wily’s Kasteel. Als een eindbaas zich laat zien, moeten de vechters het niet alleen tegen elkaar maar ook tegen hem opnemen. Ook kan de eindbaas strategisch worden gebruikt om de andere vechters dwars te zitten.
    • Vrijwel alle levels in beide versies van de game zullen een Eindstation-variant hebben: een alternatieve versie van het level die is geïnspireerd op de relatief eenvoudige lay-out van het populaire level Eindstation.

    Voorwerpen, trofeeën en Pokémon: Zowel voorwerpen, hulptrofeeën als Pokéballen zijn terug in Super Smash Bros. for Wii U en Super Smash Bros for Nintendo 3DS. Nieuw zijn de meesterballen: speciale Pokéballen die legendarische Pokémon bevatten, zoals Arceus en Xerneas.

    Versies verbinden: Super Smash Bros. zal elementen bevatten die beide versies van de game met elkaar verbinden. Meer hierover zal later bekend worden gemaakt.

    Aangepaste aanvallen: Voor het eerst in de reeks kunnen spelers hun eigen set aanvallen samenstellen wanneer ze online of offline tegen vrienden spelen. Meer hierover zal later bekend worden gemaakt.

    Kijk voor meer informatie over Super Smash Bros. op http://www.smashbros.com/nl/ en op de gloednieuwe Facebook-pagina https://www.facebook.com/smashbros.