• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Nintendo schept en herschept game-ervaringen voor iedereen die tot de verbeelding spreken


    10-06-2014

    10 juni 2014 – Nintendo’s videogames hebben altijd al iets in zich gehad dat een grote glimlach op de gezichten van spelers toverde, een speciaal soort Nintendo-magie. Het is dat bepaalde, moeilijk te definiëren element dat mensen laat stralen, of ze nu al tientallen jaren videogames spelen, of daar net mee beginnen. Tijdens de E3-videogamebeurs die deze week wordt gehouden in Los Angeles, toont Nintendo hoe het videogame-ervaringen uitvindt en opnieuw uitvindt – van unieke nieuwe manieren om te spelen tot nieuwe invalshoeken voor populaire spellen en franchises. Je kunt nog de hele week achtergrondinformatie, trailers en het laatste nieuws bekijken op ons speciale Nintendo @ E3 2014-portaal.

    De nieuwe, interactieve figuren met de naam 'amiibo' die dit jaar worden uitgebracht, kunnen spelers gebruiken in verschillende Nintendo-spellen, waardoor de Nintendo-magie nu ook naar de toys-to-life-categorie komt. Met de combinatie van amiibo-figuren en een stevige line-up van komende spellen hebben bezitters van Wii U- of Nintendo 3DS-systemen heel wat moois om naar uit te kijken.

    Nieuwe manieren om te spelen

    De toys-to-life-categorie doet het in het algemeen extreem goed op Nintendo-platformen en Nintendo’s amiibo-figuren voegen aan deze categorie een heel nieuwe dimensie toe. De amiibo-figuren kunnen niet alleen gegevens uitwisselen met een bepaald spel, maar zijn zo ontworpen dat ze door meerdere games worden ondersteund, zodat ze voor steeds weer nieuwe verrassingen zorgen. Daarnaast schittert de Wii U GamePad-controller als nooit tevoren in een serie unieke, interactieve spellen van de bedenker van Mario, Shigeru Miyamoto.

    amiibo: Figuurtjes van Nintendo-personages kunnen op unieke manieren gegevens uitwisselen met meerdere toekomstige spellen voor de Wii U en Nintendo 3DS, wat verfrissende spelervaringen oplevert. Aangezien de amiibo-figuren compatibel zijn met verschillende spellen, leveren ze volop waar voor hun geld. Fans kunnen de amiibo-figuren kopen en verzamelen voor tastbare herinneringen aan de spellen en personages waarvan ze houden. Tegen het einde van dit jaar zal Nintendo’s entree in de toys-to-life-categorie dit genre nieuw leven inblazen. Nintendo zal amiibo lanceren met ongeveer tien figuren, gevolgd door meer figuren in het winterseizoen en in de loop van 2015. Super Smash Bros. for Wii U wordt het eerste spel dat amiibo ondersteunt. Andere spellen die amiibo ondersteunen zijn onder andere Mario Kart 8, Captain Toad: Treasure Tracker, Mario Party 10 en Yoshi’s Woolly World, en er zullen nog vele spellen volgen. De release van een nieuwe NFC-lezer/schrijver voor de Nintendo 3DS is gepland in 2015.

    Spellen van Shigeru Miyamoto: Shigeru Miyamoto gunde spelers een eerste blik op de spellen die hij in ontwikkeling heeft en waarbij de Wii U GamePad-controller op aparte en interessante manieren wordt gebruikt om de ware potentie van het Wii U-systeem te onthullen.

    • Mario Maker (voorlopige titel) verwezenlijkt de droom van Super Mario Bros.-spelers: de mogelijkheid om met de Wii U GamePad zelf levels te ontwerpen. Plaats waar je wilt blokken en vijanden, en speel je eigen levels. Door simpelweg een pictogram aan te raken kunnen spelers zelfs de visuele stijl veranderen: in de E3-versie kunnen spelers wisselen tussen de klassieke 8-bit Super Mario Bros.-stijl en die van New Super Mario Bros. U. Deze software is gepland voor de eerste helft van 2015.
    • Star Fox (voorlopige titel) verandert de Wii U GamePad in de cockpit van Fox McClouds Arwing fighter. Terwijl de tv het perspectief van achter de Arwing toont, kunnen spelers de gyrosensoren in de GamePad gebruiken om intuïtief en onafhankelijk vijanden onder vuur te nemen. Spelers kunnen met een druk op de knop onmiddellijk wisselen tussen de Arwing en de Landmaster-tank, terwijl het spel ook een nieuw helikopterachtig voertuig introduceert. Deze titel verschijnt in 2015.
    • Project Giant Robot laat spelers het touchscreen gebruiken om een reusachtige robot te bouwen. Eenmaal voltooid, wordt de GamePad een cockpit van waaruit spelers de robot besturen en trachten tegenstanders omver te beuken. Een unieke combinatie van knoppenbesturing en bewegingsbesturing geeft de robotstoten kracht en snelheid. Dit spel is gepland voor de eerste helft van 2015.
    • In Project Guard is het de bedoeling om een invasie van robots te stoppen, waarbij een beveiligingssysteem met twaalf camera’s dienstdoet als laatste verdedigingslijn. De speler moet vooraleer de invasie begint deze twaalf camera’s rond een gebied bevestigen, en vervolgens met alle camera’s de aanvallende robots opsporen. De camera’s kunnen ook lasers afvuren, dus spelers moeten razendsnel kijken, zoeken en schieten als ze de invasie willen overleven. Het innovatieve gebruik van de twee schermen maakt het spel ook voor toeschouwers interessant: iedereen in de huiskamer kan op de uitkijk staan en de speler waarschuwen als er gevaar dreigt. Dit spel is gepland voor 2015.

    Nintendo GameCube-controller voor Super Smash Bros.: Vele Super Smash Bros.-fans zijn opgegroeid met Super Smash Bros. Melee voor het Nintendo GameCube-systeem en sommigen zullen altijd de voorkeur geven aan de controller van dat systeem. Het is daarom dat de Nintendo GameCube-controller ook al gebruikt kon worden in Super Smash Bros. Brawl voor de Wii. Om de trouwe fans van deze klassieke besturingsvorm te eren introduceert Nintendo een adapter waarmee spelers maximaal vier originele Nintendo GameCube-controllers of WaveBird-controllers kunnen aansluiten op het Wii U-systeem. Nintendo lanceert ook een retro Super Smash Bros. Nintendo GameCube-controller. Daarnaast brengt Nintendo een speciale bundel uit die bestaat uit Super Smash Bros. for Wii U, een speciale Nintendo GameCube-controller en een adapter. Deze producten worden komende winter uitgebracht, op dezelfde dag als Super Smash Bros. for Wii U.

    Nieuwe spelervaring

    Bij de creatie van nieuwe manieren om te spelen is Nintendo bekend om zijn vermogen om met een nieuwe IP een geheel nieuw genre te creëren. Maar soms brengt Nintendo zijn magie ook naar een bestaande categorie om deze op de Nintendo-manier opnieuw uit te vinden.

    Splatoon: Splatoon is een spel voor meerdere spelers, waarin twee teams van vier het tegen elkaar opnemen. De twee teams worden gedropt in een gevechtsarena die ze moeten veroveren. Spelers van beide teams moeten tegenstanders raken en inkt op de grond spuiten om zo veel mogelijk terrein te veroveren. Elk personage kan in een inktvis veranderen en door de inkt van zijn of haar eigen team zwemmen - waarbij spelers heel soepel en makkelijk langs muren en onder vloeren kunnen glijden. Dankzij de intuïtieve besturing met de gyrosensoren van de Wii U GamePad is het heel makkelijk om met die controller rond te kijken en te richten, terwijl de kaart op het scherm een overzicht geeft van de hele arena. Dit resulteert in een geweldige ervaring die meerspeleractie een heel nieuwe dimensie geeft. Splatoon is gepland voor de eerste helft van 2015.

    Populaire personages en franchises komen op nieuwe manieren tot leven:

    Nintendo blijft de franchises waar fans van houden, steeds weer opnieuw uitvinden om ze fris te houden. Nintendo heeft exclusieve personages en franchises voor elke smaak.

    Het volgende deel in de Legend of Zelda-franchise: Het nieuwste spel in de serie is gepland voor 2015 en krijgt voor het eerst een echte open wereld. Spelers kunnen over Hyrule Field trekken, maar ook naar de bergen aan de horizon gaan. Elk gebied wat spelers zien kan uit vrijwel elke richting worden benaderd. En dat is slechts één van de manieren waarop dit spel de grenzen van de reeks overschrijdt en nieuwe elementen introduceert.

    Super Smash Bros.: De beroemde vechtspellenreeks verschijnt deze winter voor het eerst in HD op de Wii U. Op 3 oktober krijgt dezelfde franchise voor het eerst een handheld-versie op de Nintendo 3DS. Nieuwe personages, voorwerpen en arena’s geven de spellen een fris uiterlijk en gevoel. amiibo zal een nieuwe dimensie toevoegen aan de spelervaring en maakt het mogelijk dat Nintendo-personages draadloos gegevens met elkaar kunnen uitwisselen.

    Yoshi’s Woolly World: Yoshi ziet eruit alsof hij is gebreid van een bolletje wol en zo op het tv-scherm is geplakt. Deze prachtige Wii U-game in HD is gepland voor de eerste helft van 2015 en zit vol stoffen als vilt, wol en katoen die zó realistisch ogen dat het lijkt alsof je ze kunt voelen.

    Kirby (voorlopige titel): Dit Wii U Kirby-avontuur is gepland voor 2015 en situeert zich in een HD, stop-motion, kleiachtige wereld. Alles is gemaakt van klei en perfect geplaatst in prachtig geboetseerde landschappen. Het touchscreen-tekenmechanisme uit het populaire Nintendo DS-spel Kirby: Power Paintbrush keert in dit spel terug met nieuwe functies en variaties.

    Hyrule Warriors: Dit spel combineert de wereld van The Legend of Zelda op kunstige manier met de stijl van Dynasty Warriors, wat resulteert in een legendarisch hack-and-slash-avontuur voor de Wii U. Spelers kunnen kiezen voor de held Link of prinses Zelda, maar daarnaast zijn ook Impa en Midna voor het eerst speelbare personages. Bekende locaties uit de wereld van The Legend of Zelda veranderen subtiel om de vormgeving van de originele spellen te reflecteren. Dit spel staat gepland voor 19 september.

    Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire: Bereid je voor op een nieuw avontuur in de regio Hoenn. Spelers moeten Pokémon vangen, bestrijden en ruilen, terwijl ze zich verdiepen in het mysterie achter Primal Groudon en Primal Kyogre en hun mogelijke verbinding met Mega Evolutions. Met hun nieuwe uitdagingen en waanzinnig krachtige Pokémon, vormen deze spellen een ware evolutie in de Pokémon-serie.

    Sonic Boom (SEGA): De Sonic Boom-franchise komt in november exclusief naar de Nintendo-platformen met Sonic Boom: Rise of Lyric voor de Wii U en Sonic Boom: Shattered Crystal voor de Nintendo 3DS. In beide titels schittert de blauwe held als nooit tevoren. De twee nieuwe avonturen van Sonic en zijn vrienden draaien meer dan ooit om actie, verkenning en teamwerk.

    Monster Hunter 4 Ultimate (Capcom): Monster Hunter 4 Ultimate komt begin 2015 uit, exclusief voor de Nintendo 3DS. Dit nieuwste deel in de populaire Monster Hunter-serie brengt onder andere een uitgebreide set acties en twee nieuwe wapensoorten. Spelers kunnen via het internet ook met vrienden op jacht gaan.

    Naast de hierboven beschreven spellen, volgen hieronder nog enkele andere spellen voor Nintendo-platformen die deze week op de E3 aanwezig zijn.

    Wii U

    Bayonetta 2 (oktober 2014): Bayonetta 2 zit vol hectische gevechten die plaatsvinden in, op, onder en boven de epische decors. In Bayonetta 2 strijdt de heldhaftige heks in oogstrelende HD-beelden tegen zowel engelen als demonen. Maniakale magie, wrede wapens en stijlvolle kleding maken allemaal deel uit van Bayonetta’s dodelijke arsenaal. Als geweldige bonus wordt de fysieke versie van Bayonetta 2 geleverd mét het originele Bayonetta-spel, inclusief enkele Nintendo-verrassingen en Nintendo cosplay-opties voor Bayonetta.

    Mario vs. Donkey Kong (voorlopige titel) (2015): De charmante Mario vs. Donkey Kong-puzzelserie komt naar de Wii U. Dit HD-deel laat spelers Mini's (inclusief Mini Luigi) door levels loodsen, waarbij ze volop gebruikmaken van het touchscreen van de GamePad-controller. Het spel biedt spelers ook de mogelijkheid om zelf levels te maken, deze uit te wisselen met andere spelers en op Miiverse van commentaar te voorzien, waardoor de puzzelpret vrijwel eindeloos lang leuk blijft.

    Captain Toad: Treasure Tracker (winter 2014): De populaire Captain Toad-levels uit Super Mario 3D World vormden de inspiratiebron voor een heel nieuw spel. De dappere Captain Toad gaat op avontuur in zeer diverse, kleurrijke en slim opgebouwde levels. Spelers moeten de GamePad gebruiken om het perspectief te veranderen en Captain Toad veilig naar munten, edelstenen en sterren te loodsen.

    Mario Party 10 (2015): Dit feestje van Mario wordt een feestje van Bowser, want de speler met de GamePad verandert in deze vuurspuwende superschurk. In de spelstand "Bowser Party" mag één van de spelers tijdens minigames als de kwaadaardige Koopa King de andere spelers aanvallen. Maar spelers kunnen in dit spel ook kiezen voor de klassieke spelopzet van Mario Party.

    Art Academy (voorlopige titel) (2014): Art Academy voor de Wii U is een robuuste toepassing die iedereen de beginselen van het tekenen kan bijbrengen, of de tekenkunst van gevorderden kan verbeteren. De Wii U GamePad is uitstekend geschikt als canvas om op te leren, creëren en delen, met de meest uitgebreide en diepgaande lessen die de serie tot nu toe heeft aangeboden.

    Xenoblade Chronicles X (2015): De volgende gigantische sci-fi role-playing game van Monolith Soft, de makers van Baten Kaitos en Xenoblade Chronicles, komt exclusief uit voor de Wii U. Na een gruwelijke intergalactische oorlog zijn er nog maar enkele aardbewoners in leven, die het hoofd boven water proberen te houden in een prachtige, maar dodelijke omgeving.

    Skylanders Trap Team (Activision): In Skylanders Trap Team moeten Portal Masters de beruchtste boeven van Skylands opzoeken en verslaan, waarbij ze die schurken vanuit het spel naar de woonkamer kunnen brengen met magische valstrikken, een heel nieuwe mogelijkheid in de categorie Toys-To-Life™ en life-to-toys. Spelers kunnen de gevangen boeven weer terugbrengen in het spel, om op hun beurt voor een goede zaak te strijden. De Wii U-versie is speelbaar op de stand van Nintendo. Skylanders Trap Team is vanaf 10 oktober in Europa verkrijgbaar voor de Wii U- en Nintendo 3DS-systemen.

    Just Dance 2015 (Ubisoft): Just Dance 2015 is het nieuwste deel in de grootste dansspellenfranchise ter wereld en wordt in oktober 2014 wereldwijd gelanceerd. Fans kunnen dansen op "Happy" van Pharrell Williams en "Summer" van Calvin Harris en daarbij gebruikmaken van leuke interactieve mogelijkheden zoals de online-meerspelerstand World Dance Floor en de nieuwe Community Remix-functie waarmee fans van Just Dance hun eigen draai aan de nummers kunnen geven.

    Nintendo 3DS

    Pokémon Art Academy (4 juli 2014): In Pokémon Art Academy kunnen spelers de rol aannemen van een jonge, beginnende tekenaar die zich aanmeldt bij de Pokémon Art Academy en van professor Andy leert Pokémon tekenen. In de beginnerslessen leren spelers de beginselen van het tekenen, van eenvoudige vormen tot het inkleuren ervan. Spelenderwijs worden nieuwe hulpmiddelen en technieken geïntroduceerd, waarmee spelers steeds mooiere tekeningen kunnen maken.

    Fantasy Life (oktober 2014): Spelers vertrekken op het role playing-avontuur van hun dromen, waarin ze moeten bouwen, toveren en strijden. Met het innovatieve Life-systeem kunnen spelers op vrijwel elk moment veranderen in één van de 12 Life-klasses voor toegang tot verschillende vaardigheden. Het reusachtige fantasy-landschap zit vol duistere ridders, stoere piratenkapiteins en andere avonturiers.

    THEATRHYTHM FINAL FANTASY CURTAIN CALL (Square Enix, Inc.): Het nieuwe THEATRHYTHM FINAL FANTASY CURTAIN CALL combineert beroemde FINAL FANTASY-muziek met elementen uit role-playing games (RPG’s) en komt naar Europa op 19 september, exclusief voor Nintendo 3DS- en 2DS-systemen.

    Third Party

    Nintendo’s third-party partners brengen fantastische en originele creaties naar de Wii U en Nintendo 3DS. In dit document (PDF, 232 kB) kun je een aantal games zien die in 2014 worden uitgebracht voor de verschillende Nintendo-systemen.

    Daarnaast brengen onafhankelijke ontwikkelaars (indies) hun vaak verrassend creatieve, downloadbare content naar de Nintendo eShop. Een aantal van deze indietitels worden getoond tijdens de uitzendingen van het Nintendo Treehouse: Live @ E3-programma. Enkele van deze titels zijn:

    • Affordable Space Adventures (KnapNok Games): De GamePad is je controlepaneel in deze exclusieve, zijwaarts scrollende 2D-ruimteschipsimulator die spelers uitdaagt om alle systemen te configureren en zodoende ongemerkt door en over een mysterieuze planeet te vliegen.
    • Guacamelee! Super Turbo Championship Edition (DrinkBox Studios): Dit actieplatformspel speelt in een magische, door Mexicaanse folklore geïnspireerde wereld en biedt harde gevechten, een dimensieverschuivend mechanisme en de mogelijkheid met twee spelers op hetzelfde scherm samen te werken.
    • Shovel Knight (Yacht Club Games): Een echte ridder draagt een schep! In dit lichtvoetige, op klassieke leest geschoeide platformavontuur moeten spelers rennen, springen en graven. Shovel Knight krijgt exclusieve Miiverse-functies op de Wii U, terwijl de Nintendo 3DS-versie een exclusieve Battle Arena krijgt die gebruikmaakt van StreetPass.
    • Swords & Soldiers II (Ronimo Games BV): Dit zijwaarts scrollende strategiespel verschijnt komende winter exclusief voor de Wii U en is het vervolg op het bekroonde WiiWare-spel Swords & Soldiers uit 2009.

    Nintendo heeft veel van de bovenstaande aankondigingen gedaan tijdens het Nintendo Digital Event, dit evenement is te bekijken op http://www.nintendo.nl/e3. Via Nintendo of America’s Twitch-kanaal brengt Nintendo een driedaagse show met Nintendo-nieuws, inclusief het Super Smash Bros.-uitnodigingstoernooi (wat plaatsvindt tijdens de E3 op 11 juni, 01:00 CET) en Nintendo Treehouse: Live @ E3, tijdens alle uren dat de E3 is geopend (behalve tijdens het Super Smash Bros.-uitnodigingstoernooi).

    Voor meer informatie:

    Nintendo’s (NL) E3 2014-website http://www.nintendo.nl/e3

    Wii U (NL) op Facebook http://facebook.com/WiiUNederland

    Nintendo 3DS (NL) op Facebook https://www.facebook.com/Nintendo3DSNederland

    Super Smash Bros. (NL) op Facebook https://www.facebook.com/SmashBrosNL

    Nintendo Nederland op YouTube http://www.youtube.com/user/nintendonederland

    Nintendo Nederland op Twitter https://twitter.com/nintendonl

    Nintendo of Europe op Twitter https://twitter.com/nintendoeurope