• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Een introductie van de vijanden in Bravely Default


    05-03-2014

    Luxendarc is een gevaarlijk oord. In Bravely Default, Square Enix’ unieke RPG voor de Nintendo 3DS, lijkt er geen eind te komen aan de vijanden waar je het tegen moet opnemen. Ze zijn er stuk voor stuk op gebrand om Agnès Oblige tegen te houden, die probeert het licht terug te brengen in een wereld die wordt overspoeld door duisternis.

    Je hebt op de officiële Bravely Default-website al kunnen kennismaken met Agnès’ bondgenoten, maar voordat je aan je avontuur begint, wil je misschien ook weten wie je tegenover je zult treffen. We hebben wat informatie over de hoofdrolspelers in Luxendarc bij elkaar gezocht. Denk je dat het je lukt ze allemaal te verslaan, de vier kristallen te wekken én de orde in de wereld te herstellen?

    Agnès Oblige is een volgelinge van het Crystalism, dat de verering van de elementaire kristallen voorstaat. Ondertussen gelooft de Anticrystalist-beweging dat de kristallen slechts dienen ter meerdere glorie van de mensheid. Maak kennis met enkele van de meest vooraanstaande gelovigen van het Anticrystalism, die tussen jou en je doel staan.

    De raad van zes

    Het beslissingsorgaan van het hertogdom van Eternia. Zij geloven dat de kristallen waardevolle objecten zijn die moeten worden gebruikt om de mensheid te helpen, niet om vereerd te worden. Daarom wil het een breed gedragen boycot van het Crystalism.

    Braev Lee is een vastberaden held in het Eterniaanse leger, die de raad van zes bijeenhoudt. Hij is een groot voorstander van het Anticrystalism-concept – en hij is Edea Lee’s vader.

    Victor S. Court is een geleerde die onderzoek doet naar witte magie. Hij is jong, maar dankzij zijn buitengewone talent, maakte hij het tot Eternia’s hoofdgeneesheer. Hij volgt Victoria op de voet en voert haar commando's blindelings uit.

    Victoria F. Stein is een jonge vrouw met een heldere geest en een geweldige beheersing van magie. Ondanks haar jonge voorkomen doet haar manier van spreken denken aan een oudere vrouw. Door haar labiele fysieke en emotionele staat, is ze constant afhankelijk van Victors helende vermogen.

    Alternis Dim is de vertrouweling en luitenant van de Grand Marshal. Hoewel hij opgroeide als wees, zonder in leven zijnde familieleden, werden Alternis’ talenten al snel opgemerkt door de Grand Marshal, die hem uitnodigde zich aan te sluiten bij de raad van zes. Hij wordt nooit gezien zonder zijn zwarte masker.

    De Sky Knights van Eternia

    Na herhaaldelijke pogingen om het koninkrijk van Caldisla ervan te overtuigen zich te bekeren tot het Anticrystalism, heeft het hertogdom van Eternia de Sky Knights van Eternia eropuit gestuurd om een verandering te forceren. De Sky Knights van Eternia willen graag een belangrijk symbool van de Crystal Orthodox gevangen nemen en zetten met hun luchtschip koers naar Caldisla en Agnès.

    Argent Heinkel is de koelbloedige leider van de Sky Knights van Eternia. Ondanks zijn ridderlijke deugdzaamheid, zal hij er in het gevecht alles aan doen om zijn kansen op de overwinning te vergroten. Zijn toon en gedrag mogen dan wat grof overkomen, hij heeft het vertrouwen en respect van zijn manschappen gewonnen.

    Holly Whyte kan zelfs de meest levensbedreigende verwondingen genezen. Helaas gaat dit vermogen gepaard met een extreem sadistisch trekje – ze stelt de behandeling van gewonden vaak uit om ze te zien lijden.

    Ominas Crowe beschikt over een heldere geest en blinkt uit in het gebruik van zwarte magie, waarmee hij zijn tegenstanders aanvalt of hindert. Dit wrede heerschap laat zich door niets of niemand tegenhouden om zijn doel te bereiken en verafschuwt iedereen die hij ontmoet. Hij is keer op keer verwikkeld in een verbitterde ruzie met Holly, ook al is hij niet scherp genoeg om het ooit van haar te winnen.

    Hoewel er niets is waar hij zo veel waarde aan hecht als zijn gespierde lichaam, stort Barras Lehr zich onbezonnen en bij elke gelegenheid in het gevecht, of dat nu zin heeft of niet. Hij is de piloot van het luchtschip van de Sky Knights, en zijn onbehouwen maar effectieve aanpak leidt tot een niet-aflatende stroom gemopper van zijn passagiers – hoewel niemand er iets over durft te zeggen.

    Handelsorganisatie Khamer & Profiteur

    Een organisatie in het wereldberoemde industriële land Ancheim, die als doel heeft het Crystalism en zij die daar nog in geloven in diskrediet te brengen.

    De huidige koning van Ancheim, Eloch Quentis Khamer VIII, koestert een diepgewortelde haat jegens de ideeën van het Crystalism. Hij mag dan koning zijn, Quentis is bij zijn onderdanen veel minder populair dan de vestalen, voor wie hij een enorme jaloezie voelt. Hij schept er een groot genoegen in om hun leven bij iedere kans die hij krijgt te vergallen.

    Ciggma Khint is een schermer die is aangesloten bij Handelsorganisatie Khamer & Profiteur. Boodschapper, spion, lijfwacht… er is geen klus die hij afslaat, als de beloning maar hoog genoeg is. Voordat hij aanvalt hult deze spreukenschermer zijn degen in magie.

    De Jackal groeide op als wees en werd van jongs af aan bedrogen en uitgebuit door volwassenen. Toen hij de leider van een dievenbende werd, draaiden de rollen zich om. Hij heeft een voorliefde voor het stelen van water, dat van onschatbare waarde is voor woestijnbewoners.

    Erutus Profiteur, de schimmige voorzitter van Handelsorganisatie Khamer & Profiteur, staat erom bekend bij allerlei zaakjes zijn groezelige vingers in de pap te hebben. Hij kan in zijn zoektocht naar rijkdom niet dieper zinken, en hij geeft geen moer om de publieke opinie.

    De Bloodrose Legion

    De Bloodrose Legion is een speciale eenheid die van het hertogdom van Eternia de opdracht heeft gekregen de mensen in Florem te infecteren met het gedachtengoed van het Anticrystalism. Om hun aanwezigheid in Florem, waar alleen vrouwen wonen, te verhullen bestaat deze groep uit alleen vrouwen. De enige uitzondering is de leider.

    Fiore DeRosa is een bekend gezicht in de amusementsdistricten van Florem, dus het is geen wonder dat hij een reputatie als rokkenjager heeft opgebouwd. Hoewel hij eruitziet als een ietwat wellustige maar vrolijke man van middelbare leeftijd, is hij in werkelijkheid de leider van de Bloodrose Legion.

    De oudste van de Venus-zusters, Einheria Venus, is een magnifieke speerwerpster, en haar sprongaanvallen zijn werkelijk ongeëvenaard. Einheria heeft een grote bewondering voor het Anticrystalism, en het is haar wens een ideale wereld te creëren, zodat ze haar zussen mee kan nemen naar Florem.

    Niets doet Mephilia Venus meer plezier dan het veranderen van prachtige dingen in een onooglijke puinhoop. Door haar relaties met de meeste mensen te verbreken, ontwikkelde ze het wonderlijke vermogen om met spirituele wezens te communiceren. Ze verkoopt luxueuze haarspelden, die zijn gemaakt van de vleugels van Florems bloemengeesten.

    De jongste van de Venus-zusters, Artemia Venus, is een voortreffelijke boogschieter die tijdens gevechten op leven en dood in staat is zich te verplaatsen in anderen. Artemia vernietigde uitgestrekte bossen tijdens haar jacht op de Woodland Orochi, de beschermgeest van Florem – wiens botten ze gebruikte om een prachtige, kostbare haarverf te maken.

    De Black Blades

    De Black Blades zijn uitgezonden naar de militaire staat Eisenberg, om daar een in de burgeroorlog strijdende rebellengroep te assisteren. Nadat het hertogdom van Eternia vernam dat de rebellerende Swordbearers het Anticrystalist-gedachtengoed aanhingen, verleende het steun aan hun strijd tegen de Shieldbearers, de huidige heersers van Eisenberg. Het land is nu verdeeld in twee partijen, en verwikkeld in een eindeloze burgeroorlog.

    Nobutsuna Kamiizumi, leider van de Black Blades, staat bekend om zijn kalme, beheerste en nogal strenge karakter. Hij is een meesterzwaardvechter die door vriend en vijand wordt gerespecteerd. Kamiizumi is een oude vriend van Edea Lee’s vader, en hij was bij gelegenheid zelfs Edea leraar.

    Als plaatsvervanger voor Nobutsuna Kamiizumi, helpt Captain Barbarossa’s met zijn vergevende aard en snelle lach de Black Blades bijeen te houden. Aan het begin van de burgeroorlog leidde hij een zeeslag die zowel Eisenbergs verdediging als de Shieldbearers’ zeemacht grote schade toebracht, en een transportroute voor goederen en militair personeel veiligstelde.

    De pompeuze Dr. Qada is gespecialiseerd in het mengen van medicijnen en de creatie van afschuwelijke wapens met alchemie. Dr. Qada beleeft een groot plezier aan het veroorzaken van leed, en staat bekend om het plegen van onmenselijke geweldsdaden met een brede glimlach op zijn gezicht. Hij heeft daarentegen een groot ontzag voor Nobutsuna Kamiizumi’s gezag en verhult zijn onderdanigheid niet.

    Konoe Kikyo is koud en emotieloos, en gespecialiseerd in vermommingen. Ze veroorzaakte chaos binnen de troepen van de Shieldbearers. Hoewel ze niet vaak wat zegt, weet ze na het uitvoeren van een missie een buitengewone hoeveelheid informatie te rapporteren.

    Praline à la Mode is een levendige, opgewekte en doorgaans sprankelende jonge vrouw. Iedereen is het erover eens dat ze 'het heeft', hoewel maar weinigen kunnen uitleggen wat 'het' precies is. Ze is een superster op het slagveld en haar aanvallen hebben een onvoorstelbare kracht. Als de strijd begint, ontdekken soldaten dat ze over vermogens beschikken die ze niet voor mogelijk hielden.