• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Nintendo onthult meer dan 50 onderdelen van Super Smash Bros. for Wii U


    24-10-2014

    24 oktober 2014 – Nintendo heeft een schat aan informatie vrijgegeven over Super Smash Bros. for Wii U, dat op 5 december wordt uitgebracht in Europa. Er is onder meer een spelstand voor acht spelers aangekondigd, evenals speciale aanbiedingen voor fans die zowel de Wii U- als de Nintendo 3DS-versie hebben. Verder passeerden een heleboel verschillende mogelijkheden en verrassingen de revue, die exclusief voor de Wii U-versie zijn ontwikkeld. Nintendo heeft deze en andere informatie prijsgegeven in een video met de titel 'Super Smash Bros. for Wii U: 50 dingen die je niet mag missen'. Deze is nu te zien op YouTube of via de Nintendo Direct-website.

    Dit zijn een paar van de onderwerpen die in de video aan bod komen:

    Spelstand voor acht spelers: voor het eerst in de serie is er een speciale spelstand waarin acht spelers het offline tegelijk tegen elkaar kunnen opnemen. Deze stand is alleen beschikbaar in de Wii U-versie, en biedt spelers de mogelijkheid om te vechten in speciale, grotere levels waarin de vechters alle ruimte hebben.

    amiibo-figuren: zodra een speler een amiibo-figuur tegen het NFC-aanraakpunt op de Wii U GamePad aan houdt, komt de amiibo in het spel tot leven als een "figuurspeler". De amiibo kunnen sterker worden door ervaring op te doen in het gevecht, en door accessoires te krijgen van de speler. Spelers kunnen amiibo ook tegen elkaar laten vechten, en amiibo brengen je beloningen uit de gevechten waar ze aan deelnemen.

    Online multiplayer: in deze versie kunnen twee spelers onder meer online de spelstand Tegen iedereen spelen. In de toekomst kunnen spelers aangepaste toernooien organiseren. Er worden ook officiële toernooien op touw gezet. Spelers kunnen ook de GamePad gebruiken om via voicechat met vrienden te communiceren vóór en na het gevecht, terwijl ze het vechters- of het resultatenscherm zien.

    Zelf levels maken: dankzij het touchscreen van de Wii U GamePad kunnen spelers gemakkelijker dan ooit tevoren hun eigen levels maken. Er is ook een software-update in de maak waarmee spelers hun levels met vrienden en andere spelers kunnen delen.

    Besturing: de Wii U-versie biedt meer besturingsmogelijkheden dan enige andere game in de serie. Zo kunnen spelers onder meer de Nintendo GameCube Controller gebruiken via de GameCube Controller-adapter voor Wii U. Daarnaast kunnen spelers die de Nintendo 3DS-versie van de game hebben, hun Nintendo 2DS of 3DS gebruiken om hun vechter op de tv te besturen in de spelstand Smash in de Wii U-versie.

    Vechters overdragen: fans van de Nintendo 3DS-versie van de game kunnen meteen profiteren van de tijd en energie die ze in de smashes op hun handheld-systeem hebben geïnvesteerd. Spelers kunnen aangepaste Nintendo 3DS-vechters (inclusief Mii-vechters) overdragen naar de Wii U-game, evenals hun aangepaste accessoires, kleding en hoofddeksels.

    Speciale soundtrack-cd: iedereen die tijdens de promotieperiode zowel de Nintendo 3DS- als de Wii U-versie van Super Smash Bros. bij Club Nintendo registreert, krijgt twee cd's met muziek uit de games.*

    Mewtwo: iedereen die tijdens de promotieperiode zowel de Wii U- als de Nintendo 3DS-versie van de game bij Club Nintendo registreert, kan deze veteraan in de lente van 2015 gratis downloaden.*

    Spelstanden: de Wii U-versie van de game bevat allerlei nieuwe spelstanden en gameplay, die ervoor zorgen dat de game interessant blijft voor fans. De nieuwe inhoud omvat onder meer:

    • Smashtoer: een spelstand vol gevechten die eruitziet als een bordspel. Spelers gebruiken voorwerpen, draaien aan een rad en bewegen hun Mii-personage over het bord. Je kunt deze spelstand maximaal met z'n vieren spelen, en vechters en power-ups verzamelen voor het eindgevecht.
    • Speciale opdrachten: in Master-opdrachten krijgen spelers opdrachten van Master Hand. Hoe moeilijker de opdracht, hoe groter de beloning, maar je krijgt slechts één kans. In Crazy-opdrachten betaal je om mee te doen, en hoe langer je in leven blijft, hoe lastiger de gevechten worden. Hierbij is het belangrijk dat spelers hun grenzen kennen en op tijd stoppen om hun beloning te innen.
    • Speciale smash: spelers kunnen gevechten aanpassen en spelen zoals ze zelf willen.
    • Muntengevechten: spelers proberen munten af te pakken van andere spelers.
    • Uitputtingssmashes: spelers vechten totdat ze geen levens meer hebben.
    • Klassiek: één of twee spelers slaan zich door een reeks gevechten en moeten proberen zo lang mogelijk in leven te blijven. Willekeurige gebeurtenissen kunnen voor verrassingen zorgen, en spelers kunnen de intensiteit aanpassen. Hoe moeilijker het spel, hoe groter de beloning.
    • All-star: in tegenstelling tot de Nintendo 3DS-versie, verschijnen tegenstanders in niet-chronologische volgorde. Twee spelers kunnen deze stand samen spelen.
    • Missies: één of twee spelers binden de strijd aan in gevechten met vooraf bepaalde personages en thema's. Door levels uit te spelen kunnen spelers de route zien die ze kunnen volgen.

    Meesterwerken: dit menu biedt spelers een kijkje in het vorige leven van een aantal personages uit Super Smash Bros. Spelers kunnen ingekorte versies van klassieke games spelen.

    Levels: de Wii U-game biedt meer levels, met meer afwisseling, dan enige andere game in de serie. Er is nu een uitgebreide versie van het level Slagveld, met de naam Groot Slagveld. Het Grote Grotavontuur is gebaseerd op het ondergrondse labyrint uit Kirby Super Star. In dit level moeten spelers de dodelijke gevarenzones ontwijken, of hun tegenstanders er middenin gooien. Het level Regenwoudruïne, dat gebaseerd is op Donkey Kong Country Returns, biedt gevechten op de voor- en de achtergrond. Ook zijn er tonnen die spelers van voren naar achteren schieten, en andersom. Na de release wordt er een nieuw Miiverse-level uitgebracht, waarin de Miiverse-posts van fans te zien zijn. De posts verschijnen tijdens het gevecht en moedigen de vechters aan.

    Mijn muziek: de game biedt honderden nummers en geluidseffecten waar de spelers naar kunnen luisteren, evenals een menu waarin spelers kunnen instellen welke muziek tijdens het spelen te horen is. Spelers kunnen nummers aan hun collectie toevoegen door tijdens gevechten of na het voltooien van uitdagingen cd's te verzamelen.

    Filmpjes: als spelers de spelstand Klassiek of All-star uitspelen, dan is er een kort filmpje te zien met de vechter die ze hebben gebruikt. Er is een filmpje voor elke vechter, dus het is een hele opgave om alle filmpjes te bekijken. Daarnaast zijn de introductievideo's van de nieuwe vechters beschikbaar in HD.

    Ridley: veel fans wilden Ridley graag in een Super Smash Bros.-game zien, en hun wens gaat nu in vervulling. Zoals je kunt verwachten, verschijnt Ridley op een verrassende manier. Spelers komen hem tegen in het level Pyrosphere, dat gebaseerd is op de Metroid-serie. Hij maakt echter niet alleen de vechters het leven zuur. Als een speler Ridley vaak genoeg raakt, dan krijgt hij hulp van Ridley, die andere spelers zal aanvallen. Alle spelers, inclusief degenen die Ridley als bondgenoot hebben, kunnen Ridley knock-out slaan om een extra punt te verdienen. Als Ridley zich voedt met de energie aan de zijkant van het platform, dan verandert hij in de nog gevaarlijkere Meta Ridley!

    Vechters: in de Wii U-versie hebben spelers vanaf het begin keuze uit 40 personages en uit Mii-vechters. Elke vechter heeft dezelfde aanvallen als in Super Smash Bros. for Nintendo 3DS, dus spelers die veel hebben geoefend in de handheld-versie, kunnen hun tegenstanders in de Wii U-versie aftroeven.

    Kijk voor meer informatie over Super Smash Bros. op de officiële Super Smash Bros.-website en op de Facebookpagina voor Super Smash Bros.

    *Hiervoor moet je de games registreren bij Club Nintendo. De algemene voorwaarden van Club Nintendo zijn van toepassing. Om downloadbare versies van de games te registreren dien je vóór de aankoop in de Nintendo eShop je Nintendo Network ID aan je Club Nintendo-account te koppelen. Wacht na het koppelen 24 uur voordat je de game in de Nintendo eShop koopt. Om de Nintendo eShop te kunnen gebruiken moet je een Nintendo Network ID koppelen en akkoord gaan met de Nintendo Network-overeenkomst en het privacybeleid.

    Meer informatie:

    Super Smash Bros. op Facebook

    https://www.facebook.com/SmashBrosNL

    Nintendo of Europe op Twitter

    https://twitter.com/nintendoeurope

    Nintendo Nederland op Twitter

    https://twitter.com/nintendonl

    Wii U (NL) op Facebook

    http://facebook.com/WiiUNederland

    Nintendo Nederland op YouTube

    http://www.youtube.com/user/nintendonederland