• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Nieuw zoekportaal voor Super Mario Maker en software-update op 22 december


    17-12-2015

    17 december 2015 – Het wordt binnenkort een stuk makkelijker om uit een aanbod van miljoenen levels het perfecte level te vinden in Super Mario Maker voor de Wii U, dankzij de lancering van het nieuwe zoekportaal Super Mario Maker Bookmark op 22 december. Op dezelfde dag verschijnt er een software-update die de mogelijkheden om levels te maken verder uitbreidt.

    Super Mario Maker pronkt op heel wat 'Best of 2015'-lijstjes, won tijdens de The Game Awards 2015 de award voor 'Best Family Game', en zal komende kerst ongetwijfeld bij vele gezinnen favoriet zijn, want het bouwen van Super Mario-levels brengt spelers van alle generaties op een leuke manier bij elkaar. Met miljoenen speelbare levels biedt Super Mario Maker echt voor elk wat wils – en daar komt nog meer bij.

    Spelers kunnen op hun computer, tablet of telefoon naar het nieuwe zoekportaal Super Mario Maker Bookmark gaan om aanbevolen levels te bekijken, of hun ideale uitdaging vinden door het totaalaanbod te filteren op moeilijkheidsgraad, thema, stijl en meer. Spelers kunnen ook zoeken met behulp van verschillende labels, waardoor het makkelijker wordt om levels te vinden in specifieke categorieën als automatisch, puzzel, muziek en meer. Interessante levels kunnen vervolgens worden toegevoegd als Bookmarks om ze direct toegankelijk te maken in het spel*. Deze uitgebreide opties zijn ook toegankelijk op de Wii U via de levelwereld in Super Mario Maker, waar spelers meteen aan de slag kunnen met een gevonden level door NU SPELEN te kiezen. Wanneer het zoekportaal Super Mario Maker Bookmark op 22 december beschikbaar wordt, wordt er een link naar dit zoekportaal toegevoegd aan de Super Mario Maker-website.

    Op 22 december komt er ook een software-update uit die nog meer functies aan het spel toevoegt, inclusief voorwerpen die nooit eerder in de Super Mario-serie verschenen. Spelers kunnen onder andere de volgende nieuwe elementen verwachten:

    • Vuur-Koopa-Clown-capsule: Perfect voor het maken van vlieg-en-schiet-levels. Dit vlammende voertuig kan vuurballen schieten en met een opgeladen schot zelfs blokken vernietigen.
    • P-warpdeuren: In tegenstelling tot normale warpdeuren zijn P-warpdeuren alleen zichtbaar wanneer de speler een P-schakelaar heeft gebruikt – ideaal voor listige spookhuisontwerpen.
    • Bumper: Wanneer Mario dit donutvormige object aanraakt, stuitert hij erbij vandaan.
    • Andere toevoegingen: het zoekportaal Super Mario Maker Bookmark wordt toegankelijk vanuit de levelwereld, terwijl op de pagina met levelinformatie nu wordt vermeld wat de snelste tijd is en welke speler als eerste het betreffende level heeft voltooid.

    Je kunt de nieuwe voorwerpen in actie bekijken in deze nieuwe video, of een eerste blik werpen op de Super Mario Maker Bookmark in een aparte trailer. Beide video's zijn beschikbaar op YouTube.

    Naast deze manieren om nieuwe levels te vinden en maken, kunnen fans ook uitzien naar nieuwe officiële levels waarin nieuwe Kostuum-Mario's kunnen worden vrijgespeeld. Tot de beschikbare kostuums behoren onder andere Kikker-Mario en het Mario-trio uit Mario & Luigi: Paper Jam Bros., terwijl er op 18 december een nieuw officieel level van Nintendo Badge Arcade beschikbaar wordt. Meer uitdagingen zijn te vinden in het archief met 'Levels van de week' van Super Mario Maker, deze verzameling bestaat uit leuke, door vindingrijke spelers gemaakte levels die door Nintendo zelf zijn geselecteerd. Je kunt ook tips lezen voor het bouwen van levels in Super Mario Maker.

    Enthousiaste levelbouwers van over de hele wereld blijven maar komen met steeds weer nieuwe, unieke Super Mario-levels, wat leidt tot ontzagwekkende cijfers. Zo zijn er al meer dan 260 miljoen blokken geplaatst** - genoeg om de Grote Piramide van Gizeh elf keer mee te bouwen – en wanneer elk van de ruim 313 miljoen geplaatste munten zo groot was als een euromunt, zou je er 83 stapels met de hoogte van de Mount Everest mee kunnen maken.

    De Super Mario Maker Bookmark-website en nieuwe voorwerpen worden op 22 december beschikbaar, terwijl er ook nog nieuwe officiële levels onderweg zijn. Dit maakt Super Mario Maker de komende feestdagen tot het ideale spel om met het hele gezin te spelen.

    *Hiervoor heb je een software-update nodig.

    ** Vastgesteld op 27 november 2015. Dit is het totaal aantal items, inclusief gevleugelde varianten, die zijn geplaatst in geüploade levels.