• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL versterken Nintendo’s aanbod van handheld-systemen op 13 februari 2015


    03-02-2015

    3 februari 2015 – De New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL zijn de nieuwste systemen die worden toegevoegd aan Nintendo’s aanbod van handheld-systemen, en beide maken hun debuut op 13 februari 2015 in Europa. Tot op heden zijn al 1,4 miljoen* exemplaren van de systemen verkocht in Japan. Nooit eerder in Nintendo's geschiedenis zijn er in de eerste week na de release van een aangepast systeem zo veel exemplaren over de toonbank gegaan. De New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL bieden verbeterde besturing, grotere processorkracht, stabielere 3D-weergave en amiibo-ondersteuning. Beide systemen zijn compatibel met alle bestaande Nintendo 3DS-software en bieden een compleet verbeterde portable spelervaring.


    Betere besturing

    De New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL bieden extra besturingsmogelijkheden dankzij de toevoeging van een C-stick en ZL/ZR-knoppen. De C-stick is een tweede, kleine analoge stick aan de rechterkant van het systeem en levert in compatibele spellen nieuwe besturingsmogelijkheden, zoals een intuïtieve camerabediening. De nieuwe ZL- en ZR-knoppen zijn toegevoegde schouderknoppen aan de achterkant van het systeem die spelers nog meer besturingsopties bieden.


    Verbeterde 3D

    Omdat de New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL de positie van je gezicht kunnen herkennen, is de 3D-ervaring een stuk comfortabeler. Spellen komen tot leven in superstabiel 3D, doordat de binnenste camera van het systeem de positie van het gezicht volgt en de weergave daarop aanpast. Zo raken spelers nog dieper ondergedompeld in de spelervaring.


    Krachtiger systeem

    Dankzij de verbeterde processorkracht van de New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL loopt het systeem soepeler en kunnen spelers sneller applicaties opstarten in het HOME-menu, terwijl laad- en downloadtijden korter zijn. Diverse toekomstige spellen zijn speciaal gemaakt voor de extra kracht van de New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL en zullen dus exclusief voor deze systemen verschijnen.


    Nieuw uiterlijk

    De New Nintendo 3DS XL is verkrijgbaar in zwart metallic of blauw metallic, terwijl de New Nintendo 3DS beschikbaar komt in zwart en wit. Alleen bij de New Nintendo 3DS is het mogelijk om het uiterlijk van het systeem te veranderen met verwisselbare covers voor de voor- en achterkant. Er is een breed aanbod aan verwisselbare covers, en twaalf ervan zijn beschikbaar bij de release en in de toekomst zullen er meer verschijnen. De covers hebben allerlei bijzondere ontwerpen en fraaie afbeeldingen zodat spelers hun systemen een unieke en persoonlijke look kunnen geven.


    Nieuwe mogelijkheden

    De twee nieuwe handheld-systemen hebben ingebouwde ondersteuning voor amiibo, Nintendo’s serie interactieve figuren, waarvan sinds de release afgelopen november ongeveer 5,7 miljoen exemplaren zijn verkocht. De amiibo-serie biedt toegang tot extra content en mogelijkheden in compatibele software, zoals Super Smash Bros. for Nintendo 3DS en Code Name S.T.E.A.M., dat binnenkort uitkomt. Houd een amiibo-figuur tegen het NFC-aanraakpunt op het onderste scherm van de New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL voor toegang tot bonusvoorwerpen en -content, aanpasbare personages en meer.


    "We zijn erg blij met de komst van de New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL naar Europa, volgend op hun succesvolle release in Japan afgelopen oktober," stelt Satoru Shibata, directeur van Nintendo of Europe. "We geloven sterk dat beide systemen de ervaring die spelers hebben op een handheld-spelsysteem zullen transformeren. Of spelers nu kiezen voor de lichte, compacte en aanpasbare New Nintendo 3DS of de grotere schermen van de New Nintendo 3DS XL, beide systemen bieden een schat aan nieuwe functies waar zowel huidige handheld-gebruikers als mensen die voor het eerst een handheld-systeem van Nintendo willen kopen van zullen genieten."


    De New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL worden in Europa uitgebracht op 13 februari 2015. Tegelijk met de twee systemen brengt Nintendo twee limited edition-hardwarebundels uit: de New Nintendo 3DS XL Majora’s Mask Edition** bevat een exemplaar van The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D en een New Nintendo 3DS XL-systeem met artwork van het spel. De New Nintendo 3DS XL Monster Hunter 4 Ultimate Edition*** bevat een exemplaar van Monster Hunter 4 Ultimate en een New Nintendo 3DS XL-systeem met het iconische embleem van het spel erop.

    Meer informatie:

    Nintendo 3DS (Nederland) op Facebook https://www.facebook.com/Nintendo3DSNederland

    Nintendo Nederland op YouTube http://www.youtube.com/user/NintendoNederland

    Nintendo of Europe op Twitter https://twitter.com/nintendoeurope

    Nintendo Nederland op Twitter https://twitter.com/nintendonl


    *Gegevens op basis van doorverkoopcijfers in januari 2015. Bron: Nintendo

    **The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D is vooraf geïnstalleerd op een microSDHC-kaart van 4 GB als onderdeel van deze bundel.

    ***Monster Hunter 4 Ultimate is vooraf geïnstalleerd op een microSDHC-kaart van 4 GB als onderdeel van deze bundel.