• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Betreed een prachtig vormgegeven wereld van wol in Yoshi’s Woolly World – vanaf 26 juni voor de Wii U


    12-05-2015

    12 mei 2015 – Yoshi-fans kunnen binnenkort op avontuur gaan in een wonderlijke, geheel van wol gemaakte wereld. Op 26 juni verschijnt namelijk het nieuwste deel in de Yoshi-platformserie, Yoshi’s Woolly World. In dit avontuur dat exclusief voor de Wii U wordt uitgebracht, vertrekken spelers naar Breiland, een wereld die op oogstrelende manieren is vormgegeven alsof hij uit wol is gemaakt. Spelers kunnen op hun eigen tempo reizen door 50 prachtig 'gebreide' levels vol verrassingen en verborgen voorwerpen.

    Breiland ligt in het midden van de Handwerkzee en was ooit een vreedzaam oord waar Yoshi’s van verschillende patronen in harmonie samenleefden. Maar toen kwam de kwaadaardige tovenaar Kamek die de Yoshi’s in bollen wol veranderde en ontvoerde. Yoshi weet aan de verrassingsaanval te ontkomen en trekt eropuit om de andere Yoshi’s te redden. Daarvoor reist hij door verschillende werelden met prachtige landschappen, van wollen weilanden tot pluizige bergpieken. En aan het eind van zijn reis… nou ja, misschien ontdekt Yoshi wel dat er een nóg grotere schurk achter alle ellende schuilt…

    Tijdens zijn ontdekkingsreis kan Yoshi vele vertrouwde en nieuwe acties gebruiken. Zo kan hij op de grond stampen, met een fladdersprong door de lucht zweven en vijanden opslokken om ze als bollen wol naar obstakels en andere vijanden te schieten. Als vaste prik in de Yoshi-platformserie kan Yoshi in sommige levels ook unieke vormen aannnemen. Dit keer kunnen spelers bijvoorbeeld als zeemeermin-Yoshi zwemmen, als vliegtuig-Yoshi vliegen en als motor-Yoshi op hoge snelheid naar de finish racen.

    Hoewel Yoshi’s avonturen bol staan van de actie, hoeven spelers zich niet druk te maken om een tijdslimiet, want die is er niet! Als een level wat te moeilijk blijkt, kunnen spelers ook op elk moment overschakelen naar de makkelijke stand om als gevleugelde Yoshi verder te spelen. Met een vliegende Yoshi kun je uiteraard veel makkelijker vijanden en andere hindernissen passeren! Het is ook mogelijk om het hele avontuur samen met een tweede speler te doorlopen.

    Yoshi’s Woolly World zit vol verzamelbare voorwerpen, zoals harten die Yoshi’s levensbalk aanvullen, stempelstiksels waarmee je stempels voor Miiverse kunt vrijspelen en blije bloemen die de kans op een bonusspel vergroten. En vergeet onderweg ook niet de kralen mee te nemen die je overal tegenkomt. Hiermee kun je namelijk tussen levels door krachtbadges aanschaffen waarmee je bijvoorbeeld Yoshi harder op de grond kunt laten stampen of het wollige hondje Poochy als metgezel in beeld kunt toveren.

    Voor de complete wollige ervaring moet je ook op jacht gaan naar wonderwoldraden, want als je ze alle vijf in een level hebt verzameld, komt een van ruim 50 uniek gevormde Yoshi’s voor je ogen tot leven! Vervolgens kun je naar de Yoshi-hut op Breiland gaan om een van de vrijgespeelde Yoshi’s te kiezen en daarmee verder te spelen.

    Ontdek op 26 juni een liefdevol gemaakte wereld vol wollen wonderen, want dan komt Yoshi’s Woolly World uit voor de Wii U, zowel in de winkels als de Nintendo eShop. Tegelijk met dit handwerkavontuur wordt er een Wollen Yoshi-amiibo uitgebracht (verkrijgbaar in groen, roze of lichtblauw en gemaakt van gebreid materiaal). Wanneer je deze amiibo tegen de Wii U GamePad aan houdt, kun je in je eentje spelen met 'dubbele Yoshi', dus twee Yoshi’s tegelijk. Vanaf de release kun je ook kiezen voor een bundel met daarin een exemplaar van het spel en een groene Wollen Yoshi-amiibo.

    Check hier een gloednieuwe trailer om een indruk te krijgen van de verschillende, uniek vormgegeven Yoshi’s die je in Yoshi’s Woolly World kunt tegenkomen!

    Abonneer je op op
    YouTube

    Meer informatie:

    Wii U (Nederland) op Facebook https://www.facebook.com/WiiUNederland

    Nintendo Nederland op YouTube http://www.youtube.com/user/NintendoNederland

    Nintendo of Europe op Twitter https://twitter.com/nintendoeurope

    Nintendo Nederland op Twitter https://twitter.com/nintendonl