• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Ontdek een nieuwe manier om met amiibo te spelen in Mini Mario & Friends: amiibo Challenge, dat op 28 april uitkomt


    25-04-2016

    25 april 2016 – Europese amiibo–bezitters krijgen binnenkort een heel nieuwe manier om te genieten van Nintendo’s toys-to-life-serie, want op 28 april verschijnt het puzzelspel Mini Mario & Friends: amiibo Challenge op de Nintendo 3DS-systemen en Wii U als gratis download in de Nintendo eShop*.

    In november 2014 verschenen de eerste amiibo, interactieve figuurtjes gebaseerd op Nintendo-personages, die in compatibele Nintendo-games toegang geven tot nieuwe content en ervaringen. Het is heel makkelijk om een amiibo met compatibele software te gebruiken: namelijk door het figuurtje tegen de Wii U GamePad, of het NFC-gebied van de New Nintendo 3DS of New Nintendo 3DS XL-systemen** te houden. In Europa zijn al meer dan 90 amiibo te verzamelen en ruim 25 compatibele games voor Nintendo 3DS en Wii U, dus volop manieren om te genieten van je amiibo.

    Mini Mario & Friends: amiibo Challenge is het nieuwste deel in de langlopende serie puzzelgames die begon met Mario vs. Donkey Kong, en kan alleen met behulp van amiibo-figuurtjes (apart verkrijgbaar) worden gespeeld. Spelers moeten in elk level het touchscreen gebruiken om een Mini Toy voorbij vijanden en valstrikken naar de uitgang te leiden. Hiervoor kunnen spelers bijvoorbeeld platformen plaatsen die de richting veranderen waarin het speelgoedpoppetje beweegt.

    CI16_WiiUDS_MiniMarioAndFriendsamiiboChallenge_amiiboLevels.jpg

    De game is speelbaar met elk amiibo-figuurtje. Bij gebruik van bepaalde personages uit de Mario-serie, kan de speler met een Mini Toy van dit personage spelen. Spelers moeten de speciale vaardigheden van elk personage benutten om de amiibo-deur van dat personage te bereiken en toegang te krijgen tot nieuwe levels. Naast de uitdagingen voor Mario, Luigi, Peach, Toad en Donkey Kong, komen extra uitdagingen beschikbaar bij gebruik van Rosalina, Diddy Kong, Bowser, Bowser Jr. en Yoshi, die allemaal voor het eerst verschijnen in de Mario vs. Donkey Kong-serie.

    Elk Mini-personage heeft zijn of haar eigen speciale vaardigheid: eet vijanden als Yoshi, loop over punten met Bowser Jr.’s Spike Guard, of zoek het hogerop met Rosalina’s Lunar Launch. Deze vaardigheden bieden nieuwe mogelijkheden om bepaalde puzzels op te lossen en frisse benaderingen van de standaard-levels, inclusief de kans om exclusieve tokens van personages te pakken. Met deze tokens kunnen spelers de ultieme uitdagingen van de Star World vrijspelen.

    Geniet op een nieuwe manier van je amiibo in Mini Mario & Friends: amiibo Challenge. Dit spel verschijnt in Europa als gratis download in de Nintendo eShop* voor Nintendo 3DS-systemen en Wii U op 28 april.

    *Je hebt amiibo (apart verkrijgbaar) nodig om te spelen, evenals een draadloze internetverbinding. Ook moet je een Nintendo Network ID koppelen en akkoord gaan met de Nintendo Network-overeenkomst en het privacybeleid.

    **Je hebt een NFC-lezer/-schrijver voor de Nintendo 3DS (apart verkrijgbaar) nodig om amiibo te kunnen gebruiken op de Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL en Nintendo 2DS.

    Meer informatie:

    Nintendo Nederland op Twitch http://www.twitch.tv/nintendonederland

    Nintendo of Europe op Twitch http://www.twitch.tv/team/nintendo

    Wii U (Nederland) op Facebook https://www.facebook.com/WiiUNederland

    Nintendo 3DS (Nederland) op Facebook https://www.facebook.com/nintendo3dsNederland

    Nintendo Nederland op YouTube http://www.youtube.com/user/NintendoNederland

    Nintendo of Europe op Twitter https://twitter.com/nintendoeurope

    Nintendo Nederland op Twitter https://twitter.com/nintendonl

    Nintendo of Europe op Instagram https://instagram.com/nintendoeurope