• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Z-aanvallen en niet eerder ontdekte Pokémon bekendgemaakt voor Pokémon Sun en Pokémon Moon


    03-08-2016

    Londen (Verenigd Koninkrijk), 1 augustus 2016 – The Pokémon Company International en Nintendo hebben krachtige Z-aanvallen en nieuwe personages en Pokémon aangekondigd voor de games Pokémon Sun en Pokémon Moon. Deze videogames zullen exclusief verkrijgbaar zijn voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Deze fascinerende personages en Pokémon uit de regio Alola zullen in hun opwachting maken in de nieuwste generatie Pokémon-videogames, die op 23 november in Europa worden uitgebracht.

    Hier vind je een nieuwe trailer met de nieuwe Z-aanvallen en vele fantastische Pokémon.

    Z-aanvallen

    Z-aanvallen vormen een nieuw element dat voor het eerst te zien is in de gevechten in Pokémon Sun en Pokémon Moon. Z-aanvallen zijn krachtige aanvallen die slechts één keer per gevecht gebruikt kunnen worden. Wanneer de wensen van de Trainer en Pokémon samenvallen en beide tegelijkertijd hun volledige kracht inzetten, resulteert dat in de enorme slagkracht van een Z-aanval. Alle Pokémon kunnen tijdens een gevecht Z-aanvallen gebruiken.

    CI_3DS_PokemonSunMoon_ZMoves.jpg

    Om Z-aanvallen te kunnen gebruiken heb je twee voorwerpen nodig: een Z-ring en een Z-kristal. De Z-ring past om de arm van een Trainer en Z-kristallen worden in de ring gezet. Als een Pokémon hetzelfde soort Z-kristal als zijn Trainer heeft, kunnen ze een harmonieuze combinatie vormen.

    Z-ring

    TOMY International gaat de Z-ring verkopen via deelnemende winkels. Wanneer spelers een Z-aanval in Pokémon Sun of Pokémon Moon gebruiken, licht hun eigen Z-ring op. De ring gaat ook trillen en hij speelt geluiden af die overeenkomen met het beeld en geluid in de game.

    De regio Alola en uitdagingen

    Pokémon Sun en Pokémon Moon spelen zich af op een tropische archipel die bestaat uit vier eilanden vol natuurschoon en een kunstmatig aangelegd eiland. De regio Alola is een welbekend vakantieoord dat bezocht wordt door toeristen uit de hele wereld.

    Alola wordt omgeven door de zee en bezit een gevarieerd ecosysteem dat bestaat uit inheemse Pokémon en Pokémon die onlangs uit andere regio’s naar Alola gekomen zijn. In Alola onderhouden mensen en Pokémon nauwe banden met elkaar en er heeft zich een cultuur ontwikkeld die van die in andere regio’s verschilt.

    Tot de unieke cultuur van Alola behoort de zogenaamde Island Challenge, een avontuurlijke rite waarbij deelnemers elk van de vier eilanden moeten verkennen. Door deze rite kunnen jonge mensen tot uitstekende Pokémon Trainers uitgroeien. In Pokémon Sun en Pokémon Moon moet de hoofdpersoon de Island Challenge ondergaan. Om de Challenge te voltooien moeten de deelnemers de proeven doorstaan die hen op elk van de eilanden te wachten staan. Deze proeven beperken zich niet tot gevechten met Pokémon. Om zich te bewijzen moeten deelnemers soms bepaalde voorwerpen vinden of hun kennis op de proef stellen.

    Aan het eind van elke proef komen de spelers een sterke, zogeheten Totem Pokémon tegen. Een Totem Pokémon is veel groter dan zijn soortgenoten en zijn lichaam is gehuld in een speciaal aura. Wanneer Totem Pokémon vechten, roepen ze vriendschappelijke Pokémon op om hen te helpen. Met de steun van deze bondgenoten worden de Totem Pokémon nog sterker. Het lijkt erop dat ook andere Pokémon bondgenoten soms om hulp vragen...

    De laatste proef op elk eiland heet de Grand Trial. Dit is een Pokémon-gevecht tegen de kahuna die de leiding over het eiland heeft. Spelers die de Grand Trial doorstaan, hebben officieel alle proeven van het eiland met succes afgelegd en kunnen doorgaan naar het volgende eiland.

    Aanvoerders

    Elke proef heeft een aanvoerder. Ze geven instructies over de uitvoering ervan. Alle aanvoerders zijn Trainers die de proeven in hun eigen Island Challenge een aantal jaren eerder afgelegd hebben.

    Lana is een aanvoerder die alles weet van Water Pokémon. Ze zet zich 100% in voor haar familie en is een zorgzame oudere zus bij wie haar jongere zussen altijd terechtkunnen. Aanvoerder Mallow weet alles van Pokémon van het type Grass. Ze houdt van koken, maar lijkt soms een ietwat bijzondere smaak te hebben. Aanvoerder Sophocles is gespecialiseerd in Pokémon van het type Electric. Hij is een echte techneut en heeft diverse machines uitgevonden. Kiawe is een aanvoerder die alles weet van Pokémon van het type Fire. Samen met zijn Marowak bestudeert hij de traditionele, overgeleverde dansen uit de regio Alola.

    CI7_3DS_PokemonSunMoon_KahunaHala.jpg

    Kahuna's

    Elk van de vier eilanden heeft een leider, de zogeheten kahuna, die de leiding over het eiland heeft. De kahuna’s worden gekozen door Pokémon die als beschermgoden bekendstaan. Ook deze worden op elk eiland aangetroffen. Hala is de kahuna van Melemele Island, waar de hoofdpersoon zojuist is aangekomen. Bovendien is hij de grootvader van zijn tegenstrever Hau. In de regio Alola is Hala beroemd om zijn bekwaamheid. Hij geeft de speler zijn eerste partner-Pokémon en heeft hoge verwachtingen van hem.

    CI7_3DS_PokemonSunMoon_PokeRide.jpg

    Ride Pokémon

    In de regio Alola helpen bepaalde Pokémon mensen plaatsen te bereiken waar ze op eigen kracht nooit zouden kunnen komen. Dit reizen op Ride Pokémon is typisch voor de regio Alola, waar mensen en Pokémon hele nauwe banden hebben. Deze Pokémon sluiten zich niet aan bij het team van een speler, maar ze kunnen op elk gewenst moment te hulp geroepen worden.

    Hieronder zie je een aantal nieuwe Pokémon:

    Pokémon die zich hebben aangepast aan de regio Alola

    Sommige Pokémon hebben zich aangepast aan het klimaat in de regio Alola en hebben daar andere vormen aangenomen dan hun soortgenoten in andere regio's. Deze Pokémon die oorspronkelijk uit andere regio's komen, gedijen ook in de regio Alola en leven net zoals inheemse Pokémon. Het uiterlijk, type en de manier van leven van deze regionale varianten kan ook verschillen van hun soortgenoten elders ter wereld.

    CI7_3DS_PokemonSunMoon_AlolanExeggutor.jpg

    Naam: Alolan Exeggutor

    Type: Grass/Dragon

    Anders dan bij andere Exeggutor heeft de Alolan Exeggutor een vierde hoofd en wel op zijn staart! Dit vierde hoofd controleert de staart onafhankelijk en kan het opnemen tegen tegenstanders die de Alolan Exeggutor in de rug aanvallen.

    CI7_3DS_PokemonSunMoon_AlolanVulpix.jpg

    Naam: Alolan Vulpix

    Type: Ice

    Naar verluidt zijn Vulpix samen met de mens naar de regio Alola gekomen, maar de Fox Pokémon zijn naar de besneeuwde bergtoppen getrokken om de normale leefomgevingen van overige Pokémon te mijden. Daarom heeft hij deze vorm aangenomen.

    CI7_3DS_PokemonSunMoon_AlolanNinetales.jpg

    Naam: Alolan Ninetales

    Type: Ice/Fairy

    Alolan Ninetales kan ijskristallen produceren met zijn vacht. Hij kan deze ijskristallen inzetten om aanvallen te blokkeren, of hij kan ijsballen vormen die hij als kogels op zijn tegenstanders afvuurt. De kracht van deze ijsprojectielen is groot genoeg om een rots te verpulveren.

    CI7_3DS_PokemonSunMoon_AlolanSandshrew.jpg

    Naam: Alolan Sandshrew

    Type: Ice/Steel

    Sandshrew hebben altijd in woestijngebieden geleefd, maar door de veelvuldige uitbarstingen van nabijgelegen vulkanen hebben de Sandshrew de woestijn verlaten en zijn ze naar winterse berggebieden getrokken, waar ze hun huidige vorm hebben aangenomen.

    CI7_3DS_PokemonSunMoon_AlolanSandslash.jpg

    Naam: Alolan Sandslash

    Type: Ice/Steel

    De Alolan Sandshrew van de besneeuwde bergen evolueren naar de Alolan Sandslash met puntige ruggen die met ijs bedekt zijn. Alolan Sandslash verstoppen zich in de sneeuw als er sterke vijanden naderen, waarbij alleen hun stekels zichtbaar zijn en ze gereed zijn om in actie te komen.

    Naam: Oricorio

    Oricorio verandert zijn vorm door aan de nectar van bepaalde bloemen te nippen. Omdat hij vier verschillende vormen heeft – net zo veel als het aantal eilanden in Alola – lijkt het wel alsof er verschillende Oricorio op elk van de eilanden wonen.

    CI7_3DS_PokemonSunMoon_OricorioBaileStyle.jpg

    • Baile-stijl
      Type: Fire/Flying
      De Baile-stijl Oricorio is zeer hartstochtelijk en zijn lichaam ontwikkelt een enorme kracht als hij danst. Hij verspreidt donsachtige pluizen tijdens zijn intensieve dansen.

    CI7_3DS_PokemonSunMoon_OricorioPomPomStyle.jpg

    • Pom-Pom-stijl
      Type: Electric/Flying
      De Pom-Pom-stijl Oricorio is erg vriendelijk voor mensen en door te dansen moedigt hij Trainers aan die zich futloos voelen. Als hij danst, worden zijn veren opgeladen met statische elektriciteit.

    CI7_3DS_PokemonSunMoon_OricorioPauStyle.jpg

    • Pa'u-stijl
      Type: Psychic/Flying
      De Pa'u-stijl Oricorio doet alles in zijn eigen tempo, waardoor het soms moeilijk is om met deze Pokémon om te gaan. Hij scherpt zijn temperamentvolle aanvallen aan door te dansen, waardoor zijn psychische krachten toenemen.

    CI7_3DS_PokemonSunMoon_OricorioSensuStyle.jpg

    • Sensu-stijl
      Type: Ghost/Flying
      De Sensu-stijl Oricorio is rustig en beheerst. Met zijn dans verzamelt hij de energie die in een gebied heerst en put hieruit de kracht om te vechten.

    CI7_3DS_PokemonSunMoon_Minior.jpg

    Naam: Minior

    Type: Rock/Flying

    Minior zijn in de stratosfeer gevormd en blijven in leven door het organisch materiaal om hen heen te absorberen. Als ze een grote hoeveelheid hebben gegeten, worden hun lichamen zwaar en vallen ze neer op de planeet. Minior heeft een hard uitwendig omhulsel met daarin een kern.

    CI7_3DS_PokemonSunMoon_Gumshoos.jpg

    Naam: Gumshoos

    Type: Normal

    Gumshoos is de evolutie van Yungoos. Hij roept alle bondgenoten van Yungoos op om deelnemers aan de Challenge tegen te houden.

    CI7_3DS_PokemonSunMoon_Fomantis.jpg

    Naam: Fomantis

    Type: Grass

    Fomantis is een nachtdier en ondergaat als hij overdag slaapt fotosynthese door zijn veren in alle richtingen uit te spreiden. Omdat het gevaarlijk is om twee dagen achter elkaar op dezelfde locatie te verblijven, gaat Fomantis op zoek naar een verblijfplaats voor de volgende dag zodra de zon ondergaat.

    CI7_3DS_PokemonSunMoon_Lurantis.jpg

    Naam: Lurantis

    Type: Grass

    Lurantis trekt tegenstanders aan met zijn bloemachtige verschijning en geur om ze vervolgens te verslaan. Naar verluidt is hij de prachtigste van alle Grass-type Pokémon door zijn schitterende kleuren en elegante bewegingen.

    CI7_3DS_PokemonSunMoon_Mudbray.jpg

    Naam: Mudbray

    Type: Ground

    Mudbray kon men ooit overal ter wereld aantreffen, maar hij werd met uitsterven bedreigd en is daarom nu een beschermde soort. Naar verluidt is de regio Alola de enige plaats ter wereld waar Mudbray nog steeds in het wild aangetroffen worden.

    Pokémon Sun en Pokémon Moon worden op 23 november uitgebracht in Europa, exclusief voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Ga voor meer informatie naar Pokemon.nl/SunMoon.