• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • De wereld van Ever Oasis: deel 1


    09-06-2017

    CI_3DS_EverOasis_IshiiSan.jpg

    Hallo, allemaal!

    Ik ben Koichi Ishii van GREZZO Co., Ltd.1 Ik ben de producer en director van Ever Oasis voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen.

    1. GREZZO Co., Ltd.: een softwareontwikkelaar in Tokyo, Japan. Deze studio was betrokken bij de ontwikkeling van The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D en The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D.

    Sinds de game werd getoond tijdens de Nintendo Direct van 12 april 2017, heb ik ontzettend veel leuke reacties mogen ontvangen. Veel opmerkingen lijken vooral gericht te zijn op de personages. Mensen zeggen dingen als "De jonge held en de watergeest Esna zijn zo schattig!" en "Ik wil een waggeluil-knuffel!" (zoals de knuffel die ik in de video vasthield).

    Ontzettend bedankt allemaal!

    CI_3DS_EverOasis_Noot3DFigure_Alt.jpg

    Een waggeluil-figuur, gemaakt met een 3D-printer (Opmerking: dit is geen amiibo)


    Vandaag wil ik deze personages graag introduceren: de Zaailing-held, de watergeest Esna en de mysterieuze bezoekers die waggeluilen worden genoemd.

    Toen we aan Ever Oasis begonnen, hebben we het personageontwerp aan Yoshinori Shizuma2 toevertrouwd. Ik wil het graag hebben over het ontwerpproces, en toelichten welke ideeën en afwegingen tot de uiteindelijke personages hebben geleid.

    2. Yoshinori Shizuma: een Japanse anime- en mangatekenaar.

    De held

    Het verhaal van Ever Oasis draait om vrienden die samenwerken en elkaar steun bieden. We wilden geen held die alles alleen aankan.

    Dus hoewel de held beschikt over windmagie, een speciale kracht die een sterke wind voortbrengt, zal hij vijanden tegenkomen die bestand zijn tegen zijn aanvallen, en allerlei andere situaties waarin hij niet verder kan komen zonder de hulp van een andere oasebewoner.

    Zelfs de gevechtsvaardigheden die de held opdoet naarmate zijn niveau omhooggaat, zijn geen aanvallen die enorme schade toebrengen, maar ondersteunende vaardigheden die je bondgenoten versterken.

    CI_3DS_EverOasis_TethuDesigns.jpg

    Het uiteindelijke ontwerp en de conceptschetsen van de mannelijke held, Tothu

    Het volk waar de held deel van uitmaakt, de Zaailingen, is gebaseerd op planten.

    Er is geen water in de woestijn, dus dat is een moeilijke omgeving voor planten om in te overleven. Toch lijken ze altijd te bloeien, zelfs in zulke zware omstandigheden. Planten kunnen wonderbaarlijk genoeg aan een klein zaadje ontspruiten en bloemen voortbrengen die een glimlach op ieders gezicht toveren. Daarom probeerden we te bedenken hoe een personificatie van een zaadje eruit zou zien. Zo zijn de Zaailingen ontstaan.

    CI_3DS_EverOasis_TethiDesigns.jpg

    Het uiteindelijke ontwerp van de vrouwelijke heldin, Thoti

    In de filmpjes die we tot nu hebben laten zien is de held altijd een Zaailing-jongen, maar als je aan de game begint, kun je er ook voor kiezen om te spelen als Zaailing-meisje. Je kunt de game dus spelen met een held die je zelf hebt gekozen. Je kunt zelfs je oog- en huidskleur kiezen!

    De watergeest Esna

    CI_3DS_EverOasis_EsnaDesigns.jpg

    Ik heb het altijd al leuk gevonden om de relatie tussen geesten en de wereld te verkennen. Geesten spelen een belangrijke rol in elk verhaal dat ik schrijf. Vistrahda, de setting van Ever Oasis, is een woestijnwereld, dus misschien vraag je je af waarom we van Esna een watergeest hebben gemaakt.

    Maar die keuze hebben we juist gemaakt omdat Vistrahda een woestijnwereld is, waar water een kostbaar goed is. Ook is een watergeest beter zichtbaar dan een klein, zwak lichtelfje (ook al kan alleen de held haar zien…)

    Esna helpt de held en deelt dezelfde verwachtingen, vreugdes en problemen. Ze is min of meer een tweede hoofdrolspeler. Ze helpt de held met het bouwen van de oase, viert zijn prestaties met hem, geeft hem complimenten en moedigt hem aan.

    We wilden ervoor zorgen dat Esna een sympathiek personage zou worden. Naarmate spelers verderkomen in het verhaal, willen we dat ze zich afvragen, 'Waar denkt ze aan? Wat zal ze nu gaan zeggen?' Met dat idee hebben we Esna's dialogen tot op het laatste moment aangepast. Ik hoop dat ze een goede partner is, niet alleen voor de held, maar ook voor de speler!

    De mysterieuze waggeluilen

    Waggeluilen zijn vreemde bezoekers die zich nooit in de oase vestigen. Het zijn een soort mascottes voor Ever Oasis: ze komen naar de oase om spullen te kopen in bloeibazaars, en vertrekken vervolgens weer.

    CI_3DS_EverOasis_NootDesigns.jpg

    Waggeluilen zijn een soort kruising tussen een pinguïn en een uil. Waarom een pinguïn en een uil? Ik ging gewoon op mijn gevoel af! Het lijkt wel alsof al mijn mascottepersonages zo in het leven worden geroepen. Toen ik het idee voorlegde aan Shizuma-san, maakte hij een ruwe schets die nagenoeg perfect was, dus het ontwerp van dit personage was al snel vastgelegd.

    CI_3DS_EverOasis_NootPencilDesigns.jpg

    Ruw waggeluil-ontwerp (lijkt sterk op het uiteindelijke ontwerp, nietwaar?)

    Waggeluilen gebruiken geen woorden om te communiceren, maar ze kunnen elkaar prima verstaan. Ze kunnen zelfstandig overleven, net als uilen, maar als ze in grote aantallen samenkomen, gaan ze vanzelf over in groepsgedrag. Ze hunkeren naar materiële goederen, dus het zijn zeer impulsieve kopers. Als je een grote oase opbouwt, kom je misschien wel grote groepen waggeluilen tegen die in de rij staan voor de bloeibazaars.

    Waggeluilen vestigen zich niet in de oase. Het is bekend dat ze in de woestijn leven, maar niemand is ooit een nest tegengekomen. Om hun nesten verborgen te houden, komen de waggeluilen alleen tijdens een maansverduistering uit een geheime ingang naar buiten.

    Er zijn verhalen over reizigers die zijn flauwgevallen in de woestijn en de volgende ochtend volledig hersteld wakker werden. Hoewel sommigen dit toeschrijven aan goddelijke interventie, is het waarschijnlijker dat ze naar een nest zijn gedragen door een groep waggeluilen, daar verzorgd zijn en vervolgens op een veilige plaats zijn gelegd om te slapen.

    Als je de nieuwste trailer nog niet hebt gezien, zorg dan dat je hem bekijkt!

    Abonneer je op op
    YouTube

    Tot de volgende keer!

    Kom binnenkort terug voor deel 2, waarin Ishii-san het gaat hebben over de woestijnwereld Vistrahda.

    Ever Oasis is vanaf 23 juni verkrijgbaar in de winkel en als downloadbare versie in de Nintendo eShop, exclusief voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen.