• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Nintendo houdt toernooien voor Splatoon 2 en ARMS op E3


    01-06-2017

    Nintendo houdt toernooien voor Splatoon 2 en ARMS op E3

    1 juni 2017 – Nintendo organiseert sociale, competitieve toernooien tijdens de komende videogamebeurs E3. Twee dagen lang kunnen fans van over de hele wereld online volgen hoe zowel pro’s als amateurs strijden om de eer in Splatoon 2 en ARMS, games die alleen zijn te ervaren op de Nintendo Switch. Fans kunnen alle actie in het Engels volgen op de E3 2017-website van Nintendo of Europe en via Nintendo’s Twitch-kanalen, met een chatroom in de taal van de kijker.

    2017 Splatoon 2 World Inkling Invitational – dinsdag 13 juni om ongeveer 23:30 uur

    CI_NSwitch_Splatoon2_InklingGirl.jpg

    Voor de eerste keer ooit zullen deelnemers uit vier verschillende wereldregio’s strijden om de wereldheerschappij in Splatoon 2. De vier teams van elk vier personen – Deadbeat uit de Verenigde Staten, Dynameu uit Japan, Rising Moon uit Europa en Blue Ringed Octolings uit Australië/Nieuw-Zeeland – hebben de afgelopen maanden hun rivalen verslagen tijdens lokale toernooien.

    Tijdens de show in Los Angeles zullen alle teams om te beginnen één keer tegen elke tegenstander strijden in Grondoorlog om de indeling voor de volgende ronde te bepalen. Zo krijgen alle teams de kans om de sterke en zwakke punten van hun tegenstanders te leren kennen. In de volgende ronde strijden spelers in de stand Profgevecht. Tijdens de halve finale strijden teams maximaal vijf keer tegen elkaar (best of five), tijdens de finale nemen de twee finalisten het maximaal zeven keer tegen elkaar op (best of seven).

    Europese fans kunnen alle actie volgen terwijl deze live wordt gestreamd vanuit Los Angeles. Het winnende team wordt beloond met de kampioenstitel en een speciale Splatoon 2-trofee met daarop hun namen gegraveerd. Het commentaar bij de wedstrijden wordt geleverd door de fanatieke Splatoon-speler, Nintendo-fan, atleet en professionele sportcommentator Jordan Kent, samen met Ashley Esqueda van CNET en Eric Smith van Nintendo Treehouse. Voorafgaand aan de E3 zal Nintendo of America videocontent uitbrengen met uitleg over de tactieken, strategieën en verhaallijnen achter de competitieve Splatoon-wedstrijden.

    2017 ARMS Open Invitational – donderdag 15 juni om ongeveer 00:30 uur

    CI_NSwitch_Arms_Characters.jpg

    Nachtbrakers in Europa kunnen via een live stream de ARMS-competitie volgen. Hierin strijden vier ervaren competitieve gamers uit de vechtspellen-community tegen E3-bezoekers die zich op bepaalde tijden kunnen kwalificeren op de stand van Nintendo. De vier beste deelnemers mogen het opnemen tegen vier professionele competitieve gamers.

    De acht deelnemers aan het toernooi zullen strijden voor de felbegeerde 2017 ARMS Open Invitational-kampioenschapsriem. Het commentaar bij het toernooi wordt onder andere geleverd door Super Smash Bros.-broadcasters D1 en VikkiKitty. De deelnemende pro-spelers zijn Street Fighter-meester Alex Valle; Kelsy Medeiros, a.k.a. SuperGirlKels, een professionele Super Smash Bros. for Wii U-speler uit Canada; en de beroemde Super Smash Bros.-spelers Daniel “Tafokints” Lee en Marie-Laure “Kayane” Norindr uit Frankrijk, een van de meest bekroonde vrouwelijke vechtspellenprofs ooit.

    De komende weken kom je meer te weten over de activiteiten van Nintendo en de aankondigingen op de E3 2017 op de E3 2017-website van Nintendo of Europe.

    Meer informatie:

    Nintendo op Facebook: https://www.facebook.com/Nintendo

    Nintendo Switch op Facebook: https://www.facebook.com/NintendoSwitch

    Super Smash Bros. op Facebook: https://www.facebook.com/SmashBros

    Splatoon op Facebook: https://www.facebook.com/SplatoonNL/

    Nintendo Nederland op YouTube http://www.youtube.com/user/NintendoNederland

    Nintendo Nederland op Twitch http://www.twitch.tv/nintendonederland

    Nintendo Nederland op Twitter https://twitter.com/nintendonl

    Nintendo Nederland op Instagram https://instagram.com/nintendonl/