Te zien op de E3 2017: Mario, toernooien en de Nintendo Switch!


11-05-2017

Te zien op de E3 2017: Mario, toernooien en de Nintendo Switch!

11 mei 2017 – Nintendo presenteert het hele jaar door nieuws over nieuwe games. De E3, de grootste vakbeurs ter wereld op het vlak van games, die van 13 tot en met 15 juni plaatsvindt in Los Angeles, speelt een centrale rol in onze nieuwsvoorziening.

Dit jaar kunnen bezoekers voor het eerst Super Mario Odyssey spelen, een sandbox-game met Mario voor de Nintendo Switch, evenals andere Nintendo Switch-games. Op het jaarlijkse evenement wordt ook de Nintendo Spotlight: E3 2017 gepresenteerd, met daarin nieuws over Nintendo Switch-games die voor dit jaar op stapel staan. Daarnaast is de Nintendo Treehouse: Live at E3 2017 terug en worden er live vanaf de beurs toernooien voor ARMS en Splatoon 2 uitgezonden.

Op 13 juni laat Nintendo om 18:00 uur de Nintendo Spotlight: E3 2017-videopresentatie zien. Deze is live te volgen via de website van Nintendo of Europe voor de E3 2017 met ondertiteling in diverse Europese talen. In deze presentatie wordt meer bekendgemaakt over Super Mario Odyssey en andere games voor de Nintendo Switch. De nadruk ligt hierbij op games die dit jaar zullen uitkomen.

Meteen na de Nintendo Spotlight: E3 2017 demonstreert het team van Nintendo Treehouse: Live at E3 2017 live nieuwe games voor de Nintendo Switch en de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Je kunt beelden uit de diverse games van 13 tot en met 15 juni via livestream bekijken op de Twitch-kanalen van Nintendo en in de chatroom meepraten. De livestream laat kijkers ook een blik achter de schermen werpen en de ontwikkelaars en teamleden van Nintendo Treehouse voorzien de presentatie van commentaar. De content van Nintendo Treehouse: Live at E3 2017 is alleen in het Engels te zien.

Zodra de stand van Nintendo op 13 juni om 12:00 uur plaatselijke tijd wordt geopend, kunnen bezoekers voor het eerst Super Mario Odyssey uitproberen, evenals andere games voor de Nintendo Switch. Super Mario Odyssey is de eerste sandbox-game in de Mario-serie sinds Super Mario 64 en Super Mario Sunshine.

Naast al deze activiteiten organiseert Nintendo diverse gametoernooien die via livestream live vanaf de E3 worden uitgezonden. Op 13 juni wordt het knallen met kleuren in de 2017 Splatoon 2 World Inkling Invitational in Splatoon 2 voor de Nintendo Switch. Vier teams uit Europa, de VS, Japan en Australië/Nieuw-Zeeland die zich hebben gekwalificeerd, nemen deel aan deze allereerste internationale Splatoon 2-competitie. Het tweede toernooi, de 2017 ARMS Open Invitational, vindt plaats op 14 juni. Deze krachtmeting wordt gehouden in de vechtgame ARMS voor de Nintendo Switch.

In de aanloop naar de E3 wordt er meer bekendgemaakt over de activiteiten van Nintendo op de vakbeurs. Neem in de komende weken regelmatig een kijkje op de website van Nintendo of Europe voor de E3 2017 om meer te weten te komen over de activiteiten en aankondigingen van Nintendo.

Meer informatie:

Nintendo op Facebook: https://www.facebook.com/Nintendo

Nintendo Switch op Facebook https://www.facebook.com/NintendoSwitch

Nintendo 3DS op Facebook: https://www.facebook.com/Nintendo3DS

Super Mario op Facebook: https://www.facebook.com/SuperMario

Super Mario-site http://nintendo.nl/mario

Nintendo Nederland op YouTube http://www.youtube.com/user/NintendoNederland

Nintendo Nederland op Twitter https://twitter.com/nintendonl

Nintendo Nederland op Twitch http://www.twitch.tv/nintendonederland

Nintendo of Europe op Twitch http://www.twitch.tv/team/nintendo

Nintendo Nederland op Instagram https://instagram.com/nintendonl/

Nintendo Switch op Instagram https://www.instagram.com/NintendoSwitchEurope/