Nieuws uit het Laboratorium voor Inktvisonderzoek: nieuwe levels, spelstanden, uitrusting en meer in Splatoon 2!


21-11-2017

Ons team in het Laboratorium voor Inktvisonderzoek heeft heel wat nieuws aan te kondigen over Splatoon 2 voor de Nintendo Switch. Laten we eerst een kijkje nemen naar deze video, gemaakt door onze praktijkonderzoekers.

Abonneer je op op
YouTube

Is alles duidelijk? Het is heel wat!

Volgens ons onderzoek zijn er twee nieuwe software-updates* onderweg, en de eerste komt deze vrijdag! Hier zie je wat er later deze week binnen komt gerold in Splatoon 2.

Nieuwe levels!

Vier nieuwe levels worden de komende weken bekend gemaakt. Vanaf zaterdag kun je kennismaken met de Bultrugbazaar!

De Bultrugbazaar is een gigantische supermarkt waar allerlei producten in bulk verkocht worden. Inklings gaan er vaak inkopen doen met hun teamgenoten, en verdelen de grote buit dan onder zich. Slim gezien!

Een ander gloednieuw level is het Vistorisch museum. Ook worden er binnenkort twee oude bekenden opnieuw geïntroduceerd: de Zeeleeuwloods en het Piranha Plaza. We houden je op de hoogte zodra we hier meer informatie over hebben.

Een nieuw level in Salmon Run

De Bultrugbazaar is pas op zaterdag klaar, maar geen nood! De Visrokerij, een nieuw level in Salmon Run, is vanaf vrijdag rechtstreeks beschikbaar na het downloaden van de update!

NSwitch_Splatoon2_Smokeyard00.jpg

In dit level zijn er twee platformen die een heel stuk van elkaar verwijderd staan. Je komt het makkelijkst van de ene naar de andere kant door middel van de duwende lucht van ventilatoren. Na vele pogingen hebben onze onderzoekers geconstateerd dat er teamwerk nodig is om deze ventilatoren succesvol te kunnen gebruiken.

Meer uitrusting om je Inklings aan te passen

Volgens onze berekeningen worden er deze vrijdag er maar liefst 140 verschillende stukken uitrusting toegevoegd aan Splatoon 2. Schoenen, kledij, hoofddeksels (zoals motorhelmen), extra winterkledij (perfect voor het koude weer!) en een aantal voorwerpen uit de originele Splatoon.

Nieuwe muziek

CI_NSwitch_Splatoon2_newBGM_BottomFeeders_live.jpg

De geluiden van twee nieuwe bands knallen door de speakers in Inkopolis! De punkband Bottom Feeders (zie afbeelding) en de klassiek opgeleide Ink Theory met hun avant-garde stijl hebben nieuwe liedjes voor je geschreven, zodat je tijdens een potje grondoorlog je echt kunt uitleven.

Nieuwe kapsels

Het is duidelijk dat er onder de Inklings een nieuwe rage is voor trendy kapsels. Hier zijn de nieuwe haarstijlen die in-game beschikbaar zijn vanaf aanstaande vrijdag.

Maak foto's met amiibo!

Na het downloaden van de software-update kunnen jij en je amiibo (apart verkrijgbaar) poseren voor in-game foto's op vooraf bepaalde locaties in gevechtslevels. Je kunt zelfs een foto maken van jou en je favoriete wapen, en daarop een filtereffect toepassen! De stagiaires in het laboratorium zijn een beetje geobsedeerd met deze nieuwe functie...

Nog makkelijker je uitrusting uitwisselen

Met de update van komende vrijdag wordt het mogelijk om tijdens standaardgevechten, profgevechten en (solo) Splatfest-gevechten je uitrusting en wapens te wisselen zonder terug te hoeven keren naar de lobby. Als je dit na standaardgevechten doet, kun je ook verderspelen met dezelfde spelers als daarvoor.

Niveau 99!

Het hoogste niveau wat Inklings kunnen bereiken is 50. Na het downloaden van de update zul je niveau 99 kunnen behalen. Als je op niveau 99 met Justus praat, krijg je de optie om je niveau opnieuw in te stellen. Het wordt dan weergegeven als niveau ★1 zodat je het opnieuw kunt verhogen.

We hebben al heel wat besproken, maar dit is nog lang niet alles! Er komt half december ook een tweede software-update uit met een nieuwe uitbreiding in de profgevechten.

Schelpenstrijd – beschikbaar vanaf half december

CI_NSwitch_Splatoon2_ver2.0_Clam02_2_NL.jpg

In Schelpenstrijd nemen Inklings het tegen elkaar op door schelpen te verzamelen die doorheen het level verspreid liggen. Nadat er een schelp is opgepakt, zal deze je volgen. Je doel is om de schelp in een mandje dichtbij de basis van je tegenstander te gooien. Het team dat als eerste 100 punten kan scoren, wint!

De mandjes zijn beschermd door een barrière die eerst vernietigd moet worden. Na het verzamelen van 10 schelpen, krijg je een superschelp. Deze krachtige schelpen zijn nodig om de barrière te breken, dus moet je zeker tactisch te werk gaan om te zien welke schelpen je nodig hebt om de barrière te breken, en welke om punten te scoren. Vergeet niet dat je ook schelpen kunt stelen van je tegenstanders door een fijne klodder verf tegen ze aan te schieten.

Wat een dag voor de wetenschap! Twee gratis software-updates vol met nieuwe content en nieuwe manieren om je vijand vol te kliederen komen op 24 november en half december naar Splatoon 2. Dit houdt je echt wel bezig!

Lees het laatste nieuws op onze officiële Facebook-pagina van Splatoon en kom meer te weten over de game op de officiële website van Splatoon 2!

Splatoon 2 is beschikbaar in de winkel en als downloadversie in de Nintendo eShop op de Nintendo Switch.

*Hiervoor heb je een breedband-internetverbinding nodig. Ook moet je een Nintendo-account aanmaken en koppelen, en akkoord gaan met de Nintendo-accountovereenkomst en het privacybeleid.