Nieuwe besturing, nieuwe spelervaringen

Als je ooit met een sytseem uit de Nintendo DS-familie hebt gespeeld, voelt de Nintendo 3DS meteen vertrouwd. Favoriete onderdelen als de touchscreen-besturing, microfoon-input en de richtingsknop zijn allemaal weer aanwezig, maar Nintendo 3DS zou Nintendo 3DS niet zijn, zonder een keur aan nieuwe mogelijkheden voor nog meer gameplay.

Draaiknop

De draaiknop bevind zich net boven de richtingsknop en zorgt voor complete analoge besturing in 3D-spelwerelden. Zo navigeer je bijvoorbeeld een vliegtuig in het luchtruim boven het zonnige Wuhi Island in Pilotwings Resort, door naar grotere hoogten te klimmen of een duikvlucht te nemen, allemaal met beheerste bewegingen van je duim.

Meer over Pilotwings Resort

Bewegingsgevoelige besturing

De ingebouwde bewegingssensor en gyrosensor kunnen reageren op elke beweging en kanteling van het systeem. Of je je Nintendo 3DS nu omdraait of het op en neer beweegt, spellen met bewegingsgevoelige besturing zullen onmiddellijk reageren. Zo kun je in Steel Diver bijvoorbeeld je eigen lichaam bewegen alsof je een periscoop beweegt om de oceaan af te speuren, op zoek naar slagschepen.

Meer over Steel Diver

Camera's aan de binnen- en buitenkant

De camera's aan de binnen- en buitenkant van de Nintendo 3DS kunnen beelden uit het dagelijks leven oppikken en die laten beïnvloeden wat er zich afspeelt in je spellen. Je favoriete huisdier in nintendogs + cats zal op je af komen als je gezicht voor de camera aan de binnenzijde verschijnt en in Gezichtenjacht pikken de camera's aan de buitenzijde tijdens het spelen gezichten op, om die vervolgens in je spel te laten verschijnen!

Meer over nintendogs + cats