INFORMATIE OVER DE 3D-FUNCTIE VAN DE NINTENDO 3DS:

1. Er zijn verschillen in de manier waarop verschillende individuen 3D-beelden zien. Factoren als lichamelijke conditie, mediacontent en omgeving zijn van invloed op de manier waarop iemand het 3D-effect van het Nintendo 3DS-systeem waarneemt.

De 3D-effecten die door de Nintendo 3DS wordt gecreëerd maken gebruik van het vermogen om 3D-beelden te interpreteren aan de hand van de verschillende posities van het linker- en rechteroog. De manier waarop mensen 3D-beelden waarnemen kan echter verschillen.

In bepaalde gevallen kan het voor iemand moeilijk zijn om 3D-beelden goed te zien, bijvoorbeeld als er een groot verschil is in het gezichtsvermogen tussen het linker- en rechteroog*.

We hebben het systeem voorzien van een '3D-schuifknop', zodat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van het 3D-effect. Door de schuifknop naar beneden te bewegen, wordt het 3D-effect minder**. Als de schuifknop in de laagste stand staat, kunnen spellen worden gespeeld in 2D.

Zorg dat je de 3D-instelling van het Nintendo 3DS-systeem op de voor jou meest comfortabele manier instelt.

* Als je hulpmiddelen gebruikt om beter te zien, zoals een bril, zie je de 3D-beelden beter als je die draagt.

** Bij bepaalde soorten content, waaronder 3D-foto’s en -video’s, kunnen geen aanpassingen worden gemaakt aan de sterkte van de 3D-weergave. Bij het bekijken van zulke content kun je met de 3D-knop alleen wisselen tussen 2D- en 3D-weergave. Als je hierbij het 3D-effect als oncomfortabel ervaart, houd het scherm dan verder bij je gezicht vandaan. Als de beelden nog steeds moeilijk te zien zijn, probeer de content dan in 2D te bekijken.

2. Speel niet als je moe bent of je niet goed voelt. Stop onmiddellijk met spelen als je misselijk wordt.

Met eerdere spelsystemen raadde Nintendo consumenten aan om elk uur een pauze te nemen.

Het is mogelijk dat een speler gevoeliger is voor 3D- dan voor 2D-beelden en dat er tijdens het spelen met 3D-beelden vermoeidheid en/of andere ongemakken optreden.

Daarom raden wij onze consumenten aan om bij het gebruik van de 3D-functie van het Nintendo 3DS-systeem elk half uur een pauze te nemen.

Wanneer je je ziek voelt, moet je onmiddelijk stoppen met spelen.

3. Het gebruik van de 3D-functie door kinderen tot en met zes jaar kan leiden tot verslechtering van het gezichtsvermogen. We bevelen daarom het volgende aan:

  • Alleen kinderen ouder dan zes jaar dienen het systeem te gebruiken in de 3D-stand.
  • In het geval dat het systeem wordt gebruikt door kinderen tot en met zes jaar, dienen ouders of voogden de weergave van 3D-beelden uit te schakelen via de functie voor ouderlijk toezicht.

BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR OUDERS

AANDACHTIG LEZEN!

Als je het Nintendo 3DS-systeem voor de eerste keer instelt, word je gevraagd om de functie voor ouderlijk toezicht in te stellen. Raak INSTELLEN aan om te beginnen en volg daarna de instructies op het scherm.

Kies een pincode om te zorgen dat je kind de gemaakte instellingen niet kan wijzigen.

Tik op 3D-WEERGAVE om de 3D-functie te beperken. Het gebruik van de 3D-functie door kinderen tot en met zes jaar kan leiden tot verslechtering van het gezichtsvermogen. We bevelen daarom ten zeerste aan dat alleen kinderen ouder dan zes jaar het systeem gebruiken in de 3D-stand. Tik op KLAAR om je instellingen op te slaan. Om het ouderlijk toezicht te gebruiken of de instellingen te wijzigen nadat het systeem is geconfigureerd, open je de systeeminstellingen via het HOME-menu en kies je OUDERLIJK TOEZICHT.