• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Gebroken LCD-scherm

    Als het lijkt alsof de kleuren uit één van de LCD-schermen zijn gestroomd, zelfs als het systeem is uitgeschakeld, dan is een LCD-scherm gebroken.

    Dit kan alleen zijn veroorzaakt door een externe oorzaak, bijvoorbeeld doordat het apparaat is gevallen of er hard tegen het scherm is gestoten. Een dergelijke beschadiging kan ook worden veroorzaakt door blootstelling aan overdadige hitte of kou, of door een plotselinge en extreme verandering in temperatuur.

    Meestal is de beschadiging alleen tijdens normaal gebruik waarneembaar. De eerste tekenen van de schade zijn haarfijne barstjes in het LCD-scherm. Als de vloeibare kristallen in het scherm zichzelf tijdens het spelen verder blijven verspreiden, zal de oplopende druk tot een breuk in het scherm leiden.

    Een breuk in het LCD-scherm kan alleen ontstaan door een invloed van buitenaf. Deze invloed van buitenaf is het resultaat van onjuist gebruik van apparaten, accessoires of spellen. In zo’n geval komt de garantie te vervallen en moet voor reparatie of vervanging betaald worden.