Je gebruiker en opgeslagen gegevens overdragen

Van toepassing op: Nintendo Switch


Overzicht

Het overdragen van je gebruiker en je opgeslagen gegevens laat je toe om je gebruikersprofiel en de daarbij behorende opgeslagen gegevens en Nintendo eShop-aankopen van het ene Nintendo Switch-systeem naar het andere over te dragen. Gegevens worden per gebruiker overgezet. Dit betekent dat je kunt kiezen welke gebruikergegevens worden overgedragen en welke gebruikergegevens op het systeem blijven staan.

Belangrijk:

  • Om gebruikersinformatie en opgeslagen gegevens over te dragen heb je een oorspronkelijk systeem en een doelsysteem nodig.
  • Beide systemen moeten bijgewerkt zijn naar systeemmenu versie 4.0.0 of nieuwer, en een verbinding hebben met het internet.
  • Er moet een Nintendo-account gekoppeld zijn aan de gebruikersaccount die je wilt overdragen. Deze Nintendo-account kan niet gekoppeld zijn aan een gebruikersaccount op het doelsysteem.
  • Het doelsysteem kan niet meer dan zeven verschillende gebruikers hebben op het moment van de gegevensoverdracht. Er moet ruimte zijn voor een extra gebruiker op het doelsysteem.
  • Er moet voldoende vrije ruimte zijn op het interne geheugen van het doelsysteem om de overgedragen gegevens te ontvangen.
  • Als het proces is afgerond zullen de overgedragen gegevens – de gebruikersinformatie, de bijbehorende opgeslagen gegevens en de aangekochte software van deze gebruikersaccount – niet meer beschikbaar zijn op het oorspronkelijke systeem.

Volg deze stappen:

Op het oorspronkelijke systeem:

  1. Ga naar het HOME-menu en kies SYSTEEMINSTELLINGEN > GEBRUIKER > GEBRUIKER EN OPGESLAGEN GEGEVENS OVERDRAGEN.
  2. Kies VERDERGAAN, nogmaals VERDERGAAN en kies daarna OORSPRONKELIJK SYSTEEM om aan te duiden dat de gegevens van dit systeem worden overgedragen .
  3. Kies VERDERGAAN en ga dan verder met de voorbereidingen op het doelsysteem.

Op het doelsysteem:

  1. Ga naar het HOME-menu en kies SYSTEEMINSTELLINGEN > GEBRUIKER > GEBRUIKER EN OPGESLAGEN GEGEVENS OVERDRAGEN.
  2. Kies VERDERGAAN, nogmaals VERDERGAAN en kies daarna DOELSYSTEEM om aan te duiden dat de gegevens naar dit systeem worden overgedragen .
  3. Kies INLOGGEN en log daarna in met het e-mailadres van je Nintendo-account of je aanmeldings-ID.
  4. Voer het e-mailadres of aanmeldings-ID in dat gekoppeld is aan je Nintendo-account, vul daarna het wachtwoord in en kies INLOGGEN > VERDERGAAN.

Op het oorspronkelijke systeem:

  1. Wacht tot het doelsysteem gevonden is en kies daarna OVERDRAGEN.
  2. Het proces voor de overdracht zal starten. Wacht tot het afgerond is.
  3. Na de overdracht, kies je STOPPEN om het proces te beëindigen.
    • Als er na de overdracht geen gebruikersaccounts meer zijn, wordt er een tijdelijke gebruikersaccount aangemaakt.


Meer over: Gebruik