• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Sensorbalk

    buttonSensorBar_nl.gif

    Om maximaal plezier te beleven aan het Wii-systeem, kun je de instellingen van de sensorbalk aanpassen. Wanneer het systeem voor het eerst wordt aangezet, wordt de gebruiker automatisch in staat gesteld de instellingen te wijzigen. Lees onderstaande informatie, indien je later nogmaals de instellingen wilt veranderen.

    De instellingen van de sensorbalk aanpassen

    1. Kies in het Wii-menu voor de Wii-knop en vervolgens voor "Wii-instellingen" om het instellingenmenu te openen.
    2. Kies de blauwe knop om naar het tweede instellingenscherm te bladeren.
    3. Kies voor 'Sensorbalk' en kies de optie die je wilt veranderen
      • Positie sensorbalk
      • Lichtgevoeligheid

     

    Positie sensorbalk

    Deze instelling is belangrijk om ervoor te zorgen dat het systeem op de juiste manier reageert wanneer de Wii-afstandsbediening wordt gebruikt. Richt op de optie die overeenkomt met de manier waarop je de sensorbalk hebt bevestigd (boven of onder de tv) en druk op de A-knop. Kies 'Oké' om de instelling op te slaan.

    Klik hier als je hulp nodig hebt bij het installeren van je sensorbalk.

     

    Lichtgevoeligheid

    Als je het idee hebt dat het richten met de Wii-afstandsbediening geen optimaal resultaat geeft, kun je de lichtgevoeligheid aanpassen. Deze sensorbalkinstelling bepaalt de afstand ten opzichte van de televisie waarbij de Wii-afstandsbediening nog naar behoren functioneert.

    1. Gebruik de Wii-afstandsbediening om de twee witte stippen in het testvak aan te wijzen.
      RTEmagicC_settingsSensorSensitivity_nl.gif

    2. Als je twee knipperende stippen ziet, is de lichtgevoeligheid goed ingesteld. De stippen hoeven niet synchroon te knipperen.
    3. Als je geen twee knipperende stippen ziet, pas dan de lichtgevoeligheid aan met behulp van de knoppen + en - van de Wii-afstandsbediening. Doe dit net zo lang totdat je twee knipperende stippen ziet.
    4. Druk op de A-knop om deze instelling op te slaan.

    Denk eraan dat hoe gevoeliger je de lichtgevoeligheid instelt, hoe ontvankelijker de sensorbalk wordt voor zonlicht en diverse andere lichtbronnen. Dit kan invloed hebben op het gebruik van de Wii-afstandsbediening. De aanbevolen afstand voor de aanwijzer van de Wii-afstandsbediening is zo'n 1 tot 2,5 meter van de sensorbalk.

     

    Zie je meer dan twee stippen?

    Als je meer dan twee stippen ziet op het lichtgevoeligheidsscherm, dan pikt de sensorbalk extra lichtbronnen op. Zorg ervoor dat er geen felle lichtbronnen, zoals zonlicht, achter of in de buurt van de televisie schijnen, richting de Wii-afstandsbediening schijnen of weerkaatst worden door het televisiescherm. Vermijd infrarode lichtbronnen in de directe omgeving van het Wii-systeem. Dit zijn bijvoorbeeld: electrische, propaan- en kerosinekachels, vlammen van haardvuren of kaarsen, en fornuisen en andere warmtebronnen.

     

    Zie je slechts één stip?

    Klik dan hier voor het oplossen van dit probleem.