• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Met een draadloze router (Wi-Fi)

    Als het je niet lukt je router thuis werkend te krijgen, probeer dan de volgende instellingen aan te passen. Als je niet zeker weet hoe je de instellingen moet veranderen, raadpleeg dan de handleiding van de router, de fabrikant van de router of de internetprovider die je router geïnstalleerd heeft.
    (Klik hier als je hulp nodig hebt met je WEP- en/of WPA/WPA2-sleutel.)

    De besturingssoftware ('firmware') van je router bijwerken

    Als je geen verbinding kunt maken met de router, controleer dan of je de besturingssoftware hebt bijgewerkt met de laatste versie. In veel gevallen kan het downloaden van een zogeheten 'firmware update' ervoor zorgen, dat de router in staat is het Wii-systeem te verbinden met het internet. Als je de besturingssoftware nog niet hebt laten bijwerken, surf dan naar de website van de fabrikant van je router, om te kijken of er updates beschikbaar zijn. We raden aan de firmware update te installeren en nog eens te proberen om verbinding te maken.

    Trage downloads of foutmeldingen bij het maken van een verbinding

    Dit wordt doorgaans veroorzaakt door storing met draadloze apparatuur. Klik hier voor meer informatie.

    Het signaal van de router (SSID) wordt niet gedetecteerd

    Het Access Point zal niet verschijnen bij 'Access Point zoeken', wanneer je 'Broadcasting' (uitzenden) op de router hebt ingesteld op 'No' (nee) of 'Disable' (uitschakelen). Bepaalde routers noemen dit 'Stealth' beveiliging. Je kunt de Broadcast-instelling veranderen in 'Yes' (ja) of 'Enable' (inschakelen), of je kunt het SSID op het Wii-systeem invullen in het scherm voor het handmatig instellen van een verbinding. Voor een lijst met bekende compatibele routers klik je hier. routers klik je hier.

    MAC Filtering

    Controleer de instellingen van je router om te zien of MAC Filtering aan staat. Als je er niet achter kunt komen of de instelling op je Wi-Fi-router aan of uit staat, wordt MAC Filtering waarschijnlijk niet gebruikt.
    Als MAC filtering aan staat, dien je het MAC-adres van de Wii in te vullen in een van de beschikbare invulvelden. Je vindt het MAC-adres van de Wii door:

    1. In het Wii-menu te kiezen voor 'Wii-instellingen' (de ronde knop met het woord 'Wii' erop, linksonder in beeld).
    2. Vervolgens te kiezen voor 'Internet' en daarna voor 'Systeeminformatie'.
    3. Ji ziet het MAC-adres van het Wii-systeem op de eerste regel.

    Maak je gebruik van een 'Pre-N' model Wi-Fi-router?

    Als je router een zogeheten 'Pre-N' router is, stelt deze zich mogelijk standaard in op de 'N'-frequentie. Deze instelling werkt niet met de Wii. Controleer de instellingen van de router (doorgaans onder het tabje 'Wireless') en zorg dat deze ingesteld is op 'Auto', 'Mixed' of iets dat daarop lijkt.

    Routerkanaal

    Als er andere draadloze apparaten in de omgeving zijn, kunnen ze het signaal in zulke mate verstoren dat het Wii-systeem geen verbinding kan maken met de router. Het kan helpen als je het kanaal op de router verandert. De meeste draadloze routers (Wi-Fi) hebben een kanalenbereik van 1 tot en met 11. De beste kanalen om te proberen zijn doorgaans 1 en 11, aangezien deze niet overlappen met andere kanalen. Je kunt de kanaalinstellingen van de router meestal vinden onder het tabje 'Wireless'.

    Als de bovenstaande stappen geen uitkomst bieden, dien je mogelijk 'Handmatig instellen' te gebruiken om de instellingen van je Wii-systeem te veranderen in 'Statisch IP-adres'

    De Wii een statisch IP-adres toekennen.

    1. Ga naar de instellingen van je router en zoek het beschikbare bereik voor IP-adressen (dit is doorgaans te vinden onder DHCP-informatie.)
    2. Als je deze informatie hebt gevonden, kies je een van de beschikbare IP-adressen en voer je deze, samen met Subnet- en Gateway-adressen, in bij de handmatige verbindingsinstelling van de Wii (klik hier voor uitleg over hoe je dit kunt doen).
    3. Als je het IP-adressenbereik niet kunt vinden in de routerinstellingen, kun je ze meestal bekijken via de IP-configuratie-instellingen van je pc (zie de paragraaf 'De IP-configuratie-instellingen bekijken' hieronder). Tel '10' op bij het getal in het laatste vakje en voer het IP-adres in bij de sectie 'Handmatig instellen' van de Wii.
    4. Vervolgens dien je ook de DNS-serverinformatie van je computer in te voeren op de Wii. Hiervoor moet je de IP-configuratie-instellingen controleren (zie de paragraaf 'De IP-configuratie-instellingen bekijken' hieronder). Hier vind je beknopte informatie over alle netwerkapparaten die op je pc geïnstalleerd zijn. Hieronder vind je ook de DNS-serverinformatie die je dient in te voeren via de sectie 'Handmatig instellen' op de Wii. Als er alleen een 'Primary DNS' vermeld staat, gebruik dan dit getal in de velden voor zowel Primary als Secondary DNS op het Wii-systeem.
    5. Als je deze informatie hebt ingevoerd, probeer je de verbinding opnieuw.

    De IP-configuratie-instellingen bekijken:

    1. Klik op de Startknop van je pc, linksonder in beeld.
    2. Klik op 'Uitvoeren'.
    3. Typ 'cmd' in het veld en druk op Enter.
    4. Typ 'IPCONFIG/ALL' en druk op Enter.