• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Er verschijnt geen cursor in beeld

    Let op: uit onze ervaringen is gebleken dat onderstaande oplossingen het beste kunnen worden geprobeerd met één Wii-afstandsbediening per keer.

    • Sommige spellen maken geen gebruik van de cursorfunctie van de Wii-afstandsbediening; lees de handleiding van het spel dat je speelt om je ervan te verzekeren dat dit spel gebruik maakt van de cursor. Je kunt ook proberen het spel te verlaten en terug te keren naar het Wii-menu om daar de Wii-afstandsbediening te gebruiken en te controleren of de cursor te zien is. Als de cursor nog steeds niet verschijnt, probeer dan de onderstaande stappen.
    • Probeer je meerdere Wii-afstandsbedieningen te gebruiken in het Mii-personagekanaal of het fotokanaal? In deze kanalen kun je alleen de Wii-afstandsbediening gebruiken die is toegewezen aan speler 1.
    • Controleer of de aanwijzer van de Wii-afstandsbediening vrij is van belemmeringen en vuil (stickers, grote vlekken, etc.). De aanwijzer is de donker getinte rechthoek aan de voorkant van de Wii-afstandsbediening.
    • Controleer het batterijniveau van de batterijen in de Wii-afstandsbediening. Zet het Wii-systeem uit, open het batterijklepje van de Wii-afstandsbediening en druk op de rode SYNC-knop. Het aantal brandende lampjes geeft aan hoe vol de batterijen in de Wii-afstandsbediening zijn. Als er vier lampjes branden, betekent dat dat de batterijen nog helemaal vol zijn. Uit onze ervaringen is gebleken dat de cursor mogelijk niet verschijnt wanneer het batterijniveau is gedaald tot één of geen brandende lampjes. Je kunt ook op de HOME-knop van de afstandsbediening drukken. Onderaan in beeld wordt vervolgens van iedere verbonden afstandsbediening aangegeven wat het batterijniveau is. Probeer voor het oplossen van dit probleem nieuwe batterijen te gebruiken, indien beschikbaar, zodat alle lampjes gaan branden. Als je nieuwe batterijen hebt geplaatst, maar nog steeds niet alle vier de lampjes branden, dan dient je Wii-afstandsbediening gerepareerd te worden. Neem contact op met Nintendo om mogelijke oplossingen te bespreken. Ga naar de contactpagina voor de juiste contactinformatie.
    • De Wii-afstandsbediening(en) synchroniseren:

      Druk op de POWER-knop op de Wii-afstandsbediening om te controleren of het Wii-systeem hierdoor aan wordt gezet.

      • Als dat het geval is, is de Wii-afstandsbediening gesynchroniseerd met het systeem. Ga verder naar de volgende paragraaf.
      • Als het systeem hierdoor niet wordt aangezet, zet het systeem dan aan met de POWER-knop op het systeem en probeer de Wii-afstandsbediening te synchroniseren. Klik hier voor gedetailleerde instructies daarvoor.
        • Als de synchronisatie mislukt, is er waarschijnlijk een probleem met de Wii-afstandsbediening. Neem contact op met Nintendo om mogelijke oplossingen te bespreken. Ga naar de contactpagina voor de juiste contactinformatie.
        • Als de synchronisatie lukt, maar de cursor nog steeds niet verschijnt, probeer dan indien mogelijk een andere Wii-afstandsbediening.
        • Als tenminste één Wii-afstandsbediening wel werkt, is er waarschijnlijk een probleem met de eerste afstandsbediening, en dient deze te worden gerepareerd. Bel met 030-6097166 in Nederland en 03-224 7683 in België om mogelijke oplossingen te bespreken of klik hier om ons een e-mail te sturen.
        • Als je maar één Wii-afstandsbediening hebt, of als je geen werkende afstandsbedieningen hebt, probeer dan de volgende stappen.
    • Zorg dat je de Wii-afstandsbediening op de juiste afstand van de tv (1 tot 3 meter) gebruikt, dat de afstandsbediening recht voor de tv wordt gebruikt, dat er geen felle lichtbronnen zijn die de werking van de Wii-afstandsbediening kunnen verstoren, en dat de sensorbalk op de juiste manier is geplaatst (zie De sensorbalk aansluiten).
    • Controleer het snoer van de sensorbalk op gerafelde draden en knikken in de bedrading en zorg ervoor dat de sensorbalk vrij is van belemmeringen.
    • Als je wel kunt bladeren met de plus- en minknop, maar nog geen cursor ziet, is er waarschijnlijk een probleem met de sensorbalk. Klik hier voor meer informatie over de sensorbalk.
      • Als het drukken op de plus- en minknop geen effect heeft, is er waarschijnlijk een probleem met de Wii-afstandsbediening. Bel met 030-6097166 in Nederland en 03-224 7683 in België om mogelijke oplossingen te bespreken of klik hier om ons een e-mail te sturen.