• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Mijn Wii-afstandsbediening werkt niet meer

    Als je een Wii-afstandsbediening hebt die gesynchroniseerd was met het Wii-systeem en naar behoren werkte, maar waarop nu alleen de lampjes één keer knipperen en daarna uitgaan, probeer dan de volgende stappen:

    1. Zet het Wii-systeem aan en wacht tot het Gezondheids- en veiligheidsscherm verschijnt (druk niet op A).
    2. Open het SD-kaartklepje aan de voorkant van het systeem en houd de rode SYNC-knop vijftien seconden ingedrukt. Dit wist alle gesynchroniseerde Wii-afstandsbedieningen uit het systeem.
    3. Verwijder het batterijklepje op de Wii-afstandsbediening en synchroniseer deze opnieuw met het Wii-systeem, door op de rode SYNC-knop te drukken. Druk daarna op de rode SYNC-knop op het Wii-systeem. Herhaal deze stap voor iedere Wii-afstandsbediening die je wilt gebruiken en controleer of ze allemaal naar behoren werken.
    4. Als de bovenstaande stappen niet helpen, verwijder dan de batterijen uit de Wii-afstandsbediening en laat ze er minstens twee tot drie minuten uit. Doe daarna de batterijen terug in de afstandsbediening en synchroniseer deze opnieuw met het Wii-systeem. Controleer of de afstandsbediening naar behoren werkt.

    Als na deze stap (de batterijen verwijderen en terugplaatsen, en de Wii-afstandsbediening opnieuw synchroniseren) de afstandsbediening nog steeds niet naar behoren werkt, probeer dan, indien beschikbaar, een andere Wii-afstandsbediening te synchroniseren met het Wii-systeem.

    • Als een andere Wii-afstandsbediening wel werkt, dient de vorige afstandsbediening gerepareerd te worden. Klik hier om contact op te nemen met de Nintendo Technische Dienst.
    • Als meerdere Wii-afstandsbedieningen dezelfde problemen vertonen, of als je maar één Wii-afstandsbediening hebt, dient het Wii-systeem gerepareerd te worden. Neem contact op met Nintendo om mogelijke oplossingen te bespreken. Ga naar de contactpagina voor de juiste contactinformatie. Stuur zowel het Wii-systeem als de Wii-afstandsbediening(en) en sensorbalk op om te zorgen dat het probleem snel en afdoende kan worden opgelost.