• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Het systeem werkt enige tijd, maar gaat daarna vanzelf uit

    Als dit probleem af en toe optreedt (maar niet vaak of regelmatig), klik dan hier om onze oplossingen voor het 'Geen stroom'-probleem door te lezen.

    Als je in staat bent het systeem aan te zetten, waarna het steeds vanzelf weer uit gaat, heeft het probleem waarschijnlijk te maken met oververhitting of met een niet door Nintendo goedgekeurd accessoire dat de Wii-voeding laat uitvallen. Let op de volgende zaken:

    1. Controleer of de voeding is voorzien van het woord 'Wii' en het modelnummer 'RVL-002 (EUR)'. Niet door Nintendo goedgekeurde producten zijn niet volledig compatibel en werken mogelijk niet correct.
    2. Gebruik geen producten die niet door Nintendo zijn goedgekeurd, zoals bepaalde geheugenkaarten, controllers en zogeheten cheat-apparaten of -software. Een aantal van deze producten is slecht gefabriceerd en brengt mogelijk schade toe aan het systeem. Als een dergelijk product is aangesloten op het systeem, verwijder dat product dan en probeer de Wii-voeding opnieuw te installeren (zie hier).
    3. Controleer alle accessoires, al dan niet goedgekeurd, op fysieke schade. Fysieke schade, zoals gerafelde snoeren of een gebarsten behuizing, kan ertoe leiden dat het systeem vanzelf uit gaat. Verwijder beschadigde producten en probeer de Wii-voeding opnieuw te installeren (zie hier).
    4. Zorg dat er voldoende mogelijkheid tot ventilatie is voor het Wii-systeem. Vermijd gebruik van de Wii, wanneer deze op een tapijt ligt of in een afgesloten ruimte is geplaatst. Als je de Wii staand hebt geplaatst, zorg dan dat de ventilatieopening aan de onderkant zich precies boven het gat in de plastic standaard bevindt en dat de luchtdoorstroom niet wordt belemmerd door andere materialen.
    5. Controleer de ventilatieopeningen aan de achter- en zijkant van de Wii op opgehoopt stof. Als het systeem onvoldoende geventileerd kan worden, gaat het vanzelf uit om oververhitting te voorkomen. Als je opgehoopt stof aantreft, verwijder dat dan met een stofzuiger, voorzien van een opzetstuk met een zachte borstel.
    6. Als deze stappen geen succes hebben, probeer dan de Wii-voeding opnieuw op te starten. Klik hier voor instructies over hoe je dit kunt doen.