• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Spellen


    In 2019 sluiten we het Wii-winkelkanaal dat gebruikt wordt op de Wii en de Wii U. Dit kanaal is in gebruik sinds december 2006.

    Lees dit artikel voor alle einddata per dienst.


    Wat kan ik downloaden in het Wii-winkelkanaal?

    In het Wii-winkelkanaal kun je Nintendo Points inwisselen om een selectie van je favoriete klassieke speltitels te downloaden voor het Nintendo Entertainment System™ (NES), het Super Nintendo Entertainment System™ (Super Nintendo), de Nintendo 64™ (N64), de SEGA MEGA DRIVE™, de Turbografx™ (PC Engine), NEOGEO™, Commodore 64™, SEGA MASTER SYSTEM™ en Virtual Console Arcade (originele spellen uit de speelhallen). Het Wii-winkelkanaal biedt bovendien toegang tot WiiWare, een selectie van compleet nieuwe, downloadbare software die uitsluitend beschikbaar is voor de Wii. Na het downloaden van software in het Wii-winkelkanaal, verschijnt deze als een apart kanaal in het Wii-menu.

    Krijg ik een handleiding bij de spellen die ik download in het Wii-winkelkanaal?

    Ja, bij ieder spel dat je downloadt in het Wii-winkelkanaal krijg je een digitale handleiding. Druk tijdens het spelen van een gedownload spel op de HOME-knop om het HOME-menu te openen en kies HANDLEIDING om de handleiding van het spel te openen.

    Wat doet de knop BIJWERKEN bij bepaalde spelbeschrijvingen in het Wii-winkelkanaal?

    Deze knop geeft aan dat er uitbreidingen beschikbaar zijn voor het spel. Als je het spel al gedownload hebt, kun je BIJWERKEN kiezen om de uitbreidingen kosteloos te downloaden. Let op: het bijwerken van een spel kan invloed hebben op de opgeslagen spelvoortgang.

    Ik heb een spel gedownload in het Wii-winkelkanaal, maar het werkt niet naar behoren. Hoe kan ik dit oplossen?

    Als je problemen ondervindt met een spel dat je hebt gedownload in het Wii-winkelkanaal, kun je het gratis opnieuw downloaden. Als er uitbreidingen of verbeteringen beschikbaar zijn voor een bepaald spel, kun je dat zien aan de knop BIJWERKEN bij de spelbeschrijving in het Wii-winkelkanaal. Neem contact op met de klantenservice van Nintendo als het probleem blijft optreden.

    Zijn de spellen voor de Virtual Console hetzelfde als de oorspronkelijke spellen, of zijn ze aangepast?

    De spelinhoud, weergave van bewegingen, etc. van Virtual Console-spellen zijn exact gelijk aan die van het origineel zoals dat werd uitgegeven. Het oorspronkelijke programma, de personages, het geluid etc. zijn niet gewijzigd. Hoewel het overbrengen van spellen van de oorspronkelijke systemen naar de Virtual Console kan leiden tot minuscule veranderingen in de weergave van de spellen, hebben deze veranderingen geen gevolgen voor de spelbeleving.

    Is er een makkelijke manier om te weten te komen welke Controller ik kan gebruiken voor een bepaald spel?

    Ja, elk spel in het Wii-winkelkanaal heeft een informatiescherm. De Controller-pictogrammen geven aan welke Controllers je kunt gebruiken voor het betreffende spel.

    Kan ik geld terugkrijgen voor iets wat ik heb gedownload in het Wii-winkelkanaal?

    Nee, spellen en software die je downloadt in het Wii-winkelkanaal kunnen niet worden ingewisseld voor geld en zijn niet overdraagbaar.