• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Geluid

    Wat kun je in het fotokanaal zoal met audiobestanden doen en welke bestandstypes worden daarbij ondersteund?

    • Je kunt in het fotokanaal audiobestanden gebruiken als achtergrondmuziek bij diashows.
    • In versie 1.0 kun je alleen MP3-bestanden gebruiken en in versie 1.1 alleen AAC-bestanden. AAC-bestanden hebben een .m4a-extensie.

    Wat zijn AAC-bestanden?
    AAC-bestanden MP4-bestandstypes die zijn gecodeerd met AAC en een .m4a-extensie hebben.

    Hoe zet ik audiobestanden om naar AAC-bestanden?
    Dit is afhankelijk van de context waarbinnen je de audiobestanden gebruikt. Nintendo kan hier dus geen gedetaileerde instructies voor geven.

    Is het mogelijk om de nieuwe mogelijkheden van versie 1.1 te gebruiken, maar toch MP3-bestanden te kunnen blijven afspelen?
    Helaas kunnen de nieuwe mogelijkheden van versie 1.1 niet individueel geïnstalleerd worden. Als je gebruik wilt blijven maken van MP3-bestanden, zul je dus versie 1.0 moeten blijven gebruiken.

    In de toekomst wil Nintendo graag diensten aan gaan bieden die gebruik zullen maken van AAC-bestanden. Deze maken een betere geluidskwaliteit mogelijk, dus we hopen dat je hier begrip voor hebt.

    Vinden jullie het niet onredelijk dat ik in de nieuwe versie van het fotokanaal niet langer gebruik kan maken van MP3-bestanden, terwijl ik dat tot nu toe wel kon?
    AAC biedt een hogere compressiesnelheid dan MP3. Daardoor zorgt AAC in de meeste gevallen voor een betere geluidskwaliteit.

    In de toekomst wil Nintendo graag diensten aan gaan bieden die gebruik zullen maken van AAC-bestanden. Deze maken een betere geluidskwaliteit mogelijk, dus we hopen dat je hier begrip voor hebt.

    Om gebruikers die tot nu toe veel plezier hadden van de mogelijkheid om MP3-bestanden te gebruiken in het fotokanaal tegemoet te komen, hebben we de nieuwe versie van het fotokanaal zo ontworpen dat je hem niet noodzakelijkerwijs hoeft te installeren. Zo kunnen gebruikers die dat willen de oude versie behouden en MP3-bestanden blijven gebruiken. Zelfs nadat de nieuwe versie van het fotokanaal is geïnstalleerd, kun je terug gaan naar de oude versie door de bestanden met de nieuwe informatie te verwijderen.