• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Algemene speltips

    Endless Ocean 2: Adventures of the Deep brengt een adembenemende onderwaterwereld naar je woonkamer. Ga op zoek naar zeldzame vissen, waardevolle schatten en eeuwenoude geheimen.

    Met zoveel te zien en te doen, kun je misschien wel een paar tips gebruiken bij het verkennen van de niet eerder in kaart gebrachte wateren.


    Vissen vinden

    Aan zeeleven geen gebrek in Endless Ocean 2: Adventures of the Deep, maar het kan gebeuren dat je wordt omgeven door 10.000 palingen, terwijl je op zoek bent naar een haai.

    Als je bijvoorbeeld het verzoek hebt gekregen om een bepaalde vis te fotograferen, maar niet meer weet waar je die vis kunt vinden, kun je terecht in de Marine Encyclopedia. Zelfs vissen die je nog niet eerder hebt gezien, of aan je encyclopedie hebt toegevoegd, worden getoond als silhouet. Zodra je de hoofdverhaallijn in het spel uitgespeeld hebt, kun je door deze silhouetten te selecteren informatie krijgen over waar je deze vissen kunt vinden.

    Natuurlijk ben je er nog niet als je hoofd onder water verdwijnt. Om in de buurt van een bepaalde vis te komen, zul je nog het nodige werk moeten verrichten. Als je op zoek bent naar een kleine vis, kun je Océane het beste als duikpartner kiezen. Haar kennis is van onschatbare waarde. Ga je echter op zoek naar een grotere vis, dan is de geroutineerde Hayako de aangewezen duiker om mee te nemen. Onthoud ook dat sommige vissen zich alleen gedurende bepaalde tijden laten zien.

    Houd deze tips in gedachte en je zult merken dat geen vis je nog zal ontsnappen!


    Stijgt het water je naar de lippen?

    Duik je meteen in het diepe of voel je liever eerst wat de temperatuur van het water is? De duikapparatuur die je aanschaft in Endless Ocean 2: Adventures of the Deep, zorgt ervoor dat je de omgeving in alle vrijheid kunt verkennen, zonder dat je angstvallig je zuurstofvoorraad in de gaten hoeft te houden.

    Hoewel de belangrijkste apparatuur, die je nodig hebt om nieuwe gebieden vrij te spelen, beschikbaar komt naarmate het verhaal zich ontvouwt, zijn er momenten waarop je zou wensen dat je wat meer tijd en geld in betere apparatuur had gestoken.

    Met het vinden van verloren voorwerpen, je werk als gids en het in kaart brengen van onbekende wateren kun je geld verdienen. Hiermee kun je bij Nancy, op Nineball Island, de nieuwste duikapparatuur aanschaffen. En hoewel dit je misschien afleidt van je doel om de grote mysteriën van de wereldzeeën te ontrafelen, zul je merken dat dit veel beter gaat met een goede duikuitrusting.

    Als je zonder zuurstof komt te zitten, word je simpelweg naar het wateroppervlak teruggebracht, en kun je opnieuw aan je duik beginnen. Maar naarmate je dichter bij de waarheid achter het Drakenlied komt, en diepe, duistere wateren verkent, kan dit leiden tot frustratie, en zou je wensen dat je je beter had voorbereid!


    Handige aanwijzingen

    Er valt zoveel te beleven in Endless Ocean 2: Adventures of the Deep, dat je soms niet meer weet waar je nog naartoe kunt. Vooral als je de aanwijzingen hierboven volgt en aan alle verzoeken probeert te voldoen, kun je de grote lijnen van het spel nog wel eens uit het oog verliezen.

    Maar maak je geen zorgen. Er zijn genoeg manieren om erachter te komen wat je nog kunt doen, en het avontuur een andere wending te geven. Onthoud om te beginnen wie je vrienden zijn. Op Nineball Island vind je andere duikliefhebbers, die je suggesties of belangrijke informatie kunnen geven.

    Maak er een gewoonte van om de notities op Nineball Island regelmatig te bekijken. Je vindt er een lijst met onvoltooide verzoeken, een samenvatting van het verhaal, hints over de locaties van zeldzame voorwerpen en nog veel meer!

    Als je daarentegen te veel van de zee houdt om tijd aan land door te brengen, kun je ook gewoon aan boord van je boot springen, in de hoop dat je nieuwe gebieden vindt om te verkennen.

    Bezoek de officiële website.