• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Schaaf secondes van je tijd in Mario Kart Wii

    Bochten afsnijden
    Waarom zou je op de weg blijven als je een bocht of twee kunt afsnijden? In Mario Kart Wii zijn er tal van manieren om seconden van je tijd te schaven of een voorsprong te pakken voor je rivalen zelfs maar merken dat je een snellere route hebt genomen. Bekijk deze hints en tips om extra rap de beker te pakken in de Grand Prix-parkoersen van dit spel.

    Coconut Mall
    Zoals je zou verwachten in een gigantisch winkelcentrum, zijn er allerlei alternatieve routes die je kunt nemen om je tijd te verbeteren. Zorg er allereerst voor dat je altijd de roltrap pakt die in de juiste richting beweegt. Omhoog dus. Direct na de eerste roltrap kun je naar rechts gaan voor een handige shortcut, door de wandelgang als je geen Dash Mushroom hebt, of door de open winkeldeur om zelfs nog meer af te snijden.

    DK's Snowboard Cross
    Deze lastige shortcut vergt een Dash Mushroom en is alleen geschikt voor de dapperste coureurs. Je daalt van de berg af en steekt het heuvelachtige stuk sneeuw vol schansen over. In de verte zie je een scherpe bocht. Hoewel je in deze bocht een voorwerp kunt grijpen en een snelheidopvoerende stunt kunt uitvoeren, kun je nog wat waardevolle seconden pakken door hem helemaal af te snijden. Ga naar rechts zodra de beschermende barrière ophoudt en gebruik een Dash Mushroom om over de afgrond te vliegen. Vergeet niet te springen en kijk niet omlaag!


    Daisy Circuit
    Deze goed verborgen shortcut schept beslist afstand tussen jou en de tegenstanders die je op de hielen zitten. Als je bij de eerste grote bocht naar rechts gaat, blijf je rechts gaan, richting het gebouw op de hoek. Hier zie je een kleine doorgang. Rijd hier doorheen, de trap op, over de snelheidsstrip en pak de eerste plaats.


    Koopa Cape
    De bergpaden en het snelstromende water van Koopa Cape zorgt van begin tot eind voor plankgaspret. Onthoud de volgende tips om nóg harder te gaan. Zolang je je in het water van dit parkoers bevindt (zowel bovengronds als in de glazen tunnel) zorgt de stroming voor extra snelheid. Als je een Dash Mushroom hebt, verlaat je de rivier vlak voordat je afdaalt in de onderwatertunnel, en gebruik je de Mushroom om over het stukje grond achter het enorme rode schildpadschild te scheuren. Je kans op de totale overwinning wordt in één klap een stuk groter.


    Dry Dry Ruins
    Deze enorme racebaan is de droom van iedere bochtafsnijder! Met een flinke dosis Dash Mushrooms kun je buiten de begane paden treden en niet langer tijd verspillen. Je kunt bijvoorbeeld het stukje zand achter het enorme Yoshi-standbeeld afsnijden, maar er zijn er nog veel meer. Nog een goede tip is het zand dat zich gedurende de race opstapelt in de vergane tempel. Dit kun je gebruiken om stunts uit te voeren. Zoals op alle banen zijn er allerlei achtergrondelementen die je kunt gebruiken als gelegenheidsschansen. In dit geval zijn de pilaren die op je vallen ideaal om stunts te beginnen.


    Moonview Highway
    Alles wat je voor een paar seconden bij de chaos van Moonview Highway weghoudt moet je koesteren! Deze shortcut vind je door naar links te gaan op de eerste bocht van het parkoers. Je ziet een paar voorwerpen tegen de muur, maar als je iets verder gaat en de barrière ontwijkt, kom je terecht op een klein platform dat een stuk van de weg afsnijdt en nog een voorwerp herbergt. Maar daarna moet je echt weer de verkeersdrukte in.


    Wario's Gold Mine
    Het is al een uitdaging op de baan te blijven in Wario's Gold Mine, dus alles wat je een voordeel geeft ten opzichte van je tegenstanders is meer dan welkom. Als je op het stuk baan komt waar mijnwagentjes rondrijden, volg je het parkoers zo ver naar links als mogelijk is. Je ontdekt dan een geheime grot vol voorwerpen en snelheidsstrips. Als je echt zoveel mogelijk seconden van je tijd wilt schaven, geeft een trucje op de eerste halfpipe-schans van het parkoers je net dat beetje snelheid dat je nodig hebt om iets van de bocht af te snijden. Iedere seconde telt!


    Maple Treeway
    De onverharde wegen van Maple Treeway zetten je wellicht aan het denken over de verschillende kart- en motoropties die je hebt. Voor de eerste keer zijn er ook off-road karts die ontworpen zijn voor modderige situaties. Maar welke kart je ook kiest, het bochtenwerk van Maple Treeway is ideaal om te slippen en extra snelheid op te bouwen. Met de motoren kun je dat wel vergeten. Al maakt de mogelijkheid om wheelies te maken die natuurlijk weer erg aanlokkelijk.

    Wat je ook kiest om in rond te rijden, de volgende tip is zeker handig. Ga in Maple Treeway naar links of naar rechts van de weg zodra je voorbij het stuiterende net bent in het laatste rechte stuk. Doe dit en je vindt holle boomstammen met snelheidsstrips waarmee je de rest in de laatste seconden voorbijsjeest. Onthoud ook dat de bladerstapels die overal liggen voorwerpen verbergen. Erdoorheen rijden kan een Dash Mushroom opleveren om je verder te helpen!

    Net dat beetje extra snelheid
    Het extra beetje snelheid van Dash Mushrooms helpt altijd om een voorsprong op te bouwen. Maar precies weten waar je ze moet gebruiken onderscheidt simpele coureurs van echte racekampioenen.