Mario & Sonic op de Olympische Spelen Rio 2016™

Systeem: Nintendo 3DS Releasedatum: 08-04-2016

Belangrijke informatie

Het zal vanaf 27 maart 2023 niet langer mogelijk zijn om aankopen te doen in de Nintendo eShop voor de Wii U en de verschillende Nintendo 3DS-systemen.
Abonneer je op op
YouTube
QRCodes_3DS_MarioAndSonicAtTheRio2016OlympicGames.png

Ontdek nu de gratis demo*

Je kunt nu een demo van Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Rio 2016 downloaden! Scan de QR Code om naar het gedeelte van de Nintendo eShop te gaan waar je de demo kunt downloaden.

Ontdek hoe je de QR Code kunt scannen

CI7_3DS_MarioAndSonicattheRio2016OlympicGames_Mario.jpg


De disciplines

Ontdek veertien olympische disciplines zoals voetbal en tafeltennis met een bijzondere twist! Naast de klassieke onderdelen zoals boogschieten en zwemmen, wordt er voor het eerst in 112 jaar ook weer golf gespeeld op de Olympische Spelen!

Deelnemers die een extra uitdaging zoeken, kunnen laten zien wat ze waard zijn in viertien Plus-disciplines. Dat zijn klassieke sporten met een speciaal Mario- en Sonic-tintje. Laat je meevoeren door de golven die een Thwomp veroorzaakt in de 100 m vrije slag Plus, of race extra snel naar de finish met power-ups in de 100 m Plus.

CI7_3DS_MarioAndSonicattheRio2016OlympicGames_GoForGold_01.jpg

Ga voor goud met je Mii!

In de game vind je twee spelstanden voor één speler. In de spelstand 'Rio 2016 spelen' kun je olympische disciplines of Plus-disciplines naar keuze spelen. In de stand 'De weg naar Rio' speel je als je Mii-personage en volg je een verhaallijn.

Als je aankomt in Rio, ben je vastberaden om eeuwige roem te vergaren op de Olympische Spelen. Je komt erachter dat er een hevige rivaliteit bestaat tussen de sportscholen van Mario en Sonic. Afhankelijk van de sportschool waarbij je jezelf aansluit zie een uniek verhaal. Ga jij de uitdaging aan met Sonic of met Mario?

Maak je Mii sterker met outfits

Pas de kleding van je Mii-personage aan voor een individuele look en sterkere eigenschappen!

CI7_3DS_MarioAndSonicattheRio2016OlympicGames_GoForGold_02.jpg

Als je begint met je training in 'De weg naar Rio', verdien je trainingspunten (TP). Zodra je genoeg TP hebt, stijgt je Mii-personage in niveau. Hoe hoger het niveau, des te meer outfits je kunt kiezen voor je Mii. Je kun je Mii-personage ook sterker maken met allerlei sportaccessoires. Met golfclubs, bokshandschoenen en talloze andere items kun je je vaardigheden een boost geven.

In het hoofdverhaal in 'De weg naar Rio' kun je een mooi Mario-kostuum winnen door het verhaal van Mario uit te spelen. Als je het verhaal van Sonic uitspeelt, word je beloond met een cool, blauw Sonic-kostuum. Je kunt het Mario-kostuum sterker maken met de verschillende Mario-amiibo-figuurtjes**. Met de Sonic-amiibo** kun je ervoor zorgen dat het Sonic-kostuum krachtiger wordt.

CI7_3DS_MarioAndSonicattheRio2016OlympicGames_Sticks.jpg



De deelnemers

Naast Mario, Sonic en je Mii-personage kun je met allerlei andere personages spelen die zich voor de verschillende onderdelen hebben gekwalificeerd! Je hebt de keuze uit 40 personages. Zo veel waren er nog nooit!

Dit zijn een paar van de atleten die je tegenkomt!

Werk samen met anderen

Je kunt ook je familie en vrienden uitdagen in de multiplayerstand om te zien wie de echte kampioen is. Met Download Play kunnen maximaal vier spelers het tegen elkaar opnemen, waarbij ze slechts één exemplaar van de game nodig hebben.*** Je kunt ook spelers van over de hele wereld uitdagen in de wereldranglijsten.

CI7_3DS_MarioAndSonicattheRio2016OlympicGames_GoForGold_03.jpg

Kun jij een volledige marathon lopen?

In deze volledig nieuwe spelstand kun je de afstand van een volledige marathon afleggen door je Nintendo 3DS-systeem bij je te dragen. Door een zo groot mogelijke afstand af te leggen kun je beloningen verdienen waarmee je je Mii sterker kunt maken!

In pocketmarathon kun je ook de Mii-personages van andere spelers ontmoeten door via je game verbinding te maken met de onlineklassementen* of door via StreetPass gegevens uit te wisselen met anderen!

  • Ga voor goud op de Olympische Spelen met de ploeg van Mario en Sonic – met Mii-personages!
  • Doe mee aan 14 olympische disciplines met een bijzondere draai en aan 14 Plus-disciplines uit de werelden van Mario en Sonic.
  • Sluit je aan bij een sportschool in de verhaalstand 'De weg naar Rio'.
  • Pas de kleding van je Mii-personage aan voor een individuele look en sterkere eigenschappen!

*Hiervoor heb je een draadloze internetverbinding nodig. Ook moet je een Nintendo Network ID koppelen en akkoord gaan met de Nintendo Network-overeenkomst en het privacybeleid.

**amiibo zijn apart verkrijgbaar.

***Hiervoor heeft iedere speler een Nintendo 3DS-systeem nodig. Opmerking: in Download Play is maar een beperkt aantal personages beschikbaar.

TM USOC 36USC220506. Copyright © 2016 International Olympic Committee ("IOC"). All rights reserved. SUPER MARIO characters © NINTENDO. Trademarks are property of their respective owners. Nintendo 3DS is a trademark of Nintendo. © 2016 Nintendo. SONIC THE HEDGEHOG characters © SEGA. SEGA, the SEGA logo and Sonic The Hedgehog are either registered trademarks or trademarks of SEGA Holdings Co., Ltd. or its affiliates.

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Je hebt een NFC-lezer/-schrijver voor Nintendo 3DS (wordt apart verkocht) nodig om amiibo te kunnen gebruiken met Nintendo 3DS-, 3DS XL- en 2DS-systemen.

Voor het downloaden van demo's in de Nintendo eShop moet je een Nintendo Network ID koppelen. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Categorieën

Party, Sport

Spelers

1 - 4

Uitgever

Nintendo

Ontwikkelaar

SEGA

Meer informatie

Leeftijdsclassificatie

Nintendo 3DS Game Card

Systeem

Nintendo 3DS (Europese versie)

Releasedatum

08-04-2016

Leeftijdsclassificatie

PEGI 7

Talen

Engels, Duits, Frans, Spaans, Nederlands, Italiaans