Dr. Kawashima's Brain Training: Hoe oud is jouw brein?

Type

Virtual Console (Wii U)

Systeem

Wii U (Europese versie)

Releasedatum

Talen

Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Nederlands

Downloadgrootte

82,84 MB

Type

Nintendo DS Game Card

Releasedatum

Talen

Engels Duits Frans Spaans Nederlands Italiaans


Het legendarische Dr. Kawashima’s Brain Training was een gigantische hit op de Nintendo DS™ en heeft miljoenen spelers aangespoord om hun hersenen scherp te houden met eenvoudige dagelijkse oefeningen.

Brain Training bevat talloze verschillende reken- en taalkundige oefeningen waarmee je je grijze massa kunt trainen en die zo ontworpen zijn dat je ze maar een paar minuten per dag hoeft te spelen. Je kunt je training bijhouden met de ingebouwde kalender en je vooruitgang volgen aan de hand van je Brain Age-score (je 'hersenleeftijd').

Het spel heeft ook een aparte sudoku-stand voor als je je training even wilt onderbreken voor iets anders!

Oefeningen

Als je Dr. Kawashima's Brain Training voor het eerst speelt, wordt er gevraagd naar je geboortedatum. Daarna moet je aangeven of je rechts- of linkshandig bent. Vervolgens wordt je score (je 'hersenleeftijd') bepaald via een korte test, die de snelheid en de nauwkeurigheid meet waarmee je de oefeningen uitvoert.

Zodra je 'hersenleeftijd' is bevestigd, is het tijd om je hersens te gaan trainen en je score te verbeteren. Brain Training bevat talloze verschillende reken- en taalkundige oefeningen, die je maar een paar minuten per dag hoeft uit te voeren. Een ingebouwde kalender volgt je vooruitgang en voor elke dag waarop je de oefeningen uitvoert, krijg je een 'stempel'.

Sudoku

Brain Training bevat ook nog sudoku, voor als je je training even wilt onderbreken.

Je kunt nummers op het touchscreen schrijven en aan de zijkant van het veld aantekeningen maken, net als in de puzzels op papier. Er zijn drie moeilijkheidsniveaus beschikbaar voor de puzzels en er is ook nog een trainingsstand voor sudoku-beginnelingen.