Professor Layton en de Verloren Toekomst

Systeem: Nintendo DS Releasedatum: 22-10-2010

Sinds 20 mei 2014 is de Nintendo Wi-Fi Connection-dienst stopgezet en zijn de onlinefuncties (zoals online spelen, matchmaking, competities en ranglijsten) voor Nintendo DS-/DSi-software en Wii-software niet meer beschikbaar. Ga naar Klantenservice voor meer informatie.

Welkom op de officiële site voor Professor Layton en de Verloren Toekomst, het derde spel in de Professor Layton-serie. Layton en Luke reizen door de tijd om een nieuw, van puzzels vergeven mysterie op te lossen en Londen te redden!

Het verhaal en de achtergrond

De beroemde professor Layton en zijn assistent Luke Triton zijn een onderzoek begonnen naar de recente onthutsende gebeurtenissen in onze hoofdstad Londen. Het meest verontrustend is wel de verdwijning van onze gerespecteerde premier Bill Hawks. In de stad klinken geruchten dat de hele toestand met tijdreizen heeft te maken - misschien dat de premier zelfs naar de toekomst is verdwenen! Hoewel dit wel eens de grootste uitdaging uit Laytons loopbaan zou kunnen zijn, denken plaatselijke experts dat hij de enige is die deze zaak tot een goed einde zou kunnen brengen!

De calamiteiten begonnen vorige week, toen een zekere professor Stahngun een machine onthulde die volgens hem mensen door de tijd kon laten reizen. De professor had zijn machine duidelijk nog niet goed getest, want de demonstratie eindigde abrupt met een enorme explosie en de verdwijning van onze premier. Wat nu?

Dit is echter nog niet het hele verhaal. Uit betrouwbare bronnen blijkt dat in het hele land al enige tijd prominente wetenschappers verdwijnen. Dat niet alleen, het schijnt dat ook professor Layton de tijdreistheorie niet zomaar van de hand wijst. Eén informant stelt zelfs dat Layton een brief heeft ontvangen van een toekomstige Luke Triton! Ongelooflijk!

Professor Hershel Layton – beroemde archeoloog en oplosser van mysteriën. We hebben allemaal van zijn beroemde zaken gehoord, maar wie is hij zelf? Waar komt hij vandaan? En hoe komt hij aan die kenmerkende hoed?

De personages

Layton: De beroemde professor Hershel Layton krijgt het moeilijker dan ooit. Om deze zaak te kraken moet hij niet alleen naar de toekomst reizen maar ook diep in zijn verleden spitten om herinneringen uit lang vervlogen tijden aan het licht te brengen.

Luke: Luke staat de schok van zijn jonge leven te wachten, want hij komt oog-in-oog te staan met zijn toekomstige zelf. Toch is onze jonge speurneus vastberaden als altijd om Layton te helpen bij het oplossen van dit verontrustende mysterie.

Flora: Een bekend gezicht uit eerdere Layton-spellen. Flora sluit zich al snel weer aan bij haar favoriete detectiveteam om samen met hen het toekomstige Londen te onderzoeken.

Premier Bill Hawks: Als een gewaagd experiment mislukt, verdwijnt de premier op mysterieuze wijze. Kunnen Layton en Luke hem vinden voordat de boel helemaal in de soep loopt?

Inspecteur Chelmey en Barton: Deze dappere dienders onderzoeken vastberaden alle aanwijzingen die hen naar de verdwenen premier zouden kunnen leiden.

Dr. Stahngun: Uitvinder van een tijdmachine die tijdens de eerste demonstratie op spectaculaire wijze kapot gaat. Dr. Stahngun lijkt weinig berouwvol voor iemand die net de leider van het land heeft laten verdwijnen.

Puzzels en gameplay

Professor Layton en de Verloren Toekomst bevat meer puzzels dan ooit! Layton en Luke zijn wel even zoet met maar liefst 165 even pittige als prettige puzzels. Er zijn breinbrekers in alle soorten en maten: doolhoven, logische puzzels, plaatjespuzzels en vele andere!

De puzzels zijn kunstig verwerkt in het verhaal, zodat je bij elke voltooide puzzel het gevoel krijgt ook in het overkoepelende mysterie te zijn gevorderd. Je hoeft niet elke puzzel op te lossen om het verhaal te voltooien - je kunt een lastige puzzel altijd later nog eens proberen. Een temperamentvolle bij helpt je dit keer de puzzels te vinden die je eventueel hebt gemist.

Iedereen heeft wel een favoriete soort puzzels, terwijl andere soorten meer moeite kosten. Daarom is het slim om in elke omgeving met je stylus naar hintmuntjes te zoeken. Deze kunnen namelijk goed van pas komen als je vastloopt op een bepaalde breinbreker.

Je kunt bij elke puzzels drie handige hints kopen. Als je de puzzel dan nog niet hebt gekraakt, kun je een SuperHint gebruiken. Een SuperHint is een zeer duidelijke aanwijzing die je op de drempel van het juiste antwoord brengt.

De moeilijkheidsgraad van elke puzzel bepaalt hoeveel picarats je kunt verdienen met het oplossen ervan. Elke keer dat je een fout antwoord geeft, verlies je een paar picarats. Als je een beetje een perfectionist bent, kun je proberen zoveel mogelijk picarats te verdienen. Hoe meer picarats je aan het eind van het spel hebt verdiend, hoe groter de beloning!

Krijg je maar niet genoeg van die puzzels? Dan kun je elke week een nieuwe hersenkraker downloaden via de Nintendo Wi-Fi Connection! Deze worden toegevoegd aan je puzzelregister, zodat je ze wanneer je maar wilt kunt oplossen.

Er zijn ook extra speciale puzzels om je tanden in te zetten. Als je bijvoorbeeld Professor Layton en de Doos van Pandora hebt gespeeld, vond je wellicht een geheime code die je toegang geeft tot een bepaalde puzzel in De Verloren Toekomst...

Wat is er nieuw in Professor Layton en de Verloren Toekomst?

Geniet van nieuwe puzzels die de uitdaging fris en spannend houden. Probeer bijvoorbeeld eens een tangram in te vullen, zoek een pad door een zwaartekrachtdoolhof of ga springen als een kikker. Op belangrijke momenten in het verhaal moet je ook de geheel nieuwe Puzzelstrijd winnen.

Professor Layton en de Verloren Toekomst bevat gloednieuwe minigames die in de loop van het avontuur in Laytons koffer belanden. Help een papegaai pakjes bezorgen, bouw een hindernisbaan voor je eigen wagen, of verzamel stickers om het verhaal van een plaatjesboek te vormen. De minigames zijn zo leuk dat je ze allemaal wilt voltooien!

Als de gewone hints je niet verder helpen, kun je nu ook gebruik maken van de superhandige SuperHints. Deze kosten 2 hintmuntjes, maar als je echt niet verder komt heb je dat er natuurlijk wel voor over! Je kunt nu ook sommige hintmuntjes en verborgen puzzels vinden door objecten in beeld te activeren.

Om je memo's op het touchscreen te maken, kun je dit keer twee lijndiktes en acht kleuren gebruiken. Zo kun je nog duidelijker de memo's maken die je helpen puzzels en mysteriën te kraken!

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Categorieën

Puzzelen, Avonturenspel

Spelers

1

Uitgever

Nintendo

Ontwikkelaar

LEVEL-5

Functies

Internet

Leeftijdsclassificatie

Nintendo DS Game Card

Systeem

Nintendo DS

Releasedatum

22-10-2010

Leeftijdsclassificatie

PEGI 7

Talen

Engels, Duits, Frans, Spaans, Nederlands, Italiaans