Pokémon GO

Systeem: Tablets en smartphones Releasedatum: 16-07-2016

Reis heen en weer tussen de echte wereld en de virtuele wereld van de Pokémon met Pokémon GO voor de iPhone en Android-apparaten. Met Pokémon GO ontdek je Pokémon in een compleet nieuwe wereld, namelijk die van jezelf. Pokémon GO is gebaseerd op Niantics platform voor levensecht gamen en maakt gebruik van echte locaties om spelers aan te moedigen om in alle hoeken en gaten van de wereld op zoek te gaan naar Pokémon. In Pokémon GO kunnen spelers meer dan honderd verschillende Pokémon ontdekken.

In Pokémon-videogames komen levensechte locaties voor, zoals de Japanse regio’s Hokkaido en Kanto, New York en Parijs, die als inspiratie dienen voor de fantasyomgeving waarin de games zich afspelen. Nu wordt de echte wereld het decor.

CI7_SmartDevice_PokemonGo_Encounter1.jpg



Sta op en ga op zoek naar wilde Pokémon. Verken steden en plaatsen bij jou in de buurt of waar ook ter wereld en vang zoveel mogelijk Pokémon. Tijdens je speurtocht gaat je smartphone trillen als er een Pokémon in de buurt is. Als je een Pokémon ontmoet, gebruik je het touchscreen van je smartphone om een Poké Ball te gooien en hem te vangen. Ga behoedzaam te werk, want anders gaat hij ervandoor. Ga ook op zoek naar PokéStops. Deze bevinden zich bij bezienswaardigheden, zoals kunstobjecten in de openbare ruimte. Hier kun je nog meer Poké Balls en andere voorwerpen bemachtigen.

CI7_SmartDevice_PokemonGo_AvatarCustomization.jpg





Je Trainer personaliseren

Als je Pokémon GO voor het eerst speelt, geef je je Trainer door middel van kleding en accessoires je persoonlijke coole look. Je gepersonaliseerde personage verschijnt tijdens je tochten op de kaart en wordt weergegeven op je profielpagina. Daarnaast zien andere spelers je personage wanneer ze een Gym bezoeken waar jij zeggenschap over hebt.

Je Pokédex uitbreiden

In Pokémon GO verdien je Trainer-levels. Op de hogere levels kun je sterkere Pokémon vangen voor je Pokédex. Daarnaast heb je toegang tot krachtigere voorwerpen zoals Great Balls. Hiermee kun je gemakkelijker Pokémon vangen. Blijf Pokémon opsporen en ontmoeten om je level te verhogen.

Er zijn ook nog andere manieren om Pokémon aan je verzameling toe te voegen. En tijdens je zoektocht kun je bij PokéStops Pokémon-eieren vinden. Deze komen uit nadat je een bepaalde afstand hebt gelopen. Als ze uitkomen, kun je Pokémon tegenkomen die je nog nooit eerder hebt gezien.

CI7_SmartDevice_PokemonGo_MapView1.jpg



Sommige wilde Pokémon verschijnen vaker op bepaalde plaatsen bij jou in de buurt of ergens anders ter wereld. Zo hebben bepaalde Pokémon van het type Water een grotere kans om in de buurt van meren en oceanen te verschijnen. Als je niet in je eigen omgeving bent, moet je bedacht zijn op Pokémon die je normaal gesproken niet tegenkomt.

Als je genoeg Pokémon van dezelfde soort vangt, kun je een van hen evolueren. Dit is handig voor het vangen van Pokémon die je moeilijk in het wild kunt vinden. Als er bijvoorbeeld veel Poliwag bij jou in de buurt zitten, terwijl Poliwhirl juist moeilijk te vinden zijn, is het verstandig om grote aantallen Poliwag te vangen tot je uiteindelijk in staat bent een van hen tot een Poliwhirl te laten evolueren.

Je bij een team aansluiten en vechten

Op een bepaald moment in de game krijg je de vraag om je bij een van drie teams aan te sluiten. Zodra je lid bent van een team, kun je gevangen Pokémon toewijzen aan een lege Gym of aan een Gym waar een teamlid een Pokémon heeft geplaatst. Net als PokéStops zijn Gyms te vinden op locaties in de echte wereld. Omdat elke speler slechts één Pokémon in een bepaalde Gym kan plaatsen, word je aangemoedigd om samen met andere teamleden een sterke verdediging op te bouwen.

CI7_SmartDevice_PokemonGo_BattleDefault.jpg

Als een Gym al door een ander team opgeëist is, kun je die Gym uitdagen met je eigen Pokémon. Laat je gevangen Pokémon vechten tegen de Pokémon die de Gym verdedigen. Gevechten vormen een prachtige uitdaging. Gebruik tijdens een gevecht tegen de verdedigende Pokémon de twee aanvallen van je Pokémon. Ook kun je de aanvallen van de verdedigende Pokémon ontwijken door naar links en naar rechts te vegen. Als jouw Pokémon het gevecht wint, daalt het prestige van de Gym. Als het prestige van de Gym tot nul is gereduceerd, verliest het verdedigende team de zeggenschap over de Gym. Jij of een andere speler kan dan de zeggenschap overnemen door er een Pokémon in te plaatsen. Zodra je team de zeggenschap over de Gym heeft, kun je zijn prestige (en level) verhogen door je Pokémon te laten trainen met de verdedigende Pokémon. Als de Gym een hoger level krijgt, kan je team meer Pokémon aan de verdediging ervan toewijzen. Daarnaast kun je de handen ineenslaan met je vrienden en samen tegen een rivaliserende Gym vechten om zo sterkere Gyms sneller te verslaan.

Er zijn vele uiteenlopende uitdagingen in vele verschillende categorieën, zoals verkenningstochten en het vangen van Pokémon. Door deze uitdagingen te volbrengen kun je prestatiemedailles vrijspelen. Deze verschijnen in je profiel. Probeer zo veel mogelijk medailles vrij te spelen.

Pokémon GO Plus

Abonneer je op op
YouTube

Om de Pokémon GO Plus met de app Pokémon GO van Niantic Inc. te kunnen gebruiken heb je een update voor de app nodig, evenals een compatibele smartphone. Je kunt de Pokémon GO Plus gebruiken in combinatie met de volgende besturingssystemen:

iOS

Compatibele OS-versies: iOS 8 - 9

Compatibel met: iPhone® 5/5c/5s/SE/6/6s/6 Plus/6s Plus

Android

Compatibele OS-versies: Android 4.4 - 6.0

Compatibel met: Android 4.4 of nieuwere versies die Bluetooth® Smart (Bluetooth v4.0 of nieuwer) en 2 GB RAM of meer hebben.

De Pokémon GO Plus kan niet apart worden gebruikt.

Met de Pokémon GO Plus, een draagbaar apparaat dat apart verkrijgbaar is, kunnen spelers van Pokémon GO de game zelfs spelen als ze niet naar hun smartphone kijken. De Pokémon GO Plus is compatibel met zowel iOS als Android. Je kunt het accessoire met je smartphone verbinden via Bluetooth Low Energy. De Pokémon GO Plus wijst spelers op Pokémon en PokéStops in de buurt. Wanneer er een Pokémon in de buurt is, begint het apparaat te trillen en licht het ledlampje groen op. Je kunt één keer op de knop op het apparaat drukken om een Poké Ball te gooien. Bij een succesvolle vangst zal de Pokémon GO Plus licht geven en trillen.

De Pokémon GO Plus zal beginnen te trillen en blauw oplichten als er een PokéStop in de buurt is. Spelers kunnen items ontvangen door één keer op de knop op het accessoire te drukken. Je kunt de Pokémon GO Plus ook gebruiken terwijl Pokémon GO op de achtergrond van je smartphone actief is.

Opmerking: de Pokémon GO Plus zal ook signalen geven als er Pokémon met het in-game item Incense worden gelokt. Dit zal mogelijk zijn vanaf versie 0.39.0 voor Android/iOS. De nieuwe versie in de App Store voor iOS wordt beschouwd als 1.9.0. Pokémon GO houdt de afgelegde afstand zelfs bij als de app op de achtergrond actief is, zodat je eieren kunt laten uitkomen en snoep kunt verdienen voor een Buddy Pokémon.

Blijf op de hoogte van de Pokémon GO Plus en Pokémon GO op de officiële website voor Pokémon GO!

Gratis te spelen**

Pokémon GO kan straks gratis** gedownload worden in de App Store en Google Play. Pokémon GO is een gratis game waarin je elke keer weer vele geweldige dingen kunt doen en vele Pokémon kunt ontdekken. Spelers die hun beleving in Pokémon GO nog verder willen vergroten, kunnen in de app voorwerpen en extra's kopen. Spelers kunnen echt geld uitgeven aan PokéCoins, de gamevaluta in Pokémon GO. PokéCoins kunnen vervolgens ingewisseld worden voor meer mogelijkheden, extra voorwerpen en andere uitbreidingen.

Pokémon GO-pagina

*Zolang de voorraad strekt.

**Aankopen in de app zijn mogelijk.

Het 'rode speld'-element van Google Maps is een handelsmerk van Google Inc. en het productontwerp is een handelsmerk van Google Inc. onder licentie van The Pokémon Company.

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe AG. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe AG en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Uitgever

The Pokémon Company

Ontwikkelaar

Niantic, Inc.

Leeftijdsclassificatie

nader te bepalen

Tablets en smartphones

Systeem

Tablets en smartphones

Releasedatum

16-07-2016

Leeftijdsclassificatie

nader te bepalen