Affordable Space Adventures

Systeem: Wii U Releasedatum: 09-04-2015

Belangrijke informatie

Het zal vanaf 27 maart 2023 niet langer mogelijk zijn om aankopen te doen in de Nintendo eShop voor de Wii U en de verschillende Nintendo 3DS-systemen.

Beleef de ruimtereis van je dromen (zolang die maar niet te duur zijn) in Affordable Space Adventures voor de Wii U!

Je droomvlucht duurt niet lang, want het Small Craft™-ruimtescheepje dat je voor een prikkie huurde stort al snel en weinig sierlijk neer op een planeet waarop je dus echt niet wilt zijn. Zo begint een ontsnappingsmissie waarin je sfeervolle omgevingen verkent, met andere groentjes moet samenwerken, en zoveel gevaren moet overwinnen dat het eigenlijk onbegonnen werk is.

In dit avonturenspel met stealth-aspecten bestuurt je een ruimteschip met één, twee of drie spelers tegelijk. Loods het voertuigje door duistere wouden, overstroomde kamers, mechanische omgevingen en andere spookachtige locaties. De Wii U GamePad functioneert daarbij als besturingspaneel voor nauwkeurige controle over het ruimteschip. Je kunt er bijvoorbeeld de stuwraketten, antizwaartekrachtmotor en stabilisator mee bedienen. Zo boek je moeizaam voortgang door vijandige omgevingen waarin je omgevingspuzzels moet oplossen en robots ongezien moet passeren. Je ruimteschip was een mooie aanbieding, maar dat betekent ook dat je regelmatig te maken krijgt met doorgebrande zekeringen, falende motoren en een explosie hier en daar.

Verander je huismaker in een cockpit en bestuur het voertuig met drie bemanningsleden tegelijk. Eentje is de piloot, een andere speler is boordwerktuigkundge, terwijl een wetenschapper kan meedoen voor het bedienen van de scanner, schieten van lichtkogels en bewegen van het zoeklicht. Alleen de speler met de GamePad kan de status van het schip zien, dus moeten alle bemanningsleden informatie uitwisselen en goed naar elkaar luisteren, anders is het ruimtereisje snel voorbij.

  • Verken een spannende, spookachtige en sfeervolle wereld vanuit de cockpit van gammel ruimtescheepje.
  • Wees voorzichtig, scan de omgeving, ontwijk vijanden, en vergeet niet je meters in het oog te houden.
  • Bestuur het schip samenwerkend met je vrienden, of ga in je eentje de uitdaging aan.

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Interview

Nintendo of Europe: Allereerst willen we jullie bedanken voor jullie komst. Zouden jullie jezelf kunnen voorstellen en vertellen wat jullie rol is bij de ontwikkeling van Affordable Space Adventures?

CI7_WiiUDS_AffordableSpaceAdventures_daja2.jpg

Dajana Dimovska: Ik ben Dajana Dimovska, een van de eigenaren van KnapNok Games, en Nifflas is bij het project betrokken als creative director. Eigenlijk is dit een samenwerkingsproject van twee bedrijven. Bij KnapNok Games werken we met tien à twaalf mensen, en Nifflas vormt een eenmansbedrijf! Hij had nog nooit in zijn eentje een game voor een spelsysteem ontwikkeld, en dat is waarom we samen aan de slag zijn gegaan. Wij hebben ervaring met games voor spelsystemen, en we hebben verschillende lokale multiplayergames ontwikkeld, terwijl Nifflas zich heeft toegelegd op sfeervolle puzzelgames. Daarom vullen we elkaar prima aan.

We willen altijd met vernieuwende interfaces werken, zoals de twee schermen waar de Wii U gebruik van maakt. Nifflas had echter het briljante idee om spelers de game volledig met het touchscreen van de Wii U GamePad te laten besturen, en gameplay met twee schermen te creëren. Een van onze belangrijkste taken was dan ook om de interface voor het touchscreen te ontwerpen.

CI7_WiiUDS_AffordableSpaceAdventures_MrNygren.jpg

NoE: Misschien zijn er mensen die nog niet bekend zijn met de game. Zou je de game kort voor hen kunnen beschrijven?

Nifflas: Het is in wezen een soort 2D-scrolling game met een ruimteschip, en het doel is om in een vijandige omgeving in leven te blijven. Je hebt dit gammele ruimteschip ter beschikking en... nou ja, daar kun je prima mee vliegen als je het op de juiste manier gebruikt, maar als je het ding verwaarloost, dan kan het ontploffen. Soms wordt je door de game gedwongen om je schip tot het uiterste te drijven. Dan moet je de juiste balans vinden: mishandel je schip om tijdelijk heel snel te gaan, maar ga niet zo ver dat je met je schip de lucht in vliegt.

DD: Het low-budget aspect is erg belangrijk in de game: we willen echt de indruk wekken dat je in een goedkoop ruimteschip vliegt.

NoE: Het is net als wanneer je je rijbewijs haalt en je eerste auto krijgt. Het is geen geweldige wagen, maar je houdt er toch van.

Nifflas: Dit is je eerste ruimteschip.

DD: Heb je het geluid gehoord dat het ruimteschip maakt als je het start? (lacht) Dan krijg je meteen de juiste indruk van het schip.

CI7_WiiUDS_AffordableSpaceAdventures_Screenshot09.jpg

NoE: Je krijgt dus je eerste ruimteschip. Wat kun je ons nog meer vertellen over het verhaal achter de game?

Nifflas: Je huurt een ruimteschip van een bedrijf met de naam Uexplore. Die firma biedt ruimtereizen aan voor een zacht prijsje. Een beetje te zacht, eigenlijk. Hun moederschip stort neer op een planeet, en jij strandt op een planeet waar je eigenlijk niet naartoe wilde. Je doel is om een noodsignaal te versturen, maar als de game begint, is er geen schip in de buurt dat je signaal kan ontvangen. Er zit dan niks anders op dan de boel een beetje te verkennen.

DD: En zo lang mogelijk in leven te blijven! (lacht)

NoE: En hoe wordt de Wii U GamePad gebruikt om het schip te besturen?

DD: Je zit in de cockpit van je ruimteschip. Jij bent de kapitein, en je ziet alles op het scherm van de GamePad: de motoren, het landingsgestel, noem maar op. Daarnaast heb je een scanner, een zaklamp en een lichtkogel. Die dingen zijn nuttig. Je kunt de zaklamp bijvoorbeeld gebruiken in donkere gebieden en met de scanner kun je vijanden of voorwerpen opsporen. In deze game moet je constant vijanden ontwijken en ervoor zorgen dat je niet wordt ontdekt. Als je een vijand scant, zie je meteen waar deze gevoelig voor is, zodat je kunt proberen om zo min mogelijk geluid te maken, of om de temperatuur of elektrische lading van je schip binnen de perken te houden.

CI7_WiiUDS_AffordableSpaceAdventures_Screenshot04.jpg

Je bent dus eigenlijk voortdurend aan het sleutelen. Snelle reflexen zijn niet doorslaggevend in deze game. Het gaat erom hoe je je voortbeweegt, en dat vereist denkwerk. Wat we ook erg leuk vinden is de multiplayerstand, waarvoor we inspiratie hebben opgedaan in films en series zoals Star Trek. Je kunt de game met z'n drieën spelen, en in de multiplayerstand doet elke speler iets anders. Een speler speelt als boordwerktuigkundige, iemand anders bestuurt het schip, en de derde speler gebruikt de scanner en de lichtkogels en zo. Je krijgt dan echt het gevoel dat je het schip samen bemant.

NoE: Spelers kunnen dus zelf kiezen of ze tijdens het spelen communiceren en samenwerken, of dat een iemand de leiding neemt en bevelen geeft?

DD: Dat kunnen de spelers onderling bepalen, en dat maakt deze game ook zo leuk.

Nifflas: Maar dankzij de game is de communicatie tweerichtingsverkeer. Als je met z'n tweeën speelt, en als de boordwerktuigkundige niet echt vertrouwd is met de game, dan weet deze niet echt hoe het schip aanvoelt. Hij kan de motoren dan op halve kracht laten draaien, waardoor de speler die aan het stuur zit ineens heel langzaam zou vliegen...

DD: En die weet dan niet waarom! (lacht)

Nifflas: De boordwerktuigkundige zegt dan: "Ik laat de motoren op halve kracht draaien, dus je kunt nu heel voorzichtig verder vliegen." De piloot kan dan merken dat het schip ongelooflijk onstabiel wordt en zeggen: "Nee, wacht, het schip is zo niet stabiel genoeg!" Onderling overleg is dus echt geen overbodige luxe.

CI7_WiiUDS_AffordableSpaceAdventures_Screenshot10.jpg

DD: Het duurt echter even voordat spelers daar achter komen. Vlak voordat ik hierheen kwam, was ik in Berlijn op een multiplayersessie om de game te testen met andere ontwikkelaars die ook lokale multiplayergames maken. Toen we voor het eerst met z'n drieën speelden, met mensen die de game nog nooit hadden gespeeld, merkten we wat interessants. Je moet natuurlijk samenwerken, maar dat zijn de meeste spelers niet gewend bij lokale multiplayergames. Meestal moet je juist tégen elkaar spelen, of samenwerken in shooters waarin iedereen toch min of meer zijn eigen gang kan gaan. In onze game zul je het echter niet overleven als je niet met elkaar praat. Vaak zie je dat boordwerktuigkundigen als een kind te werk gaan en roepen: "O nee! O nee! Het schip raakt oververhit!" De speler die aan de stuurknuppel zit, schreeuwt dan terug: "Waar ben je mee bezig?! Hou op!" (lacht)

krijgt ze in NoE: Je mag er niet van uitgaan dat mensen hun eerste ruimteschip besturen en dat ze niet eerst een beetje gaan experimenteren. En dan de vraag die iedereen wil stellen: is er een grote, rode knop waar je beslist niet aan mag komen?

DD: (lacht)

Nifflas: Misschien moeten we zo'n knop toevoegen! (lacht)


NoE: We hebben vastgesteld dat het schip in het begin nogal krakkemikkig is. Kun je je schip gaandeweg wel verbeteren?

Nifflas: Dat klopt. Het schip is eigenlijk kapot wanneer je met de game begint. Terwijl je speelt, repareert het schip zichzelf. Op een bepaald punt in de game krijg je dan nieuwe systemen, maar je krijgt ze in een bepaalde volgorde. Het is dus een verrassing.

DD: Die systemen voelen aan als upgrades, maar dat zijn het eigenlijk niet. Je wordt weliswaar steeds beter, maar het is niet zo dat je zelf systemen koopt of verbetert. Het gebeurt vanzelf. Als je het menu bekijkt terwijl alle systemen geopend zijn, dan weet een onervaren speler zich er geen raad mee. Het is echt een gruwelijk slecht idee om zo iemand dan aan de knoppen te laten zitten. In het begin is het te moeilijk, maar als je de game vanaf het begin speelt en geleidelijk verder komt, dan heb je het gevoel dat je het ruimteschip als een echte pro bestuurt.

CI7_WiiUDS_AffordableSpaceAdventures_Screenshot06.jpg

Ik wil nog een ding toevoegen dat belangrijk is voor de multiplayerstand, maar waar we het nog niet over hebben gehad. We zeiden eerder al dat je asymmetrisch kunt spelen als je met z'n tweeën of z'n drieën speelt. Het is echt leuk om ervaren en onervaren spelers samen te laten spelen. Een ouder en een kind, bijvoorbeeld. Omdat de gameplay asymmetrisch is en je niet allebei even goed bent, kun je de besturing opsplitsen en de onervaren spelers een paar simpele taken geven.

NoE: Of als je allebei even goed bent, kun je om de beurt kapitein spelen.

DD: Inderdaad.

Nifflas: Ik ben ervan overtuigd dat de boordwerktuigkundige, die de GamePad gebruikt, de moeilijkste taak heeft.

DD: Met name omdat die speler over een hoop informatie beschikt, die de andere spelers niet hebben. De boordwerktuigkundigen moeten daarom veel praten en de andere spelers laten weten wat de toestand van het schip is. Alle waarschuwingen verschijnen alleen op de GamePad, niet op de televisie. Je moet de GamePad daarom echt goed in het oog houden, omdat daar alle informatie te vinden is. Dat is een hele nieuwe aanpak. De GamePad is een onlosmakelijk onderdeel van de game, en daar zijn we best trots op. Het is een vernieuwend idee en een groot deel van de beleving.

Categorieën

Avonturenspel

Multiplayer-stand

Tegelijkertijd

Spelers

1 - 3

Uitgever

KnapNok Games

Ontwikkelaar

KnapNok Games & Nifflas' Games

Leeftijdsclassificatie

Wii U-downloadsoftware

Systeem

Wii U (Europese versie)

Releasedatum

09-04-2015

Leeftijdsclassificatie

PEGI 7

Compatibele controllers

  • Nunchuk +
  • Wii-afstandsbediening,
  • Wii U-controller Pro,
  • Wii U GamePad,
  • Wii-afstandsbediening & Wii-afstandsbediening Plus

Talen

Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Portugees

Downloadgrootte

1826,00 MB