• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Wet- en regelgeving

    Omzeilingsmiddelen

    Omzeilingsapparaten zijn bijvoorbeeld kopie-afspelers, USB-sticks voor piraterij en modchips die de beveiliging van Nintendo omzeilen, waardoor een consument ongeautoriseerde spelbestanden kan afspelen (ROMs genoemd). Deze bestanden zijn gedownload via het internet of gekopieerd van de originele disk of cartridge.

    Zijn deze apparaten onrechtmatig?

    Het is in strijd met de wet om omzeilingsapparaten (zoals kopie-afspelers, USB-piraterijsticks en modchips) te importeren, te vermarkten, te verkopen of te distribueren. Dit is door rechtbanken wereldwijd bevestigd in een groot aantal beslissingen in zowel civielrechtelijke als strafrechtelijke procedures. Het is onrechtmatig om omzeilingsapparaten te gebruiken voor het afspelen van ongeautoriseerde kopieën van Nintendo spellen.

    Uitsluiting van garantie

    We raden je af om ongeautoriseerde apparaten te gebruiken die de beveiliging van een Nintendo-product omzeilen. Schade die veroorzaakt is door het gebruik van dergelijke producten valt namelijk niet onder de garantie van Nintendo.

    Verminderde functionaliteit

    Het gebruik van ongeautoriseerde apparaten kan er tevens toe leiden dat consumenten niet alle functionaliteiten kunnen gebruiken die een officieel erkend apparaat wel biedt. Om een voorbeeld te geven: je kunt mogelijk geen Nintendo Switch-games online spelen tegen andere spelers. Online spelen is een van de belangrijkste aspecten van hedendaagse videogames. Er bestaat ook een risico dat, wanneer een ongeautoriseerd apparaat is gebruikt, een spelsysteem mogelijk niet meer werkt na het uitvoeren van netwerkupdates. We willen dat consumenten zich bewust zijn van deze potentiële gevaren, mochten zij overwegen een omzeilingsapparaat te kopen.

    Omzeilingsmiddelen voor de Nintendo Switch

    Omzeilingsmiddelen voor de Nintendo Switch komen meestal in de vorm van een USB-piraterijstick die samenwerkt met software om de oorspronkelijke firmware op de Nintendo Switch aan te passen. Deze apparaten zijn ontworpen voor het omzeilen van beveiligingsmaatregelen die door Nintendo zijn geïmplementeerd op het Nintendo Switch-systeem, zodat het spelen van piratengames (d.w.z. ongeautoriseerde kopieën van games) mogelijk wordt gemaakt.

    Deze apparaten worden in China geproduceerd en worden vaak verkocht via websites die lokaal lijken te worden beheerd, maar in feite worden beheerd vanuit Azië. De producten worden vervolgens via koeriers naar de consument verzonden.

    Er bestaan diverse versies van dit soort apparaten, maar ze werken in feite allemaal op dezelfde manier om de beveiliging van het Nintendo Switch-systeem te omzeilen.

    Gemodificeerde chips

    Gemodificeerde chips zijn chips die de beveiligingsmaatregelen in spelsystemen van Nintendo, waaronder de Nintendo Switch, omzeilen. Deze chips worden gesoldeerd op het interne moederbord van het systeem, waardoor de garantie van het systeem komt te vervallen.

    Er zijn vele soorten gemodificeerde chips in omloop. Deze worden voornamelijk in China geproduceerd.

    Game copiers

    Game copiers zijn apparaten die worden gebruikt om de beveiliging van de spelsystemen uit de Nintendo DS-familie te omzeilen.

    Er zijn veel verschillende versies van game copiers, maar ze werken in feite allemaal op dezelfde manier om de beveiliging in de handheldsystemen uit de Nintendo DS-familie te omzeilen.