• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • H2x1_Amiibo_main.jpg

    Veelgestelde vragen

    Heb je vragen over wat amiibo zijn, hoe je ze kunt gebruiken en wat je nodig hebt om ze te gebruiken in je games? Lees hier de antwoorden op enkele veelgestelde vragen om meer te weten te komen!

     

    CI10_Amiibo_WhatDoAmiiboDo.jpg

    1. Wat kun je eigenlijk doen met amiibo?

    amiibo zijn interactieve figuren en kaarten die toegang bieden tot extra content of mogelijkheden in ondersteunde software. Wat je precies met amiibo kunt doen, verschilt van game tot game: in The Legend of Zelda: Breath of the Wild kun je de Wolf Link-amiibo gebruiken om dat personage op te roepen en aan je zijde mee te laten spelen, terwijl je in Super Smash Bros. for Nintendo 3DS en Wii U een vechter kunt trainen die als geduchte tegenstander of als krachtige bondgenoot de strijd aangaat.

    Lees meer over wat je met amiibo kunt doen in Informatie over amiibo.


     

    2. amiibo worden uitgebracht in verschillende vormen

    Sommige amiibo worden uitgebracht als figuurtjes, sommige als kaarten, terwijl andere zijn gemaakt van gebreid materiaal, maar ze werken en doen in alle vormen hetzelfde! Als je een compatibele amiibo hebt, kun je hem scannen tijdens het spelen van compatibele software om je spelervaring op verschillende manieren een extra boost te geven!


     
    CI10_Amiibo_WhatIsNeeded.jpg

    3. Wat heb ik nodig om amiibo te kunnen gebruiken?

    Als je in het bezit bent van een amiibo, heb je verder alleen software nodig die amiibo ondersteunt. Als je amiibo op de Nintendo Switch, Wii U, New Nintendo 3DS, New Nintendo 3DS XL en New Nintendo 2DS XL gebruikt, dan heb je geen extra randapparatuur nodig.

    Als je amiibo op je Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL of Nintendo 2DS wilt gebruiken, heb je de NFC-lezer/-schrijver nodig, die op 2 oktober 2015 wordt uitgebracht.


     
    CI10_Amiibo_CompatibilityTable.jpg

    4. Hoe kan ik erachter komen in welke games ik amiibo kan gebruiken?

    Alle games waarin je een bepaalde amiibo kunt gebruiken, kun je zien op de amiibo-pagina, die je via de pagina Figurenoverzicht kunt openen. Daar vind je ook informatie over wat de amiibo in elke game kan doen.

    Je kunt ook zien welke amiibo je de verschillende games kunt gebruiken, dankzij de filter op de pagina amiibo-overzicht.


     

    5. Kan ik amiibo in elke game gebruiken?

    Nee, je kunt amiibo alleen in bepaalde software gebruiken. Op de pagina amiibo-overzicht kun je zien in welke games je amiibo kunt gebruiken, en wat amiibo in games kunnen doen.

    Je hebt mogelijk een software-update mogelijk om amiibo te gebruiken in games die amiibo ondersteunen. Mogelijk moet je ook de systeemsoftware bijwerken.


     

    6. Kan ik software die amiibo ondersteunt, ook gebruiken als ik geen amiibo heb?

    Ja, je kunt games die amiibo ondersteunen, ook spelen als je geen amiibo hebt. Voor de speciale mogelijkheden die amiibo in deze games bieden, heb je echter wel een amiibo nodig.

    Voor bepaalde games, zoals amiibo Touch & Play: Nintendo Classics Highlights, heb je amiibo nodig. Ga naar de websites van de verschillende games om te zien hoe amiibo worden gebruikt.


     
    CI10_Amiibo_ReadWrite_nlNL.jpg

    7. Als ik gegevens uit een bepaald spel opsla op een amiibo, betekent dat dan dat ik die amiibo niet in andere games kan gebruiken?

    Er zijn twee soorten games die amiibo ondersteunen: 'lezen/schrijven' amiibo_read_write_icon.svg en 'alleen lezen' amiibo_read_only_icon.svg . De eerste soort kan zowel gegevens die op je amiibo staan lezen en gebruiken, als gegevens op je amiibo opslaan. De tweede soort kan alleen de gegevens lezen die op je amiibo staan.

    Als je een amiibo gebruikt in een game met de functie 'lezen/schrijven', zoals Super Smash Bros. for Wii U, dan kun je dezelfde amiibo ook gewoon gebruiken in andere games die de functie 'alleen lezen' hebben, zoals Super Mario Maker voor de Wii U.

    Je kunt op een enkele amiibo niet tegelijkertijd gegevens opslaan van meerdere games die de functie 'lezen/schrijven' hebben. Als je die amiibo wilt gebruiken in een andere game die de functie 'lezen/schrijven' heeft, dan moet je eerst de gegevens op je amiibo wissen door te kiezen voor SPELGEGEVENS WISSEN in de Nintendo Switch-systeeminstellingen, de amiibo-INSTELLINGEN in de Wii U-systeeminstellingen, of in de instellingen in het HOME-menu van de verschillende Nintendo 3DS-systemen.


     

    8. Wat kan ik aanpassen in 'amiibo' in de Nintendo Switch-systeeminstellingen, in 'amiibo-instellingen' in de Wii U-systeeminstellingen, en in de instellingen in het HOME-menu van de Nintendo 3DS?

    Via EIGENAAR EN NAAM INSTELLEN kun je een naam instellen en een Mii-personage aan een amiibo koppelen.

    De optie SPELGEGEVENS WISSEN op de Nintendo Switch, of SPELGEGEVENS OP amiibo WISSEN op de Wii U en verschillende Nintendo 3DS-systemen, kunnen worden gebruikt om de gegevens op je amiibo te wissen. Op die manier kun je gegevens uit een andere game met de functie 'lezen/schrijven' opslaan op je amiibo.

    Daarnaast kun je alle instellingen voor een amiibo, inclusief zijn naam en de Mii-gegevens, wissen via amiibo FORMATTEREN.


     

    9. Hoeveel spelgegevens kan ik opslaan op een amiibo?

    Je kunt maar voor één game met de functie 'lezen/schrijven' spelgegevens opslaan op een amiibo. Om die amiibo te gebruiken in een andere game die de functie 'lezen/schrijven' heeft, moet je eerste de spelgegevens op je amiibo wissen.

    Maar zelfs als er spelgegevens op een amiibo zijn opgeslagen, kun je die amiibo gebruiken in games met de functie 'alleen lezen'.


     

    10. Hoe kan ik de spelgegevens die op een bepaalde amiibo zijn opgeslagen, wissen?

    Om opgeslagen spelgegevens op een amiibo te wissen op de Nintendo Switch

    1: Ga naar 'amiibo' in de Nintendo Switch-systeeminstellingen.

    2: Kies voor SPELGEGEVENS WISSEN en volg de scherminstructies.

    Om opgeslagen spelgegevens op een amiibo te wissen op de verschillende Nintendo 3DS-systemen:

    1: Ga naar amiibo-INSTELLINGEN in het HOME-menu van de verschillende Nintendo 3DS-systemen.

    Kies voor SPELGEGEVENS OP amiibo WISSEN en volg de scherminstructies.

    Om opgeslagen spelgegevens op een amiibo te wissen op de Wii U:

    1: Ga naar amiibo-INSTELLINGEN in de Wii U-systeeminstellingen.

    Kies voor SPELGEGEVENS OP amiibo WISSEN en volg de scherminstructies.

    Daarnaast kun je een amiibo volledig opnieuw instellen door amiibo FORMATTEREN te kiezen en de instructies op het scherm te volgen.


     

    11. Kan ik spelgegevens van een amiibo overdragen naar een andere amiibo?

    Nee, je kunt geen spelgegevens overdragen tussen amiibo.


     

    12. Kan ik amiibo repareren of aanpassen?

    Nee, het is niet mogelijk om amiibo te repareren of aan te passen. Neem contact op met onze klantenservice als je problemen hebt met je amiibo.


     

    13. Heb ik batterijen nodig voor amiibo?

    Nee, je hebt geen batterijen nodig voor amiibo.


     

    14. Kan ik in Super Smash Bros. for Nintendo 3DS/Wii U als mijn amiibo spelen?

    In Super Smash Bros. for Nintendo 3DS/Wii U kun je jouw amiibo-figuur niet direct besturen maar je kunt hem wel trainen, verbeteren en zijn vechtstijl veranderen. Je kunt dan tegen je amiibo-vechter strijden, samen met hem strijden of hem laten vechten tegen amiibo-figuren van andere speler.

    Bezoek onze informatiepagina over amiibo en ontdek meer over wat amiibo kunnen in games die amiibo ondersteunen.


     
    CI10_Amiibo_SmashBros3DS.jpg

    15. Kan ik amiibo gebruiken met Super Smash Bros. for Nintendo 3DS?

    Er is nu een software-update beschikbaar waarmee je amiibo kunt gebruiken in Super Smash Bros. for Nintendo 3DS, wanneer je op de New Nintendo 3DS, New Nintendo 3DS XL en New Nintendo 2DS XL speelt. Ga naar Klantenservice voor meer informatie.

    Als je amiibo op je Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL of Nintendo 2DS wilt gebruiken, heb je de NFC-lezer/-schrijver nodig, die op 2 oktober 2015 wordt uitgebracht (wordt apart verkocht).

    Heb je nog meer vragen over amiibo? Neem dan contact op met onze klantenservice!