Veelgestelde vragen

Ik ben geen lid van Club Nintendo. Hoe kan ik me aanmelden?

Om lid te worden van Club Nintendo moet je ten minste één registreerbaar Nintendo-systeem of verpakt spel registreren op de website van Club Nintendo. In de verpakkingen van alle huidige Nintendo-systemen (behalve Wii U) en de meeste Wii U-, Nintendo 3DS-, Wii- en Nintendo DS-spellen vind je een rode productregistratiekaart. Voer de afgedrukte code in in het Productregistratiegedeelte van Club Nintendo en volg de instructies in beeld.

Let op: downloadversies van spellen die zijn gedownload in de Nintendo eShop kunnen niet worden geregistreerd als het Wii U-systeem of het systeem in de Nintendo 3DS-familie waarmee ze gedownload zijn, niet eerst gekoppeld is aan een Club Nintendo-account; dergelijke titels kunnen daarom niet worden gebruikt om lid te worden van Club Nintendo. Als je echter een pincode voor Mario Kart 8 hebt ontvangen door de game te downloaden in de Nintendo eShop, dan kun je deze wel gebruiken om een Club Nintendo-account aan te maken.

Ook kunnen bepaalde oudere verpakte titels mogelijk niet meer geregistreerd worden, aangezien productregistratiecodes kunnen verlopen.

In ons klantenservicegedeelte kun je lezen hoe je je Wii U-systeem bij Club Nintendo kunt registreren.


Kan ik een bundel gebruiken voor deze actie?

Ja, de pincode voor Mario Kart 8 die je aantreft in de Mario Kart 8 Premium Pack - Special Edition of de Mario Kart 8 Limited Edition kun je voor deze actie gebruiken.


Mijn Nintendo Network ID is gekoppeld aan mijn Club Nintendo-account. Maak ik automatisch gebruik van deze actie als ik Mario Kart 8 download in de Nintendo eShop op de Wii U?

Als je Mario Kart 8 downloadt in de Nintendo eShop, dan zie je een pincode op het scherm nadat het downloaden is voltooid. Registreer deze pincode bij Club Nintendo om mee te doen met deze actie en volg daarna de stappen in het gedeelte Zo doe je mee.


Waar vind ik de pincode als ik Mario Kart 8 koop in de Nintendo eShop?

Je vindt de pincode op het scherm nadat je de game in de Nintendo eShop hebt gekocht. Je ziet de code ook op het transactiebewijs voor de downloadversie van Mario Kart 8. Het downloadbewijs vind je in de Nintendo eShop onder MENU en ACCOUNTOVERZICHT.


Waar kan ik de pincode vinden als ik in de Nintendo eShop een downloadcode gebruik voor Mario Kart 8?

Je ziet de pincode op het scherm nadat je downloadcode in de Nintendo eShop hebt gebruikt. Je ziet de code ook op het transactiebewijs voor de downloadversie van Mario Kart 8. Het downloadbewijs vind je in de Nintendo eShop onder MENU en ACCOUNTOVERZICHT.


Ik heb de pincode voor Mario Kart 8 geregistreerd en een game uitgekozen, maar ik heb nog geen downloadcode ontvangen. Wat moet ik doen?

Als je je gratis downloadcode minder dan zeven dagen geleden hebt aangevraagd, heb dan even geduld. Hoewel we er alles aan doen om je zo snel mogelijk na registratie een code toe te sturen, kan er mogelijk een onverwachte vertraging optreden in het e-mailproces.

Als er meer dan zeven dagen zijn verstreken sinds je je hebt geregistreerd voor een gratis downloadcode en je deze nog niet ontvangen hebt, probeer dan het volgende:

Log in op de website van Club Nintendo en bekijk de banners boven aan de pagina. Downloadcodes die via deze actie aan je account zijn toegekend, worden hier getoond.

Controleer de Spam-map/Prullenmand van je e-mailaccount. Mogelijk is je e-mail van Club Nintendo hier terechtgekomen, afhankelijk van de manier waarop je e-mailaccount is geconfigureerd.

Ga na of het correcte e-mailadres aan je Club Nintendo-account is gekoppeld. Dit kun je controleren op de pagina Mijn persoonlijke gegevens van de Club Nintendo-website. Als het e-mailadres niet klopt, is er mogelijk ook een foutief e-mailadres verschaft tijdens het registratieproces voor deze actie. Voer het juiste e-mailadres in en neem vervolgens contact op met de Nintendo-klantenservice.

Heb je de pincode voor Mario Kart 8 geregistreerd, een downloadcode aangevraagd, de algemene voorwaarden van deze actie nageleefd en de bovenstaande stappen gevolgd, maar nog steeds geen gratis downloadcode ontvangen? Neem dan contact op met de Nintendo-klantenservice.


Wanneer kan ik mijn downloadcode gebruiken?

Zodra je deze ontvangt. Codes worden zo snel mogelijk na ontvangst van je aanvraag opgestuurd.


Met welk Wii U-systeem kan ik mijn downloadcode gebruiken?

Je kunt je gratis downloadcode voor het downloaden van een spel gebruiken op elk Wii U-systeem dat toegang heeft tot de Nintendo eShop via een internetverbinding. (Je moet hiervoor akkoord gaan met de Nintendo Network-overeenkomst en het privacybeleid). Je kunt hetzelfde spel echter niet downloaden op meerdere Wii U-systemen.


Hoe kan ik controleren of er op mijn Wii U-systeem genoeg ruimte vrij is om de game die ik heb gekozen, te downloaden?

Om te zien hoeveel vrije ruimte je nog hebt op je Wii U-systeem, ga je in het Wii U-menu naar de systeeminstellingen. Kies vervolgens GEHEUGENBEHEER en daarna GEGEVENS KOPIËREN/VERPLAATSEN/WISSEN. Onder 'Systeemgeheugen' zie je hoeveel ruimte er vrij is.

Afhankelijk van het Wii U-hardwarepakket dat je bezit en je gebruik ervan, heb je mogelijk een extra opslagmedium nodig om de software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Klantenservice voor meer informatie over ondersteunde USB-opslagmedia.


Hoe kan ik meer ruimte vrijmaken op mijn Wii U-systeem?

Je kunt ruimte vrijmaken door gegevens te wissen die je niet meer nodig hebt. Ga hiervoor in het Wii U-menu naar de systeeminstellingen, en kies vervolgens GEHEUGENBEHEER en daarna GEGEVENS KOPIËREN/VERPLAATSEN/WISSEN.

Als je meerdere gegevens selecteert om te wissen, dan zie je rechtsonder in het geheugenbeheer hoeveel ruimte er vrijkomt als de gegevens worden gewist.

Let op: gewiste gegevens kunnen niet worden hersteld. Wees daarom voorzichtig bij het wissen van gegevens.


Hoe kan ik de beschikbare ruimte op mijn Wii U-systeem vergroten?

De Wii U ondersteunt externe harde schijven met eigen stroomvoorziening. De maximale opslagruimte voor Wii U-systemen is 2 TB (terabyte).

Ga voor meer informatie over gegevensopslag op de Wii U naar Klantenservice.


Mijn kind heeft een Club Nintendo-account gemaakt met de pincode voor Mario Kart 8, en ik heb een e-mail ontvangen waarin ik om toestemming word gevraagd. Als ik geen toestemming geef, kan de pincode dan op een later tijdstip of op een andere account worden gebruikt?

Dat is helaas niet mogelijk. Als je als ouder geen toestemming geeft voor het maken van een Club Nintendo-account, dan vervalt de pincode voor die account, zodat hij niet op een later tijdstip kan worden gebruikt.


Ik ben van gedachten veranderd en wil eigenlijk een andere game kiezen. Kan ik een code voor een andere game aanvragen?

Dat kan helaas niet.


Nadat ik was begonnen met het downloaden van Mario Kart 8 in de Nintendo eShop, zag ik 'Toegewezen codes' op het scherm. Wat betekent dat?

Dat is de pincode voor Mario Kart 8. Ga naar Zo doe je mee voor meer informatie over het gebruik van de code.


Ik heb Mario Kart gedownload in de Nintendo eShop, maar ik ben mijn pincode vergeten. Waar kan ik die ook alweer vinden?

De pincode staat op het transactiebewijs voor de downloadversie van Mario Kart 8. Het transactiebewijs vind je in de Nintendo eShop onder MENU en ACCOUNTOVERZICHT.


Kan ik zowel meedoen aan deze actie, als aan de Super Mario Kart-actie in de Nintendo eShop?

Ja, dat kan.


Mijn Club Nintendo-account was niet gekoppeld aan mijn Nintendo Network ID toen ik Mario Kart 8 downloadde in de Nintendo eShop op de Wii U. Ik heb de pincode op het Nintendo eShop-transactiebewijs geregistreerd bij Club Nintendo, maar ik heb geen sterren ontvangen. Hoe kan ik mijn sterren alsnog krijgen?

De vragenlijst verschijnt op een later moment tijdens de aanbieding, dus log later nog eens in op Club Nintendo en ga naar 'Mijn account' om de vragenlijst in te vullen en je sterren te krijgen.


Geldt er een verloopdatum voor mijn gratis downloadcode?

Ja. Je moet je gratis downloadcode uiterlijk op 30 september 2014 om 23:59 uur gebruiken.