• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Informatie over energiezuinigheid en ecodesign van spelsystemen uit de Nintendo Switch-familie

    Deze informatie wordt verstrekt om te voldoen aan de zelfregulerende vereisten van de vrijwillige overeenkomst voor het spelsysteem. Ga voor meer informatie over de vrijwillige overeenkomst, inclusief de methodologie ervan, naar www.efficientgaming.eu.

    Energieverbruik van de systemen uit de Nintendo Switch-familie

    Hieronder vind je het gemiddelde stroomverbruik van spelsystemen uit de Nintendo Switch-familie in verschillende situaties.

      Nintendo Switch – OLED-Model
    [HEG-001]
    Nintendo Switch
    [HAC-001(-01)]
      Tv-stijl Tv-stijl
    Actief spelen *1 6 W 7 W
    Media streamen (HD) *2 5 W 6 W
    HOME-menu 3 W 3 W
    Slaapstand (verbonden met wifi; zonder bedrade LAN-verbinding) 0,3 W
    Maximaal 0,5 W
    0,3 W
    Maximaal 0,5 W
    Slaapstand (met bedrade LAN-verbinding) 2,2 W -
    Systeem uitgeschakeld 0,3 W
    Maximaal 0,5 W
    0,3 W
    Maximaal 0,5 W

    Geschat jaarlijks energieverbruik *3

    6 kWh *4
    21 kWh *5

    6 kWh *4

    Opmerking: de waarden zijn afgerond op de dichtstbijzijnde ronde waarde. Er kunnen ook enkele statistische variaties zijn op de weergegeven energieverbruikswaarden. De waarden kunnen ook veranderen, afhankelijk van de gebruiksomgeving en -omstandigheden.

    *1 Gemiddelde energieverbruik gemeten tijdens het spelen van The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

    *2 Gemiddeld energieverbruik gemeten tijdens HD-streaming via de YouTube-app met 1080p60-kwaliteit (voorbeeldvideo: Nintendo Direct | E3 2019).

    *3 Het geschatte jaarlijkse energieverbruik van een systeem wanneer het een heel jaar gemiddeld twee uur per dag gebruikt wordt om te gamen.

    *4 Verbonden via wifi, terwijl er geen verbinding via de LAN-kabel is.

    *5 Het geschatte jaarlijkse energieverbruik wanneer de LAN-kabel verbonden blijft in de slaapstand.

    Energiebeheerfuncties van systemen uit de Nintendo Switch-familie

    Systemen uit de Nintendo Switch-familie beschikken over meerdere energiebeheeropties, zoals de energiebesparende slaapstand en een automatische slaapstand.

    De automatische slaapstand kan helpen om energie te besparen door de tijd dat je Nintendo Switch-systeem in een hogere energiestand blijft, te verminderen na een bepaalde periode van inactiviteit (zie hier voor de standaardwaarden).

    De slaapstand is een energiestand waarin het systeem minder energie verbruikt, maar wel enkele basisfuncties behoudt. Er zijn verschillende versies van deze energiebesparende stand.

    • Slaapstand: beschikbaar voor alle Nintendo Switch-modellen. Dit is de standaard energiebesparende stand voor alle modellen. Gebruikers kunnen hun laatste activiteit voordat de slaapstand werd geactiveerd, snel voortzetten. Ga naar onze supportsectie voor meer informatie over de slaapstand en hoe je de instellingen voor de slaapstand kunt personaliseren.
    • Slaapstand met bekabelde verbinding: je kunt ervoor kiezen om de verbinding met het internet te behouden (standaard voor de Nintendo Switch) of prioriteit te geven aan een laag stroomverbruik (standaard voor de Nintendo Switch - OLED-Model). Ga naar onze supportsectie voor informatie over het aanpassen van instellingen.
    • Uitschakelen: alle systemen uit de Nintendo Switch-familie kunnen worden uitgeschakeld. Ga naar onze supportsectie voor meer informatie over het uitschakelen van je spelsysteem.

    Efficiënt gebruik van hulpmiddelen en systemen uit de Nintendo Switch-familie

    Nintendo Switch-systemen in goede staat houden

    De opslagruimte van je Nintendo Switch-systeem uitbreiden

    Je kunt de opslagruimte van systemen uit de Nintendo Switch-familie, die wordt gebruikt om downloadbare software, downloadbare content (DLC) en vastgelegde screenshots of gameplay-video's op te slaan, uitbreiden met een microSD-kaart. Ga voor meer informatie naar onze supportsectie:

    Je Nintendo Switch-systeem laten repareren

    Nintendo-producten zijn gemaakt om lang mee te gaan, maar als je een probleem ondervindt met je Nintendo Switch-systeem, neem dan contact op met onze klantenservice of maak een afspraak voor een reparatie via ons reparatieportaal:

    Je kunt gebruikmaken van onze reparatieservice, zelfs als je Nintendo Switch-systeem niet langer onder de garantie valt. Houd er rekening mee dat alleen door Nintendo geautoriseerde reparateurs de noodzakelijke reparatiediagnose voor Nintendo-systemen kunnen uitvoeren. Bepaalde componenten (bijvoorbeeld het moederbord, LCD-/OLED-scherm, interne batterij) worden alleen ter beschikking gesteld aan door Nintendo geautoriseerde reparateurs voor de reparatie van spelsystemen uit de Nintendo Switch-familie.

    Hoe zet je het Nintendo Switch-systeem terug naar de fabrieksinstellingen?

    Het is mogelijk om je Nintendo Switch-systeem terug te zetten naar de standaard fabrieksinstellingen. Meestal betekent dit dat alle gegevens van het systeem worden verwijderd en dat de instellingen worden teruggezet naar de oorspronkelijke staat waarin je deze hebt gekocht.

    Het is ook mogelijk om de fabrieksinstellingen te herstellen met behoud van een deel van de gegevens die op het systeem zijn opgeslagen. Ga voor meer informatie over het herstellen van de fabrieksinstellingen naar:

    Recycling en verwerking aan het einde van de levensduur van systemen uit de Nintendo Switch-familie

    Bescherm het milieu door je spelsysteem aan het einde van zijn levensduur te recyclen. Voor meer informatie: