Game Boy Advance

Spellen van zeer hoge kwaliteit

gba_en.jpg

In 2001 bracht Nintendo een nieuwe generatie mobiel spelplezier naar de altijd enthousiaste gamefans. De Game Boy Advance laat je genieten van spelcomputer-kwaliteit in zakformaat. De strakke vormgeving en het gebruiksgemak maken van deze draagbare spelcomputer een klassieker.

Kleurrijk gamen

gba_colours_en.jpg

Niet alleen het scherm van de Game Boy Advance onderscheidt zich door de knallende kleuren. De Game Boy Advance zelf is ook in allerlei coole kleuren uitgebracht.

Hoofdtelefoonaansluiting

gba_stereo_en.jpg

De ingebouwde luidspreker maakt een hoofdtelefoon overbodig, maar zo'n ding laat je wel optimaal genieten van het Game Boy Advance PCM-stereogeluidssysteem. Achtergrondmuziek in verschillende lagen, waanzinnige geluidseffecten en spraak in helder stereogeluid.

Handzaam formaat

gba_size_en.jpg

Ondanks het sterk verbeterde scherm en de ingebouwde batterij is de Game Boy Advance nog steeds klein genoeg om soepeltjes in iedere zak te laten glijden. Je kunt dit 32-bits-spelsysteem daardoor overal mee naartoe nemen.

Batterijkracht

gba_Battery_Power_en.jpg

Twee simpele AA-batterijen laten je vijftien uur op de Game Boy Advance spelen. Dat is dus 50% langer dan de tien uur speelplezier die op de Game Boy Color mogelijk was en dat was al een prestatie! Let op: net als bij de Game Boy Color, kun je ook in de Game Boy Advance alleen alkalinebatterijen gebruiken.

Koppeling met Nintendo GameCube

gba_gamecube_en.jpg

De Nintendo GameCube en Game Boy Advance zijn los van elkaar al baanbrekende spelsystemen, maar als je ze aan elkaar koppelt met het Game Boy Advance-snoer, ontstaat een geheel nieuwe manier om spellen te beleven. In bepaalde spellen is het mogelijk om spelgegevens uit te wisselen of toegang te krijgen tot nieuwe levels. Je kunt het beeldscherm van de Game Boy Advance soms zelfs gebruiken als extra scherm. Daardoor kun je er bijvoorbeeld persoonlijke tactieken op uitstippelen.

Technische gegevens

   
CPU 32-bit CPU met geïntegreerd geheugen
Geheugen 32 Kbyte + 96 Kbyte VRAM (in CPU), 256 Kbyte WRAM (buiten CPU)
Beeldscherm 2,9" TFT reflecterend scherm, resolutie 240x160, schermafmeting 40,8 mm x 61,2 mm, 32.768 mogelijke kleuren, 511 gelijktijdige kleuren in Character-stand, 32.768 gelijktijdige kleuren in Bitmap-stand
Afmetingen Breedte 14,45 cm / diepte 2,45 cm / hoogte 8,2 cm
Gewicht Breedte 14,45 cm / diepte 2,45 cm / hoogte 8,2 cm
Voeding 2 AA-batterijen
Batterijduur Gemiddeld 15 uur (afhankelijk van het spel)